Broodjes bakken in de Airfryer

Broodjes bakken in de Airfryer | Wie had dat ooit gedacht. Het afbakken van broodjes een heteluchtfriteuse? Maar inderdaad, het is mogelijk! Met de opkomst van heteluchtfriteuses als de Philips Airfryer is het erg eenvoudig geworden om broodjes af te bakken in je friteuse. De oven hoeft niet meer te worden voorverwarmd. Eenmaal afgebakken in de heteluchtfriteuse zijn ze heerlijk knapperig. En wat nog het leukste is? Het is heel eenvoudig. Waar je een oven vaak voor moet verwarmen, is dit met een heteluchtfriteuse niet nodig. Wij bakken de broodjes in 8 minuten af zonder de Airfryer voor te verwarmen.

In de Airfryer broodjes bakken

Voorverwarmen van de Airfryer is niet nodig, zodat je de broodjes in 8 minuten op 180 graden af kunt bakken. Dit scheelt bijna de helft met het voorverwarmen en afbakken in een normale (hetelucht) oven! Het broodjes bakken op onze manier geeft overheerlijke broodjes met een lekker knapperig korstje. Helaas hebben wij geen foto’s gemaakt van de broodjes nadat ze uit de Airfryer kwamen, want deze jongens waren in een mum van tijd opgepeuzeld.

Broodjes gevuld met ei in de Airfryer

Nog een hele lekkere manier om je brood te bereiden in de Airfryer is door een kaiserbroodje te vullen met ei. Om deze lekkernij te maken, ga je als volgt te werk. Snij eerste de bovenkant van het kaiserbroodje af en haal het brood er zoveel mogelijk uit. Pas op dat je geen gat in de onderkant of zijkant maakt, maar probeer wel zoveel mogelijk brood weg te halen. Leg aan de binnenkant van het brood een plakje kaas. Ook kun je nog een plakje ham erbij leggen of bijv. wat spekjes. Klop vervolgens een ei los en doe er wat peper en zout bij. Ook kun je voor wat extra smaak een klein beetje Ketjap Manis toegevoegen. Giet dit eimengsel in je kaiserbroodje en leg het geheel in de Airfryer. Nu nog even 10 minuten in de heteluchtfriteuse en smullen maar…