Chocoladecake uit de Airfryer | Een cake uit de Airfryer is heerlijk, eenvoudig te bakken en altijd een succes. Het resultaat is een heerlijk luchtige chocoladecake waar je zeker elke chocoladeliefhebber blij mee zult maken. Benieuwd naar hoe je snel een lekkere chocoladecake kunt bakken, ga dan gelijk door met het lezen van de ingrediëntenlijst.
Ingrediënten voor een smakelijke cake van chocolade
- 180 gram bruine suiker
- 109 gram bakmeel
- 60 gram cacao (poedervorm)
- 3/4 theeleper bakpoeder
- 3/4 theelepel baksoda
- 1/2 theelepel zout
- 1 groot ei
- 1/2 kopje melk
- 1/4 kopje zonnebloemolie
- 1 theelepel vanilleextract
- 1/2 kopje heet water (optioneel kun je hier nog wat instant koffie aan toevoegen voor de smaak
Bereiding chocoladecake
Verwarm de hetelucht friteuse op 180°C voor op 5 minuten. Roer alle droge ingrediënten in een grote schaal door elkaar en voeg de melk, ei en het vanille-extract toe aan de droge mix. Op het laatst voeg je ook het hete water toe. Roer alles nu nog goed door elkaar,. Let op dat het beslag dunner kan worden, maar dit is geen probleem. Giet nu de mix in een bakblik en doe er folie overheen waar je enkele gaatjes in prikt. Plaats nu het bakblik in de Airfryer, zet deze terug naar 160°C en bak de chocoladecake in 35 minuten af. Zorg dat je de cake eerst even 10 minuutjes laat afkoelen voor je deze uit het bakblik verwijdert.