Frifri 1948 Duofil 4,5L frituurpan

Een goede frituurpan is altijd handig om te hebben: je kunt niet alleen zelf heerlijke frietjes bereiden, maar het kost ook nog eens nauwelijks moeite. Maar wat is nu een goede frituurpan om uit te kiezen? Er zijn verschillende aandachtspunten om mee te nemen in het maken van een keuze. Een van de mogelijkheden is de Frifri 1948 Duofil 4,5L: op deze pagina lees je alles wat je moet weten over deze frituurpan van Belgische makelij.

Frifri 1948 Duofil 4,5LFrifri 1948 Duofil 4,5L

Met de Frifri 1948 Duofil 4,5L kies je voor een ruime frituurpan waar je de friet in bakt voor 5 à 6 personen. Je kunt omgerekend ongeveer 1,5 kg frietjes tegelijk bakken. Je kunt middels het kijkvenster zien hoe ver de frietjes zijn en wanneer ze klaar zijn om op te eten. Deze friteuse is demontabel: vrijwel alle losse onderdelen zijn vaatwasmachinebestendig. De kuip van de Frifri 1948 Duofil 4,5L is gemaakt van corrosiebestendig rvs dat hygiënisch in gebruik is en lang mee gaat.

In de doos

  • Handleiding

De installatie van de Frifri 1948 Duofil 4,5L

De Frifri 1948 Duofil 4,5L voor het eerst gebruiken? Dan moet je de frituurpan eerst met het stopcontact verbinden. Daarna kun je de olie of het vet toevoegen en de friteuse aanzetten. Zodra dit op temperatuur is kun je de frietjes of snacks in de mand doen en deze in het vet plaatsen. In de handleiding lees je alles over de losse onderdelen van de frituurpan.

Specificaties

  • Vermogen: 3200 W
  • Laadvermogen: 1,5 kg
  • Effectief laadvermogen: 1,4 kg
  • Capaciteit in personen: 5 à 6
  • Frituursysteem: olie of vet

Bediening en onderhoud

De bediening van de friteuse is eenvoudig. Je kunt de Frifri 1948 Duofil 4,5L meteen gebruiken zodra deze in het stopcontact zit. Het is mogelijk om friet te bereiden voor 5 tot 6 personen. Zodra je de frituurpan niet meer nodig hebt plaats je de mand in het frituurvet of de olie en schakel je het toestel uit.

Het is belangrijk om je frituurpan goed te onderhouden: zo blijft de kwaliteit van je friet goed. Zorg ervoor dat je de olie of het vet eens in de zoveel tijd vervangt. Ook is het aan te raden om de losse onderdelen in de vaatwasser te reinigen. Alle onderdelen, behalve het verwarmingselement, zijn vaatwasmachinebestendig. De frituurpan schoonmaken hoeft niet na ieder gebruik: je bepaalt zelf wanneer je dit wilt doen. Meestal maak je de frituurpan schoon wanneer je het frituurvet vervangt.

Voor- en nadelen

Deze Frifri friteuse heeft meerdere voordelen. Met deze ruime friteuse kun je frietjes voor 5 tot 6 personen maken. Daarnaast heeft deze frituurpan een koude zone: dit betekent dat de olie veel langer meegaat en dat je dit veel minder vaak hoeft te vervangen. Een ander voordeel is de aanwezigheid van een geurfilter. Deze voorkomt dat de baklucht wordt tegengehouden en dat het huis minder naar frituur ruikt.

Heeft de Frifri 1948 Duofil 4,5L ook nadelen? Een nadeel van deze friteuse is dat dit model geen koele wand heeft. Dit betekent dat de buitenkant erg heet kan worden tijdens gebruik en dat je jouw vingers kunt branden. Dit kan gevaarlijk zijn wanneer de frituurpan op een plek staat waar ook kinderen goed bij kunnen komen.

Conclusie

Op zoek naar een van de beste friteuses op olie en vet waar je in een keer een grote hoeveelheid friet kunt bereiden? Dan is de Frifri 1948 Duofil 4,5L een perfecte keuze. Deze frituurpan is ruim, makkelijk in gebruik en zeer eenvoudig schoon te maken. Zorg er bij deze frituurpan wel voor dat kinderen uit de buurt blijven vanwege het ontbreken van een koele wand.