Frifri 828 4L frituurpan

Een goede frituurpan is niet alleen makkelijk in gebruik, maar zorgt natuurlijk ook voor de lekkerste friet en snacks. Door het ruime aanbod van friteuses is het lastig om een uitvoering te vinden die perfect aan je wensen voldoet. Ben jij op zoek naar een frituurpan waarmee je in een keer veel friet kunt bakken? Dan is de Frifri 828 4L wellicht een goede keuze voor jou. Hier lees je alles wat je moet weten over deze friteuse en ontdek je of dit model jouw volgende aankoop wordt.

FriFri 828 4L frituurpanFrifri 828 4L

De Frifri 828 4L is een ruime friteuse van het Belgische merk Frifri. De friteuse heeft een laadvermogen van 1,5 kg wat betekent dat je friet kunt bakken voor 5 tot 6 personen. Dit gebeurt allemaal in één pan die je in olie of vet laat zakken: de rest wordt voor je gedaan. Deze frituurpan heeft een behuizing van staal en kan daardoor goed tegen een stootje. Dankzij de instelbare temperatuur ben je zelf in staat om de perfecte friet en snacks te bakken.

In de doos

  • Handleiding

De installatie van de Frifri 828 4L

De installatie van een frituurpan stelt niet veel voor en dit is ook het geval bij de Frifri 828 4L. Om deze friteuse in gebruik te nemen hoef je alleen de stekker in het stopcontact te plaatsen en de olie of het vet toevoegen. Daarna is de frituurpan klaar voor gebruik. Lees wel altijd de handleiding door: hier staat vaak interessante informatie in over het gebruik van je frituurpan.

Specificaties

  • Vermogen: 3200 W
  • Laadvermogen: 1,5 kg
  • Effectief laadvermogen: 1,4 kg
  • Capaciteit in personen: 5 à 6
  • Frituursysteem: olie of vet

Bediening en onderhoud

Hoe moet je de Frifri frituurpan bedienen? Deze frituurpan is erg gemakkelijk in gebruik. Zodra de olie of het vet op temperatuur is voeg je de friet of de snacks toe. Daarna kun je zelf de temperatuur nog instellen. De pan is uitneembaar: zodra de friet klaar is kun je de pan uitschudden en daarna meenemen, zodat je de friet over de borden kunt verdelen. De Frifri 828 4L heeft een koele wand, koude zone en een inklapbaar handvat voor extra gebruiksgemak.

Een friteuse moet goed onderhouden worden, zodat je altijd profiteert van topkwaliteit snacks en friet. Je bepaalt zelf wanneer je de olie of het vet vervangt, dit is meestal na 5 keer gebruik. Je kunt dan meteen van de gelegenheid gebruik maken om de losse onderdelen te reinigen in de vaatwasser. Dit zijn alle onderdelen, behalve het verwarmingselement.

Voor- en nadelen

De Frifri 828 4L heeft als belangrijkste voordeel dat dit model is uitgerust met een koele wand: de friteuse blijft koel aanvoelen, ook tijdens gebruik en dit maakt de Frifri 828 4L een geschikte keuze wanneer er kinderen in de buurt zijn. Verder is deze friteuse ook voorzien van een koude zone, waardoor olie langer meegaat en je minder vaak hoeft te verversen. Een nadeel van deze friteuse is het ontbreken van een timer: dit betekent dat je zelf in de gaten moet houden wanneer je friet klaar is. Je moet heen en weer lopen of bij de frituurpan blijven staan en dit is niet altijd even prettig.

Conclusie

De Frifri 828 4L is een uitstekende friteuse die aan alle belangrijke eisen voldoet. De koele wand maakt dit model zeer kindvriendelijk. Het ontbreken van de timer is een minpunt, maar je kunt ook zelf een timer op je smartphone zetten zodat je niet bij de frituurpan hoef te blijven staan.