Fritel FR 1455 3L friteuse

Fritel FR 1455 3L friteuseFritel FR 1455 3L friteuse | Wanneer je een friteuse gaat aanschaffen, heb je ongeveer in je hoofd wat je nodig hebt. Ten eerste wil je een echte friteuse, want deze leveren frietjes op met de beste smaak. Daarnaast wil je niet voor het grootste model gaan. Deze zijn te prijzig, en bovendien heb je qua capaciteit genoeg aan een frituurpan die voor 3 à 4 personen friet kan bakken. Dat je iets langer moet wachten in vergelijking met friteuses die gebruik maken van het Turbo SF systeem, maakt je niet veel uit. Langer wachten op een goed resultaat is immers geen immens probleem. Als dit de factoren zijn die belangrijk voor je zijn, is deze friteuse kopen misschien het overwegen waard.

Fritel FR 1455 3L overzicht

De Fritel frituurpan voldoet aan de boven genoemde eisen. Ten eerste is het niet de duurste variant, want je kunt ook voor de frituurpan met een inhoud van 4 liter kiezen. Maar waarom zou je dat doen als je aan een inhoud van 3 liter genoeg hebt. Een dergelijke inhoud is meer dan genoeg als je voor 1 tot 4 personen friet wilt kunnen frituren. Bijkomend voordeel van dit model zijn de hittebestendige handvaten. Je kunt de friteuse dus meteen opruimen zonder dat je hoeft te wachten totdat deze voldoende afgekoeld is. Bovendien zie je meteen wanneer het vet de juiste temperatuur heeft bereikt middels het lampje.

In de doos

  • Fritel FR 1455 3L
  • Handleiding

Technische specificaties

  • Frituursysteem: olie of vet
  • Laadvermogen: 1,03 kg
  • Capaciteit: 3 tot 4 personen
  • Gewicht: 3,1 kg
  • Oppervlakte (B x H x D): 22,5 x 26,5 x 40 cm
  • Max. temperatuur: 190 graden Celsius

Bediening en onderhoud van de Fritel FR 1455 3L

Om te beginnen zet je de friteuse aan. Door de kleinere inhoud zal deze sneller op temperatuur zijn dan de grotere 4L variant. Middels de knop selecteer je de temperatuur van de frituurpan. Je kunt kiezen uit 170, 180 of 190 graden Celsius. Dankzij het handige lampje zie je in één oogopslag wanneer het vet de juiste temperatuur heeft bereikt. In dat geval kun je de te bakken friet in het mandje doen. Een inhoud van 3 liter komt neer op ongeveer 1 kg friet die je in één keer kunt bakken. Let zelf wel goed op wanneer de frites ongeveer klaar zijn. Door het ontbreken van een koude zone zul je bij deze frituur net iets vaker de olie of het vet moeten verversen in vergelijking met de 4L variant. Zelf proef of zie je meestal wel wanneer het vet ververst moet worden. Vaak neemt de smaak iets af of zie je te veel zwarte spikkels op je friet.

Voor- en nadelen van de Fritel FR 1455 3L

Dankzij de inhoud van 3 liter is deze friteuse perfect als je voor 1 tot 4 personen friet wilt bakken. Je weet altijd wanneer het vet de juiste temperatuur heeft bereikt middels het daarvoor bestemde lampje. Deze gaat dan van rood naar groen. Zo hoef je nooit te lang te wachten. Voor het opruimen van de friteuse is het handig dat dit apparaat over hittebestendige handvaten beschikt. Zo brand je jezelf nooit tijdens het opruimen. Door de iets kleinere inhoud bak je, in vergelijking met de 4L variant, minder friet in één keer. Dit hoeft natuurlijk niet per se een probleem te zijn. Daarnaast bak je wat langzamer friet door het ontbreken van het Turbo SF systeem.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een goede frituurpan die perfect voor 3 of 4 personen kan frituren, is deze Fritel frituese een prima aankoop. Je betaalt niet de hoofdprijs maar je beschikt alsnog over een goede friteuse.