Fritel FR 1465 4L friteuse

Fritel Fr 1465 4L friteuseFritel FR 1465 4L friteuse | Alhoewel aerofryers op dit moment helemaal een hype zijn, prefereren mensen nog altijd de smaak van friet en snacks uit de frietpan. Laten we eerlijk zijn: een friteuse is superieur qua smaak. Niets kan hier aan tippen, hoe geavanceerd de airfryers ook zullen worden in de toekomst. Als je op zoek bent naar een goede en eenvoudige friteuse voor 5 personen of meer, dan is de Fritel FR 1465 4L een goed alternatief. Aan de hand van de draaiknoppen is het bedienen van dit apparaat een eitje. Met een maximum temperatuur van 190 graden Celsius bak je elke friet perfect. Wat zijn de andere voordelen van deze frituurpan?

Fritel FR 1465 4L overzicht

De friteuse is groot. Het is om deze reden dat deze friteuse in één keer voor 5 personen of meer friet en snacks kan frituren. Dit komt door de inhoud van 4 liter. Ook het laadvermogen is, met 1,36 kg, groot. Tevens is dit model voorzien van een koude zone, wat er voor zorgt dat het vet langer vers blijft. Eén van de grootste frustraties die mensen met een friteuse ervaren, is het feit dat het vet te vaak verwisseld moet worden. Bij deze frituurpan hoeft dit een stuk minder frequent. Tevens is er een geurfilter tegen vieze geurtjes.

In de doos

  • Fritel FR 1465 4L
  • Handleiding

Technische specificaties

  • Frituursysteem: olie of vet
  • Laadvermogen: 1,36 kg
  • Capaciteit: 5 of meer personen
  • Gewicht: 3,4 kg
  • Oppervlakte (B x H x D): 22,5 x 26,5 x 40 cm
  • Max. temperatuur: 190 graden Celsius

Bediening van de friteuse

De keukenmachine is zeer eenvoudig te bedienen. Ten eerste zet je de frietpan aan. Het toestel is voorzien van draaiknoppen, aan de hand waarvan je deze friteuse instelt. Qua temperaturen kun je kiezen tussen 150, 170 of 190 graden Celsius. Hierna wacht je even totdat de friteuse goed op temperatuur is. Vervolgens kun je frituren wat je wilt frituren.

Onderhoud van de Fritel FR 1465 4L

Dankzij de koude zon hoef je minder vaak het vet van de frituur de verversen. Dit scheelt je een hoop tijd en moeite qua frituurpan onderhoud. Desalniettemin is het alsnog van belang om het vet op tijd te verversen. Wanneer het een negatieve impact heeft op de kwaliteit dan wel smaak van de friet, is vers vet een vereiste. Dit kun je zelf het beste inschatten.

Voordelen van de Fritel FR 1465 4L

Met een inhoud van 4L is de frituurpan optimaal voor grote gezelschappen. 5 of meer personen kunnen optimaal voorzien worden aan de hand van deze friteuse. Ook aan het onderhoud van deze friteuse zul je minder tijd kwijt zijn dankzij de koude zone. Deze zorgt er voor dat olie minder vaak ververst hoeft te worden. Daarnaast zit er een geurfilter in deze friteuse. Zo zul je nooit overlast hebben van vervelende geurtjes.

Nadelen van de Fritel FR 1465 4L

Het grootste nadeel is dat deze friteuse geen koele wand heeft. Er is dus wel een koele zone, maar geen koele wand. Je kunt deze frituurpan dus niet verplaatsen als deze pas net is afgezet. Je dient een tijdje te wachten totdat deze voldoende is afgekoeld. Hierna kun je de frituur verplaatsen.

Conclusie

Zeker wanneer je voor grotere groepen friet of snackjes frituurt, is deze Fritel frituurpan een topaankoop. Dit is één van de betere friteuses van dit moment. In één keer kun je een hoop lekkers frituren. Hierbij heb je geen last van vieze geurtjes dankzij het geurfilter. Ook qua onderhoud zul je minder tijd kwijt zijn aan de Fritel FR 1465 4L.