Fritel Turbo SF 4571 5L friteuse

Fritel FR 4571 5L friteuseFritel Turbo SF 4571 5L friteuse | Wil jij in het bezit zijn van de ultieme friteuse? Een frituurpan die, dankzij een inhoud van maar liefst 5 liter, bij wijze van spreken een heel weeshuis zou kunnen voeden? Die daarnaast ook nog eens over een hoog vermogen van 3200 watt beschikt, waardoor je niet lang op je heerlijk gefrituurde frites en/of snacks hoeft te wachten? Dan is de Fritel Turbo SF 4571 5L de friteuse voor jou. Aan de hand van deze frituurpan bereik je het friet Walhalla. Voor elke fan van friet, die ook nog eens graag voor grote gezelschappen friet bakt, is dit een must have.

Fritel Turbo SF 4571 5L overzicht

Krachtig, dat is de juiste term om deze friteuse te beschrijven. De frituurpan heeft alles wat je zoekt. Zoals in de introductie al werd aangestipt, is de inhoud groots. Genoeg voor meer dan 5 personen kan er in één beurt gebakken worden. Zo kun je in één keer 1,5 kilo aan frites frituren. Genoeg om je hele huishouden te voorzien. Hierdoor is deze frituurpan tevens ideaal voor feestjes. Niet alleen voor friet, maar ook voor snacks. Tevens hoef je niet lang te wachten: het hoge vermogen van 3200 watt garandeert dat je snel kunt smullen. Bovendien is deze friteuse voorzien van een koude zone, waardoor je langer gebruik kunt maken van het vet. Ook qua onderhoud is deze friteuse een topper.

In de doos

  • Fritel Turbo SF 4571 5L
  • Handleiding

Technische specificaties

  • Frituursysteem: olie of vet
  • Laadvermogen: 1,5 kg
  • Capaciteit: 5 of meer personen
  • Gewicht: 3,9 kg
  • Oppervlakte (B x H x D): 35,3 x 27 x 48,1 cm
  • Max. temperatuur: 190 graden Celsius

Bediening van de frituurpan

Ten eerste zet je de frituurpan aan, waarna je de stand selecteert waarop je hem wilt zetten middels de draaiknop. Hierbij kun je alterneren tussen temperaturen van 150 tot 190 graden Celsius. Zo kun je jouw friteuse aanpassen aan het type voedsel dat je wilt frituren. Door het vermogen van 3200 watt hoef je niet lang te wachten. Binnen no time kun je genieten van heerlijk gebakken frietjes.

Onderhoud van de Fritel Turbo SF 4571 5L

Deze zeer goede frituurpan is voorzien van een koude zone. Het grote voordeel van een koude zone is dat je minder tijd kwijt zult zijn aan de onderhoud van je friteuse. Zoals je misschien wel weet, is het beter voor een friteuse als het vet geregeld vervangen wordt. De koude zone zorgt er voor dat het vet langer vers blijft. Hierdoor hoef je dit minder geregeld te vervangen.

Voor- en nadelen van de Fritel Turbo SF 4571 5L

In één keer kun je voor 5 of meer personen friet bakken. Bak je voor een gezin bestaande uit de ouders plus twee kinderen? Ze zijn na één bakbeurt gelijk voorzien. Je frietjes zullen tevens snel klaar zijn dankzij het vermogen van 3200 watt. Dankzij de koude wand hoef je minder snel het vet te verschonen. Het grootste nadeel van de friteuse is het feit dat deze niet voorzien is van een koude wand. Je dient de friteuse goed af te laten koelen voordat je deze kunt verplaatsen. Anders verbrand je je handen.

Conclusie

De Fritel Turbo SF 4571 5L is misschien wel de ultieme en beste friteuse. Voor iedere frietliefhebber is dit een must have. Zeker wanneer je vaak voor grotere gezelschappen friet maakt, is dit een friteuse die je in huis moet hebben. De crème de la crème onder de friteuses.