Hoe en waarop kun je het beste airfryers vergelijken?

Hoe en waarop kun je het beste airfryers vergelijken?

Een airfryer is handig in het gebruik. Echter, iedereen heeft zo zijn eigen behoeften als het gaat om het vinden van een geschikte airfryer. Echter is het aan te raden om airfryers op verschillende kwaliteiten met elkaar te vergelijken, zodat je zeker weet dat je een geschikte airfryer vindt die voldoet aan al jouw eisen en wensen. Hieronder gaan we dieper in hoe en waarop je het beste airfryers kunt vergelijken. Zo ben je er zeker van dat je de airfryer vindt die je zoekt.

De eigenschappen van een airfryer

Hieronder worden een aantal van de belangrijkste eigenschappen van een airfryer voor je op een rijtje gezet. Deze factoren kun je gebruiken als criteria tijdens het uitzoeken van een geschikte heteluchtfriteuse. Natuurlijk weegt de ene criteria voor één wat zwaarder dan de andere. Iedereen heeft zijn eigen preferenties. Desalniettemin kunnen deze eigenschappen van airfryers je helpen de beste hete lucht friteuse voor jou te vinden.

Airfryers vergelijken op prijs

Voor velen is de prijs van een hetelucht friteuse een belangrijke factor. Immers moet er gelet worden op het eigen budget. Vaak zorgt dit er al voor dat er een hoop airfryers afvallen voor je. Goedkoop is echter niet duurkoop, want er zijn genoeg betaalbare modellen die een hoop goed doen. Wel zijn goedkopere modellen vaak kleinere modellen, die eten kunnen prepareren voor 1 tot 3 personen. Als je voor meer personen voedsel wilt kunnen maken, kom je al snel uit bij de wat duurdere modellen. Maar ook bij deze modellen kunnen de prijzen flink variëren.

Airfryers vergelijken op laadvermogen

Het laadvermogen van een airfryer bepaalt voor hoeveel personen je eten kunt preparen. Kijk hierbij niet alleen naar het uiterlijk, want kleinere airfryers die weinig ruimte in beslag nemen kunnen alsnog veel ruimte van binnen hebben. De kleinste modellen hebben een inhoud van 0.4 – 0.8 kg, wat inhoudt dat je voor 1 tot 2 personen eten kunt preparen. Van 0.8 tot 1.2 kg kun je eten prepareren voor 3 tot 4 personen. Laadvermogens van 1.2 tot 1.4 kg corresponderen met 4 tot 5 personen. Tot slot zijn er de grotere modellen die veelal een inhoud van 1.4 tot 1.8 kg hebben. Deze varianten zijn geschikt om eten te preparen voor 5 tot 6 personen. Dit zijn de grootste varianten, en veelal ook de duurste modellen.

Airfryers vergelijken op merk

Airfryers vergelijken - Tefal Easy Fry Precision EY4018 heteluchtfriteuseZoals bij de meeste huishoudelijke apparaten het geval is, heb je de keuze uit vele merken. Soms krijg je hierdoor het gevoel dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Laten we daarom een aantal van de beste merken van dit moment voor je op een rijtje zetten. Het absolute topmerk van dit moment is Philips. Vooral de Philips Avance lijn bestaat uit een aantal van de beste varianten van dit moment. Echter zijn de Philips airfryers vaak prijzig, afhankelijk van de grootte van het model. Je krijgt hier echter wel een hoop voor terug. Aan jou de vraag of je deze investering de moeite waard vindt.

Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor merken die kleinere heteluchtfriteuses in het assortiment hebben. Zo is er Tefal, die vooral de wat kleinere varianten verkopen. Deze modellen zijn geschikt voor 1 tot 3 personen en zijn betaalbaar. Net als hun friteuses zijn ook hun hete lucht friteuses van een goede kwaliteit. Inventum valt tevens op door hun laag geprijsde airfryers. Bij Princess kun je terecht voor diverse modellen, van klein tot groot. Wat ons betreft zijn dit de beste merken van dit moment. Maar een merk zegt natuurlijk ook niet alles. Let vooral op de andere eigenschappen, want zo ontdek je jouw eigen voorkeuren.

Airfryers vergelijken op capaciteit

Niet iedereen hoeft voor even veel personen eten te preparen. Als je single bent of samenwoont met je vriend/vriendin kan een airfryer voor 1 tot 2 personen prima volstaan. Maar als je een grote eter bent of geregeld voor je vrienden hapjes en snackjes maakt, kun je natuurlijk ook gewoon kiezen voor een grotere variant. Veelal worden airfryers ingedeeld in vier categorieën qua capaciteit. Zo zijn er kleine airfryers voor 1 tot 2 personen, 3 tot 4 personen, 4 tot 5 personen en grote airfryers 5 tot 6 personen. Logischerwijs zijn de laadvermogens van deze laatste twee groter dan die van de eerste twee. Je kunt kijken naar het aantal personen, maar als je altijd veel wilt kunnen prepareren kun je sowieso voor een groter model kiezen.

Functies en bakprogramma’s

Bij diverse airfryers is het mogelijk om zelf parameters zoals temperatuur en tijd in te stellen. Maar er zijn ook airfryers die voorzien zijn van automatische bakprogramma’s. Deze programma’s zijn gericht op diverse soorten voedsel zoals bijvoorbeeld friet, taartjes, groenten of vlees. Dankzij deze programma’s hoef je zelf niets meer in te stellen, alles staat precies op maat afgesteld. Andere functies waar je naar kunt kijken zijn de technologie waarvan de airfryer gebruik maakt (hoe geavanceerder, hoe beter het resultaat), de display, koude wand, timer, touchscreen en de eventueel meegeleverde extra’s.