Hoe lang heb je garantie op een airfryer?

Hoe lang heb je garantie op een airfryer?

Als je een product aanschaft, wil je er ook mee terug kunnen gaan naar de winkel als er iets kapot is. Echter is het niet alleen afhankelijk van de winkel waar je iets koopt, maar ook van de fabrikant hoe lang een fabrieksgarantie uiteindelijk is. Zo ook bij een airfryer. Hoewel de producten vrijwel hetzelfde zijn, kan de garantie en de tijdsduur hiervan sterk van elkaar afwijken. Het is daarom goed om je ook hierin te verdiepen voordat je tot een aankoop over gaat, zodat je weet waar je aan toe bent wanneer iets niet naar behoren werkt. Hoe lang heb je garantie op een airfryer? Je leest het in dit artikel.

PhilipsHoe lang heb je garantie op een airfryer? - Philips Daily Collection

Als je een van de Philips airfryers aanschaft, dan is de standaard garantie twee jaar. Deze garantie gaat in vanaf het moment dat je het product aangeschaft hebt en staat altijd op de bon vermeld. Het maakt hierbij niet uit of je het product in Nederland of in het buitenland aangeschaft hebt. Zelfs als het product vanuit het buitenland komt, zorgt Philips ervoor dat de onderdelen van de heteluchtfriteuse gerepareerd kunnen worden binnen deze garantieperiode. Echter zijn er altijd uitzonderingen op de garantie, waarvoor je het beste de voorwaarden kunt raadplegen.

Inventum

Bij Inventum kun je twee verschillende garanties verkrijgen. Zo heb je in eerste instantie altijd twee jaar volledige fabrieksgarantie. Dit houdt in dat een kapot product of onderdeel altijd gratis omgeruild kan worden. Je moet hiervoor wel teruggaan naar de winkel waar je de airfryer hebt gekocht. Daarnaast kun je kiezen voor vijf jaar Inventum airfryer garantie, waarbij jouw fabrieksgarantie wordt verlengd met drie jaar aanvullende garantie. Je betaalt dan alleen de omruilkosten van een onderdeel. Let er hierbij op dat je het product moet registreren binnen een maand na aankoop.

Princess

Ook Princess biedt twee jaar fabrieksgarantie. Tijdens deze periode is het mogelijk om jouw Princess heteluchtfriteuse kosteloos te laten repareren wanneer het defect onder de voorwaarden valt. Dit houdt in dat het alleen kan wanneer er geen schade is toegebracht aan de rest van het apparaat door onrechtmatig gebruik. Als het in het geval van een garantie niet mogelijk is om een onderdeel te vervangen, dan krijg je kosteloos een nieuw product thuisgestuurd. Zo kun je toch blijven genieten van jouw airfryer en alle gemakken die deze met zich meebrengt.

Airfryer garantie – waar ben je het beste uit?

Het maakt in principe niet uit welk merk je aanschaft. Je hebt altijd twee jaar garantie vanaf het moment dat je het product aangeschaft hebt. Hierdoor kun je bij een defect onderdeel altijd terecht bij de winkel en wordt het onderdeel kosteloos voor je gemaakt. Wanneer je langer wilt genieten van de garantie, dan is Inventum een goede keuze. Hier heb je immers drie jaar extra garantie, welke gratis is wanneer je het product tijdig registreert. Zo kun je nog steeds van de voordelen genieten, zonder dat je de hetelucht friteuse hoeft te verzekeren tegen ongevallen.