Hoe werkt een airfryer?

Hoe werkt een airfryer?

Je hebt een heteluchtfriteuse op het oog en hebt veel positieve verhalen over dit keukenapparaat gehoord. Echter heb je geen idee waar je zou moeten beginnen als je zo’n apparaat in jouw keuken hebt staan. Want hoe werkt een airfryer? Hoe stel je de tijden in en hoe weet de airfryer precies wat er klaargemaakt moet worden? Je blijft achter met een grote hoeveelheid vragen, waardoor je wellicht over de aankoop gaat twijfelen. Daarom helpt onderstaande informatie jou om meer te weten te komen over het apparaat en wat je ermee zou kunnen doen en of je op zoek kunt naar de beste airfryer voor jou.

De werking van de airfryerDe werking van een airfryer - Tefal ActiFry YV9601

Als je voor de eerste keer aan de slag gaat met de airfryer, lijkt het alsof er veel te veel mogelijkheden zijn. Echter is het gebruik van een airfryer heel simpel. Het enige wat je hoeft te doen is het apparaat aanzetten, de juiste temperatuur in te stellen en jouw ingrediënten in het apparaat doen. De temperatuur staat in veel gevallen op de verpakkingen van de producten die speciaal gemaakt zijn voor de airfryer. Voor verse ingrediënten is het in eerste instantie even zoeken, maar de grote hoeveelheid aan recepten die er op het internet te vinden zijn, helpen jou hierbij. Wat kun je zoal aan gerechten maken in een airfryer?

De airfryer en friet

Voor friet en aardappelen heb je verschillende mogelijkheden met de airfryer. Het is afhankelijk van het soort dat je aanschaft hoe je deze in moet stellen. Echter moet de temperatuur altijd ingesteld worden op 200 graden voor het beste resultaat. Als je dunne bevroren friet hebt, dan kun je rekenen op een bereidingstijd van 12 tot 16 minuten, bij dikke bevroren friet loopt dit getal op tot een maximum van 20 minuten. Verse friet en aardappelen hebben een langere bereidingstijd. In de meeste gevallen moet je hier de timer tussen de 18 en 25 minuten instellen en soms ook een lepel olie.

De airfryer met vlees

Net als bij koken is er een andere bereidingstijd nodig bij de verschillende soorten vlees. Afhankelijk van de vleessoort dat jij ermee wilt bereiken, zul je ook een andere tijd in moeten stellen op de hetelucht friteuse. Het enige dat altijd gelijk blijft, is de temperatuur. Deze stel je in op 180 graden. Daarna kun je de timer instellen op het gewenste aantal minuten. Zo kun je voor biefstuk bijvoorbeeld rekenen op 8 tot 12 minuten, terwijl drumsticks 18 tot 22 minuten nodig hebben en kipfilet 10 tot 15 minuten. Als je er complete saucijzenbroodjes mee wilt maken, moet je de airfryer op een temperatuur van 200 graden en een tijd 15 minuten instellen.

De receptenboekjes

Als je niet helemaal zeker bent van jouw zaak, dan kun je altijd nog receptenboekjes raadplegen. Veel airfryers komen met een receptenboekje, waardoor je direct aan de slag kunt gaan. Als dit niet het geval is, dan kun je via verschillende zoekmachines eenvoudig zoeken naar de lekkerste recepten, waardoor je wellicht ook weer inspiratie krijgt voor nieuwe maaltijden. Zo kun je blijven uitproberen, terwijl je er aan het einde weinig omkijken meer naar hebt.