Inventum CGF440HL heteluchtfriteuse

Inventum CGF440HL heteluchtfriteuseInventum CGF440HL heteluchtfriteuse kopen? | Je bent op zoek naar een voordelige manier om ook van de voordelen van frituren op hete lucht te genieten en wilt een airfryer kiezen. Met de CGF440HL heteluchtfriteuse van Inventum heb je een ruime binnenkant van maar liefst 4 liter. Hierin frituur je lekkere frietjes en snacks met geen, of hooguit 1 eetlepel olie. Voor heerlijk genieten van lekkere frituurhapjes hoef je je nu niet meer te schamen, want het is veel minder vet in de CGF440HL en dus gezonder. Daarnaast kun je er ook in grillen, roosteren en bakken. Met de CGF440HL als keukenhulp maak je dus nog eenvoudiger lekkere en gezonde maaltijden!

Mogelijkheden en accessoires

In de frituurmand met anti-aanbaklaag kun je alles klaarmaken wat je normaal in de olie of het vet van een frituurpan zou gooien. De hete lucht wordt gelijkmatig gecirculeerd om alle ingrediënten te verhitten: zo worden deze knapperig van buiten en toch mals en zacht van smaak. Om de grill- en bakmogelijkheden van de CGF440HL heteluchtfriteuse nog beter te kunnen gebruiken, krijg je er standaard de volgende accessoires bij: een grillrek en 4 spiesen. Daar kun je dus bijvoorbeeld zelf lekkere satés, shaslicks en groentespiesjes mee maken. Al deze onderdelen kunnen gewoon in de vaatwasser. Zo houd je het apparaat tussen het gebruik door lekker schoon.

Gebruik en bediening

De Inventum heteluchtfriteuse is heel eenvoudig te bedienen: met een draaiknop stel je eenvoudig de gewenste temperatuur in, afhankelijk van wat je klaar wilt maken. Aan een speciaal indicatielampje kun je zien wanneer de hetelucht friteuse warm genoeg is. Dan doe je het eten in de speciale frituurmand en stel je een timer in op de gewenste bereidingstijd. Als je er zeker van wilt zijn dat het eten overal even goed verwarmd wordt, kun je af en toe de pan uit de friteuse halen, en even schudden, of het eten goed omscheppen. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat de binnenste frietjes slapper worden dan die aan de buitenkant.

Hete lucht: een gezonder alternatief

De voornaamste reden voor veel mensen om voor een hetelucht friteuse te kiezen, is dat het regelmatig eten van snacks en friet die in olie of frituurvet zijn gebakken, veel vet bevatten. In veel voedingsmiddelen, zoals diepvriesfriet, zit van nature een hoeveelheid vet, dus zelfs met hete lucht zul je die niet vetvrij krijgen. Maar bakken in hete lucht zorgt wel dat je eten veel minder vet bevat. Zeker verzadigde vetten, die veel in blokken vast frituurvet zitten, komen veel minder voor in eten uit een hetelucht friteuse. Daardoor is het een gezonder alternatief voor snacks en maaltijden dan een frituurpan met olie of vet.

Geen last meer van geurtjes en spetters

Een ander belangrijk voordeel van de airfryer, naast gezonder eten, van een hetelucht friteuse ten opzichte van frituren in olie of vet, is de geur. Voor een frituurpan met geurfilter betaal je extra, en een open friteuse kun je maar beter naar de schuur verbannen. Tenminste, als je niet wilt dat je huis naar snackbar gaat ruiken. Een hetelucht friteuse geeft haast geen geurtjes af, ook niet als je er friet of snacks in bakt. En die gooi je ook niet in hete olie of vet, dus het risico dat je je lelijk brandt aan opspattend vet is er ook niet.

Ontdek de uitgebreide variatie aan recepten

Misschien koop je een hetelucht friteuse zoals de CGF440HL alleen maar om gezonder en zonder geurtjes friet en snacks te kunnen bakken. Maar je zult al snel verkocht raken aan de vele extra mogelijkheden die je met het apparaat hebt. Dankzij de meegeleverde spiesjes en grillplaat kun je al experimenteren met allerlei grillgerechten. Maar ook het bakken van deegwaren behoort tot de mogelijkheden. Om je allerlei lekkere en gezonde ideeën te geven, heeft Inventum een speciaal receptenboek voor de hetelucht friteuse samengesteld. Dit boek is apart verkrijgbaar.

Belangrijkste eigenschappen van de Inventum CGF440HL heteluchtfriteuse

  • Frituurt met: hete lucht
  • Vermogen: 1.500 watt
  • Temperatuurstanden van 80 to 200°C, in stappen van 10 graden
  • Inhoud: 4.0 liter
  • Indicatielampjes: aan/uit en gebruiksklaar
  • Maximum capaciteit: 1.2 kg
  • Vorm en afmetingen: rechthoekig, 35.5 bij 28 cm

Voor wie is de Inventum CGF440HL heteluchtfriteuse geschikt?

Als je graag kennis wilt maken met de voordelen van frituren in hete lucht, maar geen behoefte hebt aan een duur topmodel van een designmerk, dan is de CGF440HL een prima alternatief. De bediening is eenvoudig maar doeltreffend, en de kwaliteit van het eten dat je erin bereidt, is prima. Er zijn modellen met betere mogelijkheden en meer opties, maar door de voordelige prijs is deze goedkope heteluchtfriteuse moeilijk te verslaan.