Inventum GF254HLD heteluchtfriteuse

Inventum GF254HLD heteluchtfriteuseInventum GF254HLD heteluchtfriteuse kopen? | Frietjes en snacks slecht voor de gezondheid? Als je ze in hete lucht bakt in plaats van olie, bevatten ze al snel veel minder vet. Met de GF254HLD friteuse op hete lucht zet je in een handomdraai heerlijk krokante en luchtige friet en snacks op tafel, zonder je schuldig te hoeven voelen. Met de eenvoudige bediening lukt het altijd om de perfecte goudgele frietjes te maken, zonder gebruik van vet of olie. Bovendien kun je dat met deze hetelucht friteuse heel voordelig doen, want hij is erg aantrekkelijk geprijsd.

Mogelijkheden en accessoires

Wil je de Inventum GF254HLD niet alleen gaan gebruiken voor het gezonder bakken van frietjes en snacks, maar ook om (af en toe) complete maaltijden mee te bereiden? Dankzij de meegeleverde verdeler voor de mand is dit nog eenvoudiger. Je creëert hier twee afzonderlijke compartimenten mee, zodat je twee gerechten naast elkaar kunt bereiden in de hete lucht.

Gebruik en bediening

De Inventum GF254HLD heeft een duidelijk, blauw verlicht lcd scherm waar je de temperatuur en resterende tijd op af kunt lezen. Ook de knoppen waarmee je deze temperatuur en timer instelt of aanpast, zijn blauw verlicht en goed te bedienen. Leuk detail: Als Nederlandse fabrikant levert Inventum de GF254HLD met “uit”- en “aan”-knop, in plaats van “on/off.” Sowieso is de bediening rechttoe, rechtaan, wat je van een nuchter Nederlands bedrijf kunt verwachten.

Geurtjes en hitte

Heb je altijd een friteuse gewild, maar geen plek in de schuur en ook geen zin in baklucht in de keuken? Uren in de frietdamp zitten na het eten behoort met de Inventum GF254HLD tot het verleden. Doordat je geen of nauwelijks olie gebruikt voor de bereiding van je voedsel, creëer je niet meer kookgeurtjes dan wanneer je iets in een koekenpan zou bakken – vaak zelfs nog minder. Ook wordt hij niet aan de buitenkant heet, en spat er geen heet vet of hete olie uit. Het is dus een schone en veilige manier van frituren.

Verschil hete lucht en frituren op olie of vet

In een hetelucht friteuse zoals de Inventum GF254HLD worden verse, zelf gesneden frietjes, diepvriesfrieten en ovenfrietjes allemaal lekker krokant. Zeker als je deze af en toe met de hand omschept of schudt, voorkom je slappe frietjes. Maar anders dan bij bakken in olie of vet, komt er veel minder vet in de friet. Het is dus een stuk gezonder en schoner. Dat merk je ook aan het onderhoud. Je hoeft geen rekening te houden met frituurvet of olie, dat wel meerdere keren meegaat, maar steeds meer verontreinigd wordt.

Maak allerlei soorten gerechten in de GF254HLD heteluchtfriteuse

Een hetelucht friteuse is eigenlijk veel meer dan een gezonder alternatief voor een frituurpan. Natuurlijk kun je in een frituurpan ook andere dingen frituren dan snacks en frietjes, maar de mogelijkheden van de Inventum hetelucht friteuse zijn nog uitgebreider. Deze neemt ook functies van een oven en multicooker over, zoals grillen, roosteren en bakken. Je denkt er misschien niet meteen aan, maar door de bereiding met hete lucht is dit apparaat ook prima geschikt om, naast allerlei soorten warme gerechten, deegwaren in te bakken.

Onderhoud

Een apparaat als de Inventum GF254HLD, waarmee je zo veel kunt in de keuken, vraagt om relatief weinig onderhoud. Na ieder gebruik kun je de binnenpan en mand uitnemen om deze weer schoon te maken. Zet ze daarvoor gerust in de vaatwasser, want daar kunnen ze gewoon tegen. Als je deze hetelucht friteuse extra goed wilt onderhouden, kun je hem na gebruik netjes opbergen. Maar voor je het weet, maak je van alles klaar in deze handige alleskunner voor in de keuken.

Belangrijkste eigenschappen van de Inventum GF254HLD heteluchtfriteuse

  • Frituurt met: hete lucht
  • Vermogen: 1.500 watt
  • Temperatuurstanden van 80, 110, 140, 160, 180 en 200°C
  • Inhoud: 2.5 liter
  • Maximum capaciteit: 0.8 kg
  • Vorm en afmetingen: rechthoekig, 35.5 bij 28 cm

Voor wie is de Inventum GF254HLD heteluchtfriteuse geschikt?

Twijfel je over de aanschaf van een hetelucht friteuse vanwege de prijs? De Inventum GF254HLD is een van de meest voordelig geprijsde, kwalitatief hoogwaardige airfryers die er te krijgen is. Hij is even voordelig, of zelfs nog voordeliger, dan veel topmodellen frituurpannen op olie of vet, met nog meer voordelen en mogelijkheden. De prijs is dus geen excuus meer om niet voor een friteuse op hete lucht te kiezen. Je zult geen spijt hebben, want het eten dat je ermee klaar maakt, is net zo lekker, maar wel gezonder dan frituren. En als je de smaak te pakken krijgt, gaat er een wereld aan nieuwe gerechten voor je open dankzij de vele mogelijkheden van deze voordelige airfryer.