Inventum GF431B friteuse

Inventum GF431B friteuseInventum GF431B friteuse | In deze stijlvolle friteuse bak je met het grootste gemak heerlijke snacks en knapperige frietjes. Hij heeft genoeg capaciteit om in een ronde genoeg te kunnen bakken voor 3 tot 4 personen, zodat niemand hoeft te wachten. En wil je toch meerdere rondes bakken, dan gaat dat ook snel: het vet is in een oogwenk opgewarmd en je eten snel klaar, door het vermogen van 2.200 watt. Houd je er niet van om je frituurvet vaak te moeten wisselen? Dan is deze frituurpan ook een prima keuze, want door de koude zone onderin bakken kruimeltjes niet aan. Zo blijft de smaak langer goed in hetzelfde vet.

Mogelijkheden en accessoires

Als je een goede en goedkope friteuse zoekt die best in de schuur mag staan, ben je voordelig uit met de GF431B van Inventum. Het gebrek aan franjes en extra functies wordt meer dan goedgemaakt door de voordelige prijs, de eenvoud in gebruik en hoe makkelijk het apparaat is schoon te maken. De GF431B is bedoeld als open friteuse: het deksel is alleen geschikt om te beschermen tegen stof als de friteuse uitstaat. Daardoor krijg je wel geurtjes en is een plek in de keuken misschien wat minder geschikt.

Gebruik en bediening

Je zet de friteuse aan en stelt deze met een duidelijke draaiknop in op de gewenste temperatuur. Vervolgens zie je aan een helder indicatielampje wanneer deze temperatuur bereikt is en wanneer je kunt beginnen met bakken. Omdat je zonder deksel bakt, heb je helemaal zelf de controle over de bereidingstijd. Je kunt meteen zien wanneer de frietjes of je snacks boven komen drijven en de gewenste kleur hebben bereikt. Vasthouden of verzetten van de frituurpan kun je echter niet doen: de buitenkant en handvatten worden heet.

Koude zone

Frituurvet moet je altijd na een tijdje vervangen. Meestal gaat het 5-7 keer mee, maar kijk voor de zekerheid altijd op de verpakking. Een manier om het vet langer geschikt te houden is een koude zone, waar de Inventum GF431B over beschikt. Het verwarmingselement hangt dan in het vet, waardoor op de bodem een koelere zone ontstaat. Kruimels onderin zullen dan minder snel verbranden en schadelijke stoffen afgeven. Zo frituur je langer met hetzelfde vet, voor nadelige of zelfs schadelijke gevolgen.

Kun je ook blokkenvet gebruiken?

Blokkenvet is goedkoper dan vloeibaar frituurvet of olie, maar het is ook minder gezond. En bij een koude zone zijn er nog twee redenen om geen blokkenvet te gebruiken: Als het hard wordt, zet het uit. Zo kan het vet het verwarmingselement wegduwen, waardoor het geen contact meer maakt, en niet meer werkt. Blokkenvet, in vaste vorm, kan ook voorkomen dat de warmte gelijkmatig verspreid, waardoor de friteuse oververhit raakt en zichzelf uitschakelt. Gebruik dus alleen vloeibaar vet of olie met de Inventum GF431B.

Varieer met frituren

Hoewel deze friteuse van Inventum heel erg geschikt is om af en toe frietjes, kroketten en bitterballen mee te bakken, kun je er ook meer mee doen. Zo maak je er bijvoorbeeld ook gefrituurde kip, stukjes gebakken vis of groente mee klaar. Daarvoor gebruik je de temperatuurschakelaar: groente, kip of vis moet je namelijk meestal op een lagere temperatuur frituren dan voorgebakken snacks of frietjes. Door de instelbare temperatuur kun je dus meer uit je Inventum friteuse halen dan altijd alleen maar friet en snacks.

Onderhoud

De Inventum GF431B frituurpan kun je, naast het periodiek verversen van frituurolie, heel gemakkelijk schoonhouden. Je kunt alle onderdelen gemakkelijk uit elkaar halen, en ze zo afzonderlijk de airfryer onderdelen schoonmaken. Dat hoeft niet met de hand. Zowel de binnenpan, die uitneembaar is, het deksel, het mandje en de complete behuizing kun je in de vaatwasser doen. Zo bak je zonder moeite altijd lekker knapperig eten in een frisse en schone frituurpan.

Belangrijkste eigenschappen van de Inventum GF431B friteuse

  • Frituurt met: olie of vet
  • Vermogen: 2.200 watt
  • Temperatuurstanden van 140, 150, 160, 170, 180 en 190°C
  • Inhoud: 3 liter
  • Maximum capaciteit: 1 kg
  • Koude zone
  • Indicatielampjes: aan/uit en temperatuur gebruiksklaar
  • Kleur: zwart
  • Vorm en afmetingen: rechthoekig, 25×35 cm

Voor wie is de Inventum GF431B geschikt?

Heb je niet de noodzaak of behoefte om veel te investeren in een friteuse, maar wil je wel af en toe heerlijke frietjes en bitterballen zelf kunnen klaarmaken? Dan is de Inventum GF431B zeker een goede keuze voor jou. Je moet hem wel in de schuur kwijt kunnen, want door het open bakken en gebrek aan filter komen er wel geurtjes vrij. Maar door het stofdeksel, de koude zone en het gemakkelijke onderhoud van de Inventum GF431B, is het een friteuse waar je weinig omkijken naar hebt voor lekkere snacks af en toe.