Inventum GF431S friteuse

Inventum GF431S friteuseInventum GF431S friteuse kopen? | Voor de lekkerste snacks en knapperige frietjes ben je goed uit met de Inventum GF431S. In deze compacte, handige friteuse kun je porties friet bakken voor 3 tot 4 personen tegelijk. Zo hoeft niemand te wachten op een bordje. Lang wachten hoeft sowieso niet met deze friteuse, want dankzij 2.200 watt aan vermogen is de olie in een mum van tijd warm en bak je je snacks lekker snel bruin en frietjes goudgeel. Dankzij de koude zonde onderin zul je niet snel last hebben van aangebrande kruimels, dus kun je langer lekker smakende hapjes bakken in dezelfde olie.

Mogelijkheden en accessoires

De GF431S van Inventum blinkt vooral uit in prestaties en prijs. Het is een zeer voordelige friteuse met weinig franje, maar wel een friteuse die prima geschikt is om af en toe een portie friet of een paar snacks in te bakken. In de tijd dat je de frituurpan niet gebruikt, dek je deze af met het stofdeksel. Dit deksel moet je tijdens het bakken er wel vanaf laten, want anders loop je het risico dat de friteuse oververhit raakt. Gebeurt dit toch, dan schakelt de friteuse zichzelf automatisch uit, voor extra veiligheid.

Gebruik en bediening

Friet of snacks bakken in de Inventum GF431S doe je door heel simpel de temperatuur in te stellen met de draaiknop bovenop. Als het lampje aangeeft dat de friteuse warm genoeg is, kun je gaan bakken. Je moet zelf de baktijd in de gaten houden, want de Inventum GF431S heeft geen timer. Je bakt in deze friteuse altijd zonder deksel. zo kun je gemakkelijk zelf controleren of je frietjes of snacks al de gewenste kleur bereiken, of boven komen drijven in het vet.

Geurtjes en hitte

Als je geen plek hebt om je friteuse neer te zetten buiten de keuken, houd er dan rekening mee dat deze frituurpan geen geurfilter heeft. Er zit wel een deksel bij, maar deze is alleen om de frituurpan af te dekken als je hem niet gebruikt. Zo voorkom je dat er stof in het vet komt, maar het houdt geen geurtjes of spetters tegen. Ook worden de buitenkant en de handvatten heet tijdens gebruik. Daardoor is deze friteuse het best op z’n plek in de schuur.

Frituren op olie of vet

Je kan met de Inventum GF431S zowel in olie als vloeibaar frituurvet bakken. Dit is iets duurder, maar wel gezonder dan hard frituurvet (blokkenvet): er zitten namelijk minder onverzadigde en meer verzadigde vetten in. Bij een friteuse met koude zone, zoals deze, kan blokkenvet, als het afkoelt, uitzetten en het verwarmingselement omhoog duwen, waardoor dit niet goed meer werkt. Of de warmte wordt niet goed verdeeld, waardoor het element oververhit raakt en automatisch uitschakelt. Gebruik daarom alleen vloeibaar vet of olie met deze friteuse.

Meer dan alleen friet en snacks

Dankzij de instelbare temperatuur van de Inventum GF431S kun je er meer mee dan alleen frietjes en voorgebakken snacks in klaarmaken. Die bak je namelijk op 180 en 190°C. Maar als je ook houdt van gefrituurde kip, stukjes gebakken vis of zelfs groente, heb je een lagere temperatuur nodig. Gelukkig zie je op de draaiknop duidelijk de temperaturen aangegeven. Zo kun je nog meer uit je friteuse halen dan alleen frietjes en diepvriessnacks, maar maak je ook lekkere, verse ingrediënten erin klaar.

Onderhoud

Als je liever niet te veel tijd en moeite kwijt bent met het onderhouden en schoonmaken van een friteuse, dan kun je nauwelijks een betere keuze maken op het gebied van gewone frituurpannen. Deze frituurpan kan namelijk heel makkelijk uit elkaar worden gehaald en vervolgens kunnen de losse onderdelen gereinigd worden. De binnenpan is uitneembaar, welke samen met het mandje, het stofdeksel en de behuizing gewoon in de vaatwasser kan. En dat is fijn, want als je friteuse schoon is, smaakt je friet ook lekkerder.

Belangrijkste eigenschappen van de Inventum GF431S

  • Frituurt met: olie of vet
  • Vermogen: 2.200 watt
  • Temperatuurstanden van 140, 150, 160, 170, 180 en 190°C
  • Inhoud: 3 liter
  • Maximum capaciteit: 0.5 kg
  • Koude zone
  • Indicatielampjes: aan/uit en temperatuur gebruiksklaar
  • Kleur: zilver
  • Vorm en afmetingen: rechthoekig, 25×35 cm

Voor wie is de Inventum GF431S geschikt?

Als je vooral een voordelige, eenvoudige friteuse zoekt om af en toe te gebruiken, dan is deze friteuse van Inventum zeker geen miskoop. Zeker als je in de schuur plek hebt voor een compacte friteuse kun je de GF431S makkelijk kwijt. Hiermee bak je er in een of twee rondes de lekkerste frietjes voor het eten, of snacks voor een feestje (of gewoon voor tussendoor).