Inventum hetelucht friteuse

Inventum hetelucht friteuse kopen - Inventum GF254HLD HeteluchtfriteuseInventum hetelucht friteuses | De slogan van Inventum is: maakt ’t moment. Dat is zeker van toepassing op de hetelucht friteuses van het merk, want daarmee heb je in een oogwenk lekkere snacks of een heerlijke maaltijd op tafel. En daarmee kies je voor een gezonder alternatief dan frituren, want de snacks en frietjes die je hierin klaarmaakt, bevatten veel minder vet. Dat wordt dus zonder schuldgevoel genieten van lekkere, krokante hapjes. Maar ook grillen, roosteren en bakken behoren tot de mogelijkheden. Hier lees je meer over de voordelen en mogelijkheden van een Inventum hetelucht friteuse en welke modellen er allemaal zijn.

Over Inventum

Inventum is een begrip in menig Nederlands huishouden. Het aanbod aan huishoudelijke apparaten van deze oer-Nederlandse fabrikant is dan ook erg gevarieerd: van moderne, grote inbouwapparatuur tot kleine en handige hulpjes voor in het huishouden en de keuken. Inventum maakt alles voor in het huishouden met een stekker eraan, en dat al meer dan 100 jaar. Het bedrijf staat voor hoge kwaliteit, maar dat gaat allesbehalve ten koste van de betaalbaarheid. Het is dan ook geen wonder dat je wereldwijd de topproducten van Inventum overal tegenkomt.

Wat is een Inventum hetelucht friteuse?

Snacks en frietjes bakken is lekker, maar kan je beter niet te vaak doen. Door bakken in vet of olie bevatten ze de nodige vetten, en dat is toch minder gezond. Maar met hetelucht friteuses is er nu een gezonder alternatief om dezelfde snacks met veel minder vet klaar te kunnen maken. In een heteluchtfriteuse wordt het eten bereidt door de verspreiding van hete lucht. Dit heeft nog een aantal andere voordelen, naast dat het eten minder vet wordt: je krijgt er geen bakluchtjes mee in de keuken, en de friteuses zijn veel makkelijker schoon te maken. Zoek je toch een goede frituurpan van Inventum, kijk dan eens naar de GF431S of de GF431B.

Verschillende modellen

Omdat niet iedereen hetzelfde is, kun je bij Inventum kiezen uit een aantal verschillende modellen hetelucht friteuse. Er zijn modellen in drie verschillende afmetingen: de kleinste zijn 2.5 liter en goed voor een maaltijd alleen of met z’n tweeën, en in de grootste hetelucht friteuse van 5.5 liter bak je gemakkelijk 1.5 kg aan frietjes voor een heel kinderfeestje. Daarnaast is er de keuze uit diverse opties en verschillende uitvoeringen met bijpassende accessoires. De mogelijkheden van je Inventum hetelucht friteuse kun je sowieso altijd later nog uitbreiden met extra, los verkrijgbare accessoires.

Hoe kook je met een Inventum hetelucht friteuse?

Koken met een hetelucht friteuse is vaak niet moeilijker dan het eten in de frituurmand doen en deze in de friteuse schuiven als de temperatuur is bereikt. Dan stel je de timer in en wacht je gewoon tot het eten klaar is. Voor sommige gerechten, zoals zelf gesneden frieten, is het aan te raden om een eetlepel olie toe te voegen. Ook kun je soms even de baklade eruit halen en het eten even goed omscheppen. Zo bereik je een optimaal resultaat met lekker mals en knapperig eten.

Wat kun je allemaal met een Inventum hetelucht friteuse bereiden?

Het meest voor de hand ligt natuurlijk: frietjes. Zowel verse, zelf gesneden frietjes als voorgegaarde frietjes worden lekker krokant in een hetelucht friteuse van Inventum. De bereiding werkt ook heel goed met ovenfrieten uit het diepvriesvak. Daarnaast kun je er allerlei diepvriessnacks in klaarmaken. Maar naast een snackmaaltijd kun je er ook gewoon mee koken: je kunt er vlees, kip, vis, garnalen en groente in grillen of roosteren. Gezonder eten wordt zo niet alleen lekkerder, maar ook makkelijker. In het speciale receptenboek van Inventum vind je allerlei inspirerende recepten.

Bakken in een hetelucht friteuse

Je denkt er niet meteen aan, maar een heteluchtfriteuse kan ook veel ovengerechten aan. Dat betekent dat je er dus ook deegwaren in kunt bakken. Maak je op zondag graag brownies, appeltaart of koekjes met de kinderen? In de hetelucht friteuses van Inventum bak je ze tot een perfect resultaat af. Er is een speciaal bakblik, in de vorm van een accessoire, beschikbaar voor de meest gangbare modellen. Zo kun je ook met bakken als een hobby volop experimenteren met je nieuwe keukenhulp en hoeft de oven veel minder vaak aan.

Het onderhoud van een Inventum hetelucht friteuse

Je zult merken dat het schoon- en onderhouden van een hetelucht friteuse je veel minder moeite zal kosten dan een frituurpan, of zelfs een heteluchtoven. In vergelijking met een frituurpan is het grootste voordeel, dat je niet steeds het vet of de olie hoeft te vervangen. Je kunt dus na ieder gebruik de vieze onderdelen schoonmaken, en daar zit veel minder aangekoekt vet of olieresten op. En omdat de onderdelen van een Inventum heteluchtfriteuse makkelijk uit elkaar kunnen en in de vaatwasmachine mogen, is het een veel makkelijker schoonmaakklusje dan het schrobben van alle hoekjes in een oven.

Aanschafkosten en gebruikskosten

Hetelucht friteuses van Inventum zijn erg voordelig. Toch kan het voordeliger lijken om een friteuse op olie of vet aan te schaffen. Maar dan moet je niet vergeten dat je bij een frituurpan ook nog rekening moet houden met de kosten van gebruik. Natuurlijk kosten beide apparaten ook stroom, maar een frituurpan verbruikt daarnaast olie of vet. Deze moet je periodiek vervangen, en dat kost ook geld. Bovendien is het een vervelend klusje, zeker als je vast frituurvet gebruikt. Door het ontbreken van deze gebruikskosten komen de hetelucht friteuses van Inventum nog gunstiger uit de vergelijking met traditionele frituurpannen.

Kwaliteit in bereiding frietjes

Wat toch nog een argument is voor sommige mensen om voor een frituurpan met olie of vet te kiezen, is dat je daar ongeëvenaarde, goudbruine en knapperige frietjes in kunt bakken. Met een hetelucht friteuse is dit veel moeilijker, maar niet onmogelijk. Het helpt als je tijdens de bereiding de frietjes regelmatig schudt of omschept. Dan voorkom je dat frietjes in het midden slapper worden dan die aan de buitenkant. Wel duurt het vaak langer om friet te bakken in een hetelucht friteuse dan in een frituurpan. Wat ook heel goed kan, en tot misschien wel het beste resultaat leidt, is het klaarmaken van ovenfrietjes in je Airfryer.

Verschillen Inventum en andere merken hetelucht friteuses

De bekendste hetelucht friteuses zijn de Airfryers van Philips. Daarnaast levert Princess een voordelig alternatief met de bijna gelijknamige Aerofryer, en timmert ook Tefal aan de weg met de ActiFry. En er zijn nog een hoop andere merken, in diverse prijsklassen, die een graantje willen meepikken in deze nieuwe keukentrend. Wat onderscheidt de hetelucht friteuses van Inventum dan van de rest? Naast het feit dat ze toegankelijker geprijsd zijn dan duurdere designmerken, zijn ze toch van goede kwaliteit. De bediening is duidelijk en eenvoudig en door de hoogwaardige materialen hebben ze een lange levensduur.

Inventum receptenboek voor de hetelucht friteuse

Wil je alles uit je nieuwe Inventum hetelucht friteuse halen, maar weet je niet goed waar te beginnen? Inventum heeft een speciaal receptenboek samengesteld, met de recepten voor ruim 50 maaltijden. De recepten in dit boek variëren in moeilijkheidsniveau van beginner tot gevorderd, en de maaltijden lopen uiteen van eenvoudige snacks tot complete maaltijden. Voor je het weet, laat je je gewone kookpannen in de kast staan. Het boek is geschikt voor alle hetelucht friteuses van Inventum en voordelig van de website van Inventum te bestellen.

Inventum GF250HL hetelucht friteuse

Met de GF250HL hetelucht friteuse haal je een simpel maar doeltreffend apparaat in huis. Als je alleen op zoek bent naar de basics om met hete lucht te frituren, kan je moeilijk een betere keuze maken dan dit handige stukje kookgereedschap. Geef hem een plekje op je aanrecht en je bakt keer op keer de lekkerste frietjes voor bij je avondeten. Of je maakt gewoon je hele avondeten erin klaar: naast frituren kun je er ook mee roosteren, bakken en grillen. Genoeg mogelijkheden om lekker met gerechten te variëren dus.

Toebehoren en mogelijkheden

De inhoud van 2.5 liter biedt voldoende plaats voor zo’n 800 gram frietjes of andere ingrediënten. Door de circulatie van hete lucht in de GF250HL worden deze lekker klaargemaakt met bijna geen vet. Je doet het eten in de speciale pan of frituurmand, die allebei zijn voorzien van een anti-aanbaklaag. Dat zorgt ervoor dat deze Inventum hetelucht friteuse lang meekan en dat etensrestjes niet blijven aangebrand achterblijven. Zowel de pan als de uitneembare frituurmand kun je in de vaatwasmachine schoonmaken.

Bediening en gebruiksgemak

Feitelijk hoef je alleen maar de temperatuur in te stellen op een hetelucht friteuse en op de GF250HL vind je dan ook geen andere franjes. Alleen een draaiknop voor de temperatuur en een lichtje om te zien wanneer hij warm genoeg is. Dan stel je de timer in op een bepaalde tijd (tot maximaal 60) minuten, waarna de friteuse zichzelf automatisch uitschakelt. Zo bakt je eten niet aan en verbruik je niet onnodig stroom.

Voor wie is de Inventum GF250HL hetelucht friteuse geschikt?

Als je een hetelucht friteuse zoekt zonder overbodige franje, is de GF250HL een prima model. De uitvoering is erg basic, zonder meegeleverde accessoires. Maar met de hoogwaardige pan en frituurmand kan je al meteen prima uit de voeten. En mocht je later besluiten dat je toch meer uit je GF250HL wilt halen, dan koop je er gewoon losse accessoires bij.

Belangrijkste eigenschappen van de Inventum hetelucht friteuse

 • Bediening met draaiknoppen
 • Instelbare temperatuur van 80 tot 200°C
 • Inhoud: 2.5 liter
 • Capaciteit: 0.8 kg
 • Vermogen: 1.500 watt
 • Anti-aanbaklaag
 • Indicatielampje: aan/uit en gebruiksklaar
 • Koele buitenwand
 • Instelbare uitschakeltimer tot 60 minuten

Inventum GF252HL hetelucht friteuse

Ben je gecharmeerd van de eenvoud en het gemak van de GF250HL hetelucht friteuse van Inventum, maar vind je de mogelijkheden daarvan eigenlijk net iets te kort schieten? De GF252HL is een net iets uitgebreidere versie van dat model, zodat je meteen bij aanschaf al meer mogelijkheden hebt. Handig als je van tevoren al weet dat je meer gaat doen dan alleen maar luchtige bitterballen bakken met je nieuwe aanwinst. Verder beschikt dit model over dezelfde mogelijkheden als de GF250HL en presteert even goed als deze.

Toebehoren en mogelijkheden

Bij de GF252HL krijg je een pan en frituurmand van hoogwaardig materiaal, voorzien van een anti-aanbaklaag. Hiermee bak je lekkere snacks, frietjes, en allerlei andere soorten voedsel, zoals vis, kip, garnalen, vlees en groente. Maar wacht! Er is meer. In deze uitvoering krijg je namelijk ook standaard een frituurmandverdeler. Met deze verdeler kun je de frituurmand in twee helften verdelen, voor het tegelijk klaarmaken van twee afzonderlijke gerechten. Zo maak je heel makkelijk een complete maaltijd in de Airfryer. Je kunt er 800 gram aan ingrediënten tegelijk in bereiden: genoeg dus voor met z’n tweeën.

Bediening en gebruiksgemak

Net als de gewone basisuitvoering, de GF250HL, bedien je deze Inventum hetelucht friteuse eenvoudig met draaiknoppen. De temperatuur stel je in stapjes van 10°C in tussen de 80 en 200°C, afhankelijk van wat je wilt klaarmaken. Let er dus op dat dit ongeveer dezelfde temperatuur moet zijn als je twee aparte gerechten klaarmaakt met de frituurmandverdeler. Ook kun je een timer inschakelen met de tweede draaiknop. Ook hier geldt dat je bij twee aparte gerechten de bereidingstijd het beste ongeveer hetzelfde kunt houden.

Voor wie is de Inventum GF252HL hetelucht friteuse geschikt?

Als je een eenvoudige hetelucht friteuse wilt zonder toeters of bellen, is de GF252HL net zo geschikt als de echte basisuitvoering, de GF250HL. Maar misschien weet je bij voorbaat al dat je ook enkele gerechten wilt kunnen klaarmaken in plaats van alleen een paar snacks of frietjes bakken. In dat geval ben je beter af met de GF252HL. Je zult dan veel plezier hebben van de verdeler, waarmee je lekker veel verschillende ingrediënten en gerechten kunt mixen.

Belangrijkste eigenschappen van de Inventum hetelucht friteuse

 • Bediening met draaiknoppen
 • Instelbare temperatuur van 80 tot 200°C
 • Inhoud: 2.5 liter
 • Capaciteit: 0.8 kg
 • Vermogen: 1.500 watt
 • Anti-aanbaklaag
 • Indicatielampje: aan/uit en gebruiksklaar
 • Koele buitenwand
 • Instelbare uitschakeltimer tot 60 minuten
 • Meegeleverde accessoires: frituurmandverdeler

Inventum GF254HLD heteluchtfriteuse

Voor een lekkere snack of gezondere maaltijd af en toe alleen of met z’n tweeën heb je niet meer nodig dan een kleine hetelucht friteuse, zoals de GF254HLD. Deze is net zo groot als de GF250HL en GF252HL, maar een stuk geavanceerder in bediening en mogelijkheden. In plaats van draaiknoppen zit er namelijk een bedieningspaneel op met een fraai blauw lcd scherm en tiptoetsen. Hij ziet er dus net zo elegant uit als duurdere topmodellen van designmerken en laat zich ook zo bedienen. Maar dan voor een fors lager bedrag.

Toebehoren en mogelijkheden

Het digitale display is makkelijk af te lezen en erg prettig in gebruik: vooral de timer kun je zo nog beter zien dan met draaiknoppen. Ook kun je precies zien op welke temperatuur de GF254HLD aan het verwarmen is. Door de subtiele, blauwe verlichting, die ook terugkomt rondom de tiptoetsen voor bediening, oogt dit erg fraai. De pan en frituurmand zijn van hetzelfde kwalitatief hoogwaardige materiaal als de GF250HL en GF252HL, ook met anti-aanbaklaag. En je krijgt er ook de handige frituurmandverdeler bij als bij de GF252HL.

Bediening en gebruiksgemak

De tiptoetsen zijn erg gemakkelijk in het gebruik. Het display is goed af te lezen, en daardoor scoort dit model net ietsje beter dan de modellen met draaiknoppen. Maar dit is ook een beetje een kwestie van persoonlijke voorkeur. Verder heeft de GF254HLD alle voordelen van de kleine modellen van Inventum. Het toestel is prima geschikt om lekker eten mee te maken voor een of twee personen. Snacks en bijgerechten voor meerdere eters zijn ook geen probleem.

Voor wie is de Inventum GF254HLD hetelucht friteuse geschikt?

Door het mooie, blauwe display en de tiptoetsen heeft dit model een iets luxere uitstraling dan de basismodellen GF250HLD en GF252HL. Maar het blijft niet alleen bij mooie looks: de digitale bediening is, afhankelijk van je voorkeur, ook makkelijk in het gebruik. De Inventum GF254HLD hetelucht friteuse kan de concurrentie makkelijk aan met (veel) duurdere modellen.

Belangrijkste eigenschappen van de Inventum hetelucht friteuse

 • Bediening met tiptoetsen
 • Instelbare temperatuur van 80 tot 200°C
 • Inhoud: 2.5 liter
 • Capaciteit: 0.8 kg
 • Vermogen: 1.500 watt
 • Anti-aanbaklaag
 • Indicatielampje: aan/uit en gebruiksklaar
 • Koele buitenwand
 • Instelbare uitschakeltimer tot 60 minuten
 • Meegeleverde accessoires: frituurmandverdeler

Inventum GF400HL/CGF440HL hetelucht friteuse

De Inventum GF400HL (bij Coolblue vind je overigens exclusief de vergelijkbare CGF440HL) biedt in twee opzichten meer dan de GF250HL. Allereerst meer inhoud: in de ruime binnenkant van 4 liter van deze hetelucht friteuse past anderhalf keer zo veel voedsel, wel 1.2 kg. Genoeg voor een heel gezin dus, in plaats van maar 2 tot 3 personen. Bovendien heeft hij ook meer meegeleverde accessoires: spiesjes en een grillrek.

Toebehoren en mogelijkheden

De GF400HL is in feite een grotere uitvoering van de GF250HL. Verwacht dus dezelfde eenvoud en mogelijkheden in bediening. Maar Inventum heeft het niet gelaten bij het vergroten van de inhoud: Anders dan bij zijn kleinere broertje, krijg je standaard een grillrek en 4 spiesjes meegeleverd. Je kunt dus lekker experimenteren met allerlei grillgerechten, zoals vleesspiesjes, saté, groentespiesen en gegrilde garnalen, om maar eens wat te noemen.

Bediening en gebruiksgemak

Net als de GF250HL komt er bij het bedienen van de GF400HL niet meer kijken dan het instellen van temperatuur en een uitschakeltimer. De meegeleverde spiesjes en het grillrek zorgt ervoor dat je leuk en lekker kunt variëren met allerlei soorten eten. En je hoeft je geen zorgen te maken over aanbakken, want de frituurmand en pan hebben een anti-aanbaklaag. Schoonmaken van pan, mand, grillplaat en spiesjes kan natuurlijk gewoon in de vaatwasser.

Voor wie is de Inventum GF400HL hetelucht friteuse geschikt?

Wil je gewoon een eenvoudige hetelucht friteuse, maar is de GF250HL te klein voor je? Gezinnen die graag met z’n allen lekkere frietjes en snacks willen eten zullen smullen van wat ze in de GF400HL kunnen klaarmaken. En als je er niet voor terugdeinst om ook nieuwe gerechten te ontdekken of lekker te experimenteren met grillen, zit je helemaal goed: kookplezier gegarandeerd door de grillplaat en spiesjes.

Belangrijkste eigenschappen van de Inventum hetelucht friteuse

 • Bediening met draaiknoppen
 • Instelbare temperatuur van 80 tot 200°C
 • Inhoud: 4.0 liter
 • Capaciteit: 1.2 kg
 • Vermogen: 1.500 watt
 • Anti-aanbaklaag
 • Indicatielampje: aan/uit en gebruiksklaar
 • Koele buitenwand
 • Instelbare uitschakeltimer tot 60 minuten
 • Meegeleverde accessoires: grillplaat en 4 spiesen

Inventum GF552HL hetelucht friteuse

De grootste hetelucht friteuse die Inventum in het assortiment heeft, is de GF552HL heteluchtfriteuse. Met maar liefst 5,5 liter aan inhoud kun je er 1.4 kg aan frietjes in kwijt. Maar iets anders kan natuurlijk ook, als je liever eens wat anders eet dan friet of snacks met minder vet. Wat dacht je bijvoorbeeld van iets heel anders – koekjes, of zelfs appeltaart? Zo’n zoete lekkernij past makkelijk in deze ruime friteuse, en dankzij het meegeleverde bakblik kun je allerlei deegwaren in de GF552HL bereiden.

Toebehoren en mogelijkheden

Door het bakblik opent deze Inventum hetelucht friteuse een wereld aan nieuwe mogelijkheden. Naast frituren en roosteren in de frituurmand en pan, kun je nu deze hetelucht friteuse ook inzetten als een ware bakoven. Je maakt er snel en makkelijk je lekkerste deegcreaties in klaar. De vormgeving is een eigentijdse variant op de klassieke eenvoud van de andere Inventum-modellen, met een mooie, zilveren bovenkant.

Bediening en gebruiksgemak

Ook de GF552HL kun je instellen met grote en duidelijke draaiknoppen. De temperatuurknop op de bovenkant zit onder twee duidelijke indicatielampjes: een voor aan/uit, en een voor de temperatuur. Zo weet je wanneer de friteuse heet genoeg is om je koekjes, brownies of natuurlijk gewoon frietjes in te doen. Het bakblik past heel handig in de frituurmand in de pan, voor tijdens gebruik of handig opbergen. En alle onderdelen kun je makkelijk los schoonmaken, met de hand of in de vaatwasser.

Voor wie is de Inventum GF552HL hetelucht friteuse geschikt?

Er zijn twee soorten gebruikers voor wie de GF552HL een uitkomst is: bakliefhebbers, en grote gezinnen. De eerste zullen volop kunnen experimenteren met het bakken van allerlei – zoete en hartige – deeghapjes, taarten en cakes. De tweede groep gebruikers zal profiteren van de grote capaciteit, waarmee je een boel hongerige mondjes op een kinderfeestje van een bordje heerlijk knapperige frietjes kunt voorzien.

Belangrijkste eigenschappen van de Inventum hetelucht friteuse

 • Bediening met draaiknoppen
 • Instelbare temperatuur van 80 tot 200°C
 • Inhoud: 5.5 liter
 • Capaciteit: 1.5 kg
 • Vermogen: 1.700 watt
 • Anti-aanbaklaag
 • Indicatielampje: aan/uit en gebruiksklaar
 • Koele buitenwand
 • Instelbare uitschakeltimer tot 60 minuten
 • Meegeleverde accessoires: bakblik
Andere goede modellen zijn de Inventum GF350HLD en de GF500HLD airfryer.