Is een airfryer handig in gebruik?

Is een airfryer handig in gebruik?

Niet iedereen is een held in de keuken. Om toch de lekkerste gerechten op tafel te kunnen zetten, moet je vaak creatief zijn met de vaardigheden die je hebt. Je zou dan kunnen kiezen voor een airfryer, welke voor jou het gehele gerecht klaarmaakt om opgediend te worden. Maar is een hetelucht friteuse wel echt zo handig in gebruik als er beweerd wordt? Of heb je nog altijd veel kennis van zaken nodig om ermee om te kunnen gaan? Onderstaande informatie bekijkt een aantal punten voor het gebruik.

De verschillende manieren van bedienenIs een airfryer handig in gebruik? - Domo DO517FR heteluchtfriteuse

Iedere dure en goedkope airfryer is uitgerust met een bepaald bedieningsmechanisme. Het is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur wat voor jou het beste werkt. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor een draaiknop, waarbij je de temperatuur en de timer kunt regelen. Deze zijn aangegeven met streepjes en een aantal cijfers. Ook kun je kiezen voor knoppen en een display, waardoor je ook ziet wat je hebt ingevoerd. Als laatste is er ook nog een touchscreen. Met enkele drukken op het scherm heb je de instellingen te pakken.

De voorgeprogrammeerde programma’s

Er zijn veel airfryers met een draaiknop waar geen voorgeprogrammeerde programma’s bij zitten. Deze heteluchtfriteuses zijn vaak lastiger in gebruik, omdat je niet precies weet hoeveel graden je voor een bepaald gerecht nodig hebt. Je zult hierbij in eerste instantie in de receptenboeken moeten kijken. Als je een luxere uitvoering hebt, dan komen hier ook verschillende programma’s bij. Afhankelijk van het merk kan dit oplopen tot tien programma’s, wat jou veel gebruiksgemak geeft en waarbij je zelf het aantal graden niet meer hoeft in te geven.

Het onderhoud na het koken

Hoewel een airfryer vooral handig moet zijn in gebruik, speelt de handigheid bij het schoonmaken van een heteluchtfriteuse ook een grote rol. Met de airfryer heb je jouw gerechten immers bereid zonder dat je hiervoor lang in de keuken hoeft te staan, maar je wilt ook na het eten niet lang bezig zijn om alles af te ruimen en schoon te maken. Veel airfryers hebben verwijderbare delen die in de vaatwasser kunnen, waarmee je jezelf veel tijd kunt besparen. Echter zijn er ook machines waarvan de onderdelen met de hand afgewassen moeten worden en je dus meer tijd kwijt bent.

Conclusie

Het is vooral afhankelijk van jouw wensen en eisen of een airfryer handig is in gebruik. Als je van alle luxe voorzien wilt zijn, dan kan een airfryer een goede uitkomst bieden. Echter kan het je ook enorm tegenwerken in de keuken, omdat je verstand moet hebben van wat je aan het doen bent en hierdoor moet gaan zoeken naar de goede temperaturen en instellingen. Als je hier weinig verstand van hebt, dan ga je merken dat zelfs de beste heteluchtfriteuse in het begin echt niet makkelijk is. Zodra je eenmaal gewend bent, wil je niets anders meer.