Kaneel-banaan uit de Airfryer

Kaneel-banaan uit de Airfryer | Deze kaneel bananen uit de Airfryer zien er superlekker uit en staan hoog op ons Airfryer receptenlijstje. Om dit lekkere gerecht te maken heb je gelukkig maar weinig ingrediënten nodig. Bijkomend voordeel is dat dit lekkere toetje bovendien ook nog eens erg gezond is en weinig calorieën bevat. Daarnaast is het knapperige korstje met paneermeel perfect door de bereiding van gerechten in de heteluchtfriteuse.

Ingrediënten voor kaneel-banaan uit de Airfryer

Wil je graag een lekker nagerecht creëren, dan heb je onderstaande ingrediënten nodig.

  • 3 el kokosolie
  • 8 rijpe bananen
  • 2 hele eieren of 3 eiwitten
  • 1/2 kopje maïsbloem
  • 3 el kaneelsuiker
  • 1 kopje paneermeel

Bereiding van kaneel-banaan

Verhit de koksolie (of andere vervanger van boter) in de pan op matig vuur en voeg het paneermeel toe. Roer 3 tot 4 minuten of tot het geheel een licht gouden kleur heeft. Verwijder de pan van het vuur en doe het paneermeel in een middelgrote kom. Vervolgens is het nodig om de bananen te schillen en te halveren. Rol elke halve banaan door het maïsmeel, eieren en paneermeel (in die volgorde) en plaats ze naast elkaar in de Airfryer mand. Let er op dat je de bananen niet op elkaar stapelt. Besprenkle nu het geheel met een laagje kaneelsuiker. Stel dan de heteluchtfriteuse in op 140 graden en zet de timer op 10 minuten (vanaf koude start, 7 indien de Airfryer al voorverwarmd is).