Kippenvleugeltjes uit de Airfryer XL

Surinaamse kippenvleugeltjes Moksie Metie Trafasie | Eens een keer iets nieuws proberen? Onderstaand recept is een ideaal recept om met de Airfryer-XL te maken. Bij dit recept maken we gebruik van een vers bereide woksaus-marinade, Faja Lobi Moksie Metie Trafasie 360 ml. De woksaus marinade kun je kopen bij de meeste toko’s of bijvoorbeeld in een Turkse supermarkt. De marinade heeft een zachte en bijzondere smaak en is wat zoetig, zodat de Surinaamse marinade dan ook zeer geschikt is voor kinderen en mensen die niet van (te) pittig eten houden. 360 milliliter is geschikt voor ongeveer een kilo kippenvleugels.

Kippenvleugeltjes uit de Airfryer XL

De bereiding van de kip is heel eenvoudig. Mocht je niet van kippenvleugeltjes houden, dan kunnen er ook kipfilets of kippenpoten worden gebruikt. Het kan zijn dat je dan een iets kortere bereidingstijd moet aanhouden, afhankelijk van de dikte van de kip. Voor dit recept hebben we platte kippenvleugeltjes gebruikt. Doe de kip in een schaal of kom en voeg de marinade toe. Laat daarna de marinade enkele uren intrekken. Nog beter is het om een dag vantevoren de kippenvleugeltjes in de marinade te leggen, want hoe langer de kip in de marinade ligt, hoe lekkerder deze wordt! Wanneer je de kip uiteindelijk 24 uur in de marinade laat iggen, wordt deze hierdoor behoorlijk donkerder van kleur wat ervoor zorgt dat de bereide kip er ook mooi bruinrood uit komt te zien.

Instellen Airfryer XL

Het instellen van de Airfryer XL is erg eenvoudig. De kippenvleugels kunnen worden bereid met de grill accessoire op een temperatuur van 180 graden Celsius. De totale bereidingstijd ligt op ongeveer 12 minuten. De tijd hangt echter wel af van de dikte van de kip en zeker bij kip adviseren wij om de kerntemperatuur van de kip te meten. De hoort minimaal 75 graden te zijn op het dikste gedeelte van de kip., want ziek worden, daar zit niemand op te wachten.

Eet smakelijk!