Moulinex EZ201D10 Easy Fry Classic heteluchtfriteuse

Moulinex EZ201D10 Easy Fry Classic heteluchtfriteuseMoulinex EZ201D10 Easy Fry Classic heteluchtfriteuse | Moulinex heeft nog niet de naamsbekendheid van merken zoals bijvoorbeeld Tefal of Fritel. Toch heeft dit merk een aantal sterke airfryers in het assortiment. Een goed voorbeeld hiervan is de Moulinex EZ201D10 Easy Fry Classic. Dit is een heteluchtfriteuse die optimaal geschikt is voor het preparen van frietjes en diverse daaraan gerelateerde snacks en hapjes. Een gezondere en bovendien lekkere manier om friet en snackjes te bakken. De Moulinex hetelucht friteuse is één van de duurdere varianten binnen het assortiment van Moulinex. Maakt deze airfryer zijn prijs waar?

Moulinex EZ201D10 Easy Fry Classic overzicht

De Moulinex airfryer is ideaal als je friet en snacks wilt maken voor een gezelschap bestaande uit 3 tot 4 personen. Je hebt de keuze uit verschillende temperaturen, uiteenlopend van 140 graden Celsius tot aan 200 graden Celsius. Dit is een meer vintage airfryer, wat inhoudt dat dit apparaat niet over een digitaal touchscreen beschikt. Je stelt de boel handmatig in via de daarvoor bestemde knop. Hier selecteer je onder meer de gewenste baktijd.

In de doos

  • EZ201D10 Easy Fry Classic
  • Handleiding

Technische specificaties

  • Frituursysteem: hete lucht
  • Laadvermogen: 1,2 kg
  • Capaciteit: 3 tot 4 personen
  • Gewicht: 4,5 kg
  • Oppervlakte (B x H x D): 27,8 x 33,3 x 33,8 cm
  • Max. temperatuur: 200 graden Celsius

Bediening van de hete lucht friteuse

Waar menig hetelucht friteuse van tegenwoordig voorzien is van een digitale display, stel je de Moulinex heteluchtfriteuse eenvoudig in middels de daarvoor bestemde draaiknop. Hier stel je de baktijd mee in. Qua temperatuur kun je kiezen uit temperaturen tussen de 140 en 200 graden Celsius. Er zijn geen afzonderlijke automatische programma’s, waardoor deze airfryer vooral geschikt is voor het prepareren van friet en daaraan gerelateerde snacks.

Onderhoud van de Moulinex EZ201D10 Easy Fry Classic

In tegenstelling tot een gewone frituurpan dien je een airfryer na iedere keer dat je deze gebruikt hebt schoon te maken. Gelukkig is het onderhouden van dit apparaat een fluitje van een cent. Onderdelen zijn namelijk los te koppelen en kunnen in de vaatwasser geplaatst worden. Je bent dus zelf weinig tijd kwijt aan het reinigen van je airfryer.

Voordelen van de Moulinex EZ201D10 Easy Fry Classic

De inhoud stelt je in staat om in één keer voor 3 tot 4 personen heerlijke frietjes en snacks te bakken. Hierbij heb je controle over de temperatuur en de baktijd. De timer is zeer handig. De uitneembare bak kost geen moeite. Bovendien beschikt deze hete lucht friteuse over een koele wand, waardoor deze te verplaatsen valt zonder verbrande handen te krijgen.

Nadelen van de Moulinex EZ201D10 Easy Fry Classic

Waar de meeste airfryers geschikt zijn voor diverse soorten voedsel, ligt dit bij deze heteluchtfriteuse net even anders. Deze airfryer beschikt niet over automatische programma’s, waardoor je vooral friet en snacks met dit apparaat kunt bakken. Niet bijzonder veelzijdig, kortom.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een heteluchtfriteuse die voor 3 tot 4 personen frietjes en snacks kan prepareren (en weinig anders), is deze Moulinex airfryer een betaalbare keuze.