Philips Airfryer hetelucht friteuse

Philips Airfryer kopen - Philips Avance Airfryer XXL HD9650-90 friteusePhilips Airfryer hetelucht friteuses | Jezelf schuldig voelen over frietjes en snacks eten hoeft nu een stuk minder: met een hetelucht friteuse, zoals de Airfryer van Philips, frituur je met hete lucht in plaats van olie of vet. Zo bevat je eten veel minder (verzadigde) vetten en dat is weer veel beter voor je hart en bloedvaten, dus goed voor je gezondheid. Een Airfryer is daarnaast ook nog eens heel veelzijdig. Je kunt er niet alleen friet en frituursnacks in bakken, maar ook nog een grote variëteit aan lekkere, nieuwe recepten met gezonde ingrediënten, zoals vis en groente. Lees snel verder om te ontdekken welke voordelen een Airfryer nog meer voor je heeft!

Over Philips

Wie innovatie zegt, zegt Philips. Wat ooit begon als een gloeilampenfabriek in Eindhoven, is uitgegroeid tot een wereldwijde marktleider in huishoudelijke elektronica. Philips heeft in de loop der jaren talloze nieuwe, slimme producten ontwikkeld voor in huis. Van het nieuwe koffiezetapparaat, de Senseo, tot de nieuwe, warme en energiezuinige verlichting Ambilight: wie heeft er niet wel eens een uitvinding van Philips in huis gehad? Aan het rijtje succesvolle uitvindingen voegt het Nederlandse bedrijf nu ook de Airfryer-lijn toe. En dat gaat goed, want Philips lijkt met de Airfryer een stevige koppositie te hebben én houden op de markt voor hetelucht friteuses.

Wat is de Philips Airfryer?

Een Philips Airfryer heeft kenmerken van een heteluchtoven, en van een klassieke friteuse. Je kunt er dus zowel ovenfrietjes in klaarmaken, als diepvriesfrietjes voor in vet. Dat komt door de speciale combinatie van grill en gerichte hete-luchtcirculatie. De bereiding gebeurt dus vooral op basis van hete lucht. Je eten, ook diepvriesfriet en snacks, zullen dus veel minder vetten bevatten dan in olie of vet gebakken etenswaren. Ook is een Airfryer, naast frituren, geschikt om in te bakken, grillen en roosteren van etenswaren, zoals groente, vlees, vis en deeggerechten.

Hoe werkt de Philips Airfryer?

Philips heeft voor de Airfryer slimme, nieuwe technieken ontwikkeld om de lucht te circuleren: Rapid Air, Turbostar en Twin TurboStar (zoals bij de Twin TurboStar HD9721/20). Anders dan bij een conventionele heteluchtoven, wordt in een Airfryer de lucht snel de bakruimte in geblazen, en heel precies gecirculeerd. Door het grillelement bovenin wordt deze lucht verwarmd, en wordt al het eten lekker gelijkmatig verwarmd. De Turbostar en Twin TurboStar hete luchtcirculatie voert daarnaast ook nog eens overtollig vet af. En met allerlei accessoires breid je de mogelijkheden van je Philips Airfryer nog verder uit.

Voordelen van hetelucht frituren

Het frituren met alleen lucht in plaats van olie of vet is niet alleen gezonder: het is ook veiliger. Je hebt niet het risico dat er heet vet of hete olie over de rand spat als je de friteuse opendoet, en dat je je handen eraan brandt. Een ander voordeel is dat een hetelucht friteuse veel makkelijker schoon te houden is. Je haalt de onderdelen na gebruik eenvoudig uit elkaar en doet ze in de vaatwasser. Dat kan met veel friteuses ook, maar dan moet je wel eerst het vet of de olie eruit halen: dat kost meer werk, en er zijn meer onderdelen met aangekoekt vet om schoon te maken.

Hoe kook je met een Philips Airfryer hetelucht friteuse?

Eten klaarmaken met een Philips Airfryer zoals de Airfryer XL HD9247/90 is net zo makkelijk als kip, snacks of friet in de friteuse bakken. Maar dan met veel meer soorten eten. Je kunt er zelfs gerechten met een saus in klaarmaken. Anders dan bij een heteluchtfriteuse van Tefal echter, gaat er geen roerarm rond in een Airfryer van Philips. Het eten ligt tijdens de bereiding stil. Als je de ingrediënten dus wilt omscheppen, of dit moet van het recept, moet je dit met de hand doen. Je kunt de slede er even uithalen, het eten schudden of omscheppen, en doorgaan met verwarmen.

Wat kun je allemaal met een Philips Airfryer hetelucht friteuse bereiden?

De mogelijkheden van een Airfryer zijn erg uitgebreid: met een model dat groot genoeg is kun je er complete maaltijden in klaarmaken. Philips levert de verschillende uitvoeringen van een Airfryer met aparte accessoires, en die kun je er desgewenst ook los bijkopen. Zo maak je bijvoorbeeld met een schot tegelijk aardappeltjes en een groenteschotel naast elkaar. Met een grillrooster kun je heerlijke gegrilde kip of vis maken. En je kunt er zelfs lekkere koekjes en brownies in bakken! Heb je behoefte aan inspiratie? De speciale Philips Chef, die je vindt op de website van Philips en in de NutriU-app, helpt je graag op weg.

Verschillende afmetingen

Natuurlijk heeft Philips verschillende groottes Airfryers in het assortiment. Deze Airfryers vergelijken is niet zo moeilijk als het misschien lijkt. Je kunt kiezen uit drie groottes in twee productlijnen. De groottes zijn normaal, XL en XXL, waarbij de normale modellen geschikt zijn voor een lading van 800 gram per keer, de XL voor 1.2 kg en de XXL voor 1.4 kg. Als vuistregel kun je aanhouden dat de kleinste Airfryers geschikt zijn voor 2 tot 3 personen, de middenmaat voor 3 tot 4, en de grootste, XXL Airfryers, voor 5 personen of meer. De Avance Collection is verkrijgbaar in alle drie de afmetingen, maar Airfryers uit de Viva Collection zijn er alleen in 800 gram of XXL.

Verschillen tussen de Airfryer XL en Airfryer XXL

Je zou denken dat het enige verschil tussen de XL en XXL Airfryers alleen de capaciteit is. Maar er zijn nog enkele, subtiele verschillen. Allereerst is de Philips Airfryer XXL van buiten even groot als de Airfryer XL: deze neemt dus niet meer plek in op het aanrecht, maar is wel ruimer vanbinnen. Philips heeft de Airfryer XXL ook uitgevoerd met Twin TurboStar technologie, in plaats van de Rapid Air luchtcirculatie in de Airfryer XL. Twin TurboStar voert meer vetten en sappen af tijdens het frituren, zodat je eten nog frisser en knapperiger smaakt. Een ander voordeel is dat de Twin TurboStar Airfryers veel sneller opwarmen: voorverwarmen is dus niet nodig.

Hoe kies je de juiste Philips Airfryer?

Als je eruit bent welke maat je wilt, kun je nog een aantal keuzes overwegen die bepalen met welk model Philips Airfryer je uiteindelijk het beste af bent. Zoals gezegd heeft de Philips Aifryer XXL een iets efficiëntere baktechniek dan de XL, maar is ook meestal iets duurder in aanschaf. Daarnaast kun je denken aan extra mogelijkheden, zoals vooringestelde kookprogramma’s, automatisch uitschakelen, of een warmhoudfunctie. Vervolgens kun je een uitvoering kiezen van de Airfryer die je wilt. Philips levert de meeste modellen in een paar verschillende kleuren, en met sommige accessoires wel of niet standaard meegeleverd. Deze accessoires kun je natuurlijk ook los bijkopen.

Als beste getest

De Airfryers van Philips doen het erg goed in allerlei prestatievergelijkingen. Zo pakken maar liefst 8 Airfryers een positie in de top 10 hetelucht friteuses van de Consumentenbond. Dat betekent natuurlijk niet dat andere merken slechte apparaten maken, maar wel dat je met een Philips Airfryer behoorlijk goed zit. De modellen maken erg lekkere frietjes, zijn snel opgewarmd, makkelijk in het gebruik, worden niet gevaarlijk heet aan de buitenkant en zijn goed en makkelijk schoon te maken. Als je dus wilt kiezen voor kwaliteit van Nederlandse bodem, zit je met een Airfryer van Philips in ieder geval goed.

Avance Collection Airfryers

De Avance Collection is de lijn die Philips in de markt positioneert als geschikt voor gezinnen of meerdere personen, terwijl de Viva Airfryers bedoeld zijn voor alleen of met z’n tweeën. Met uitzondering van de Viva XXL, die ook geschikt is voor meerdere personen, klopt dit helemaal: de nieuwste generatie Avance Collection is helemaal in de XXL maatvoering. Het is Ze zijn net zo groot van buiten als de XL modellen, maar ruimer vanbinnen: in de Philips XL Airfryers past 1.2 kg aan friet en in de XXL modellen is dat 1.4 kg.

Overzicht van de Avance Collection

Er zijn nog een aantal modellen gangbaar verkrijgbaar in de Avance Collection, zowel de nieuwste Philips XXL Airfryers met een hele grote inhoud en Twin TurboStar luchtcirculatie, als de kleinere, gewone modellen met 800 g inhoud en Rapid Air technologie. Van beide heb je sowieso veel profijt. Naast de uitgebreide opties blinken de modellen in deze serie uit door fraaie vormgeving en kwaliteit van het bereide voedsel. Zelfs gewone diepvriesfrietjes worden lekker knapperig door de optimale circulatie van hete lucht in deze Airfryers. Modellen in de Avance serie zijn o.a. de Avance Airfryer HD9654/90, HD9652/90, XXL HD9650/90, XL HD9247/90 en de HD9653.

Avance Airfryer HD9643

De Avance Collection biedt niet alleen maar plaats aan de grote modellen van 1.2 kg en 1.4 kg aan inhoud. Ook de compactere HD9643 heeft een plaatsje in deze lijn van topmodellen Philips Airfryers. Met een capaciteit van 800 gram heb je nog ruim voldoende mogelijkheden om lekker te koken of heerlijke snacks klaar te maken voor jezelf of voor met z’n tweeën. Eventuele gasten kun je ook nog trakteren op een extra bordje friet. En dankzij de Twin TurboStar technologie voor luchtcirculatie liggen deze snel en met bijna geen vet op je bord.

Heb je een keer geen zin om te frituren? Als je de grillplaat in deze Philips Airfryer zet, heb je alle mogelijkheden om een lekker grillgerecht klaar te maken. Groente, vis, vlees of garnalen maak je lekker krokant en knapperig klaar met dit handige accessoire. Wat je ook klaarmaakt, met de handige draaiknop, het slimme menu en duidelijke display wordt het bereiden van elk gerecht eenvoudig een succes.

Belangrijkste eigenschappen van de Philips Avance Airfryer HD9643

 • Technologie luchtcirculatie: Rapid Air
 • Vermogen: 1.425 watt
 • Temperatuur regelbaar tot maximaal 200°C
 • Inhoud: 2.2 liter
 • Maximum capaciteit: 0.8 kg

Avance Airfryer HD9741

Net als de HD9643 is de HD9741 Airfryer een compact model in de Avance Collection. Hier maak je ook met het grootste gemak 800 gram aan frietjes of ander lekker eten in klaar, maar dan met net iets meer vermogen (1500 watt), en daardoor ook iets sneller. De Twin TurboStar technologie voor de luchtcirculatie maakt het eten gelijkmatig warm. Met de draaiknop en druktoetsen kies je altijd de juiste instellingen voor ieder gerecht.

Ook heeft de Philips Airfryer HD9741 een aantal handige functies. Zo zit er een warmhoudfunctie in, waarmee je het eten na bereiding nog 30 minuten warm kunt houden. Handig als niet iedereen even laat kan aanschuiven voor de maaltijd. En met een lage temperatuurstand van 40°C is hij ook geschikt om eten te ontdooien. Doe je magnetron dus, net als de friteuse, ook gerust weg, want dankzij de veelzijdige HD9741 heb je geen van beide nog nodig.

Belangrijkste eigenschappen van de Philips Avance Airfryer HD9741

 • Technologie luchtcirculatie: Twin TurboStar
 • Vermogen: 1.500 watt
 • Temperatuur regelbaar tot maximaal 200°C
 • Inhoud: 2.2 liter
 • Maximum capaciteit: 0.8 kg

Avance Airfryer XL HD9240

De XL variant in de Avance Collection is de voorloper van de Philips Airfryer XXL, maar door de iets voordeligere prijs nog steeds populair. Bovendien doet de XL HD9240 niet veel onder voor de Airfryer XXL. De inhoud is iets minder met 1.2 kg, maar dat is nog altijd ruim voldoende om voor meerdere personen tegelijk porties frietjes te kunnen bakken. Eten dat je in de Airfryer XL HD9240/90 klaarmaakt, wordt snel en gelijkmatig verhit door de Rapid Air technologie.

De behuizing van de Airfryer XL HD9240 is compact en voorzien van een strak design. Boven de uitschuifbare lade zit een duidelijk aanraakdisplay met heldere bedieningsknoppen. Daarmee kies je een voorgeprogrammeerde instelling, of stel je handmatig temperatuur en tijd in. Heb je een favoriet gerecht dat je vaker klaarmaakt? Sla de instellingen dan op als favoriet. Deze kun je later, met één druk op de speciale knop, meteen weer oproepen.

Belangrijkste eigenschappen van de Philips Avance Airfryer XL HD9240

 • Technologie luchtcirculatie: Rapid Air
 • Vermogen: 2.100 watt
 • Temperatuur regelbaar tot maximaal 200°C
 • Inhoud: 3.0 liter
 • Maximum capaciteit: 1.2 kg

Avance Airfryer XXL HD9650

De XXL HD9650 is het topmodel uit de Avance Collection, zowel in grootte als in afwerking. Van buiten is deze krachtpatser niet groter dan een Philips Airfryer XL, maar in plaats van 1.2 kg aan frietjes heeft Philips plaats gemaakt voor een lading van 1.4 kg. Zo stil je zelfs de grootste honger op een kinderfeestje of een etentje met vrienden. En de Airfryer XXL HD9650 beschikt over de Twin TurboStar technologie om hete lucht rond te blazen, zodat de verhitting snel, gelijkmatig en vetvrij plaatsvindt.

Er is een grote hoeveelheid accessoires beschikbaar om de mogelijkheden van de Airfryer XXL uit te breiden. Met een panverdeler kun je twee gerechten naast elkaar, tegelijk klaarmaken, en met een grillplaat gaat het grillen van vlees of vis nog makkelijker. En als je van bakken houdt, kun je je hart ophalen met de verkrijgbare bakvorm en muffinvormpjes, voor de lekkerste deegcreaties.

Belangrijkste eigenschappen van de Philips Avance Airfryer XXL HD9650

 • Technologie luchtcirculatie: Twin TurboStar
 • Vermogen: 2.225 watt
 • Temperatuur regelbaar tot maximaal 200°C
 • Inhoud: 3.3 liter
 • Maximum capaciteit: 1.4 kg

Viva Collection Airfryers

Philips Airfryers zijn er niet alleen voor (grote) gezinnen. Ook als je alleen of met z’n tweeën bent, kun je genieten van alle voordelen van het frituren in hete lucht. Daar heeft Philips de eigentijdse Viva Collection Airfryers voor op de markt gebracht. Het grootste verschil met de Avance Collection is dan ook de inhoud: met uitzondering van de XXL variant, kun je Airfryers uit de Viva Collection uitsluitend met een capaciteit van 800 gram frietjes kopen. Lekker compact en meer dan genoeg om in je eentje of met z’n tweeën van te genieten.

Overzicht van de Viva Collection

De Viva Airfryers van Philips zijn fraaie, eigentijds vormgegeven hetelucht friteuses die prima geschikt zijn voor in een kleinere keuken. Ze zijn lekker compact en kunnen complete maaltijden bereiden voor een of twee personen, of zelfs porties friet voor tot vier personen. Verder blinken ze uit in eenvoud en bedieningsgemak, en zijn ze makkelijk schoon te maken. Dankzij de Rapid Air technologie maak je allerlei soorten gerechten klaar met geen of heel weinig olie. Een display ontbreekt, maar dankzij een duidelijk geluidssignaal weet je toch wanneer je eten klaar is.

Viva Airfryer HD9220

Zoek je een echte Philips Airfryer als hetelucht friteuse, maar ben je niet geïnteresseerd in de dure topmodellen? De Viva Collection Airfryer HD9220 is een uitermate voordelig instapmodel in deze lijn van compacte Airfryers. De inhoud van 800 gram is meer dan genoeg om lekkere grill- of bakmaaltijden te maken, alleen of met z’n tweeën. En als er vrienden over de vloer komen, kun je er lekkere snacks en frietjes in bakken.

De strakke, witte behuizing misstaat in geen enkele keuken. Anders dan de Avance Collection bevat deze Airfryer geen display, maar dat is ook niet nodig: op de draaiknop kies je precies de gewenste temperatuur, en bovenop zit een eveneens draaibare timer. Als het frituren klaar is, hoor je dat met een duidelijk signaal.

Belangrijkste eigenschappen van de Philips Viva Airfryer HD9220

 • Technologie luchtcirculatie: Rapid Air
 • Vermogen: 1.425 watt
 • Temperatuur regelbaar tot maximaal 200°C
 • Inhoud: 2.2 liter
 • Maximum capaciteit: 0.8 kg

Viva Airfryer HD9621

Eenvoudig snacken en frituren in stijl doe je met de Viva Collection HD9621 Airfryer. De strak vormgegeven behuizing heeft een instelbare timer en temperatuurknop, en verder geen franjes. Hij staat mooi in iedere keuken, want se HD9621 Airfryer is er in diverse stijlvolle kleuren, zoals Cashmere Grey. Laat je niet misleiden door het eenvoudige uiterlijk: aan de binnenkant is deze Airfryer van Philips uitgerust met de moderne TurboStar technologie voor een optimale luchtcirculatie. Zo maak je snel het lekkerste, knapperige eten klaar.

De HD9621 mag dan wel makkelijk te bedienen zijn, dat wil niet zeggen dat de mogelijkheden beperkt zijn. Integendeel: met de juiste accessoires zet je net zo gemakkelijk grillschotels, gebakken kip, groente of zelfs deegwaren, zoals brownies of cake, op tafel. Hiervoor kun je het beste gebruik maken van de los verkrijgbare grillplaat en bakvorm. De NutriU-app van Philips heeft genoeg receptideeën en inspiratie voor je in petto voor vele avondjes keukenplezier.

Belangrijkste eigenschappen van de Philips Viva Airfryer HD9621

 • Technologie luchtcirculatie: TurboStar
 • Vermogen: 1.425 watt
 • Temperatuur regelbaar tot maximaal 200°C
 • Inhoud: 2.2 liter
 • Maximum capaciteit: 0.8 kg

Viva Airfryer HD9721

Wil je het nog minder vet dan je met een hetelucht friteuse toch al kunt bereiken? Philips heeft de speciale, gepatenteerde Twin TurboStar technologie zo ontwikkeld, dat de circulatie van hete lucht optimaal vet en vloeistoffen afvoert. Dat komt doordat deze lucht over een speciale bodemplaat wordt geleid, waar vet en vocht achterblijft. Het resultaat is het meest knapperige en malse eten dat je alleen maar met een Airfryer kunt bereiken. Naast veel topmodellen in de Avance Collection, beschikt ook de Viva Airfryer HD9721 over deze geavanceerde techniek.

De hoge kwaliteit bij het bereiden van je eten wordt in de HD9721 Airfryer gecombineerd met een uiterst eenvoudige bediening en een strakke, compacte vormgeving. Met een eenvoudige, instelbare temperatuurknop en draaischijf voor de timer maak je tot 800 gram aan eten klaar. En dat hoeven niet alleen maar frietjes te zijn, want deze knappe keukenhulp kan ook bakken, braden en grillen. De ideale toevoeging voor een huishouden van een of twee personen dus.

Belangrijkste eigenschappen van de Philips Viva Airfryer HD9721

 • Technologie luchtcirculatie: Twin TurboStar
 • Vermogen: 1.500 watt
 • Temperatuur regelbaar tot maximaal 200°C
 • Inhoud: 2.2 liter
 • Maximum capaciteit: 0.8 kg

Viva Airfryer XXL HD9630

De Viva Collection is erg aansprekend door het strakke design, de eenvoud in bediening, en de voordelige prijsstelling. Dat onderscheidt deze lijn ook van de Avance Collection. Wat echter voor sommige mensen een bezwaar is, is het kleinere formaat: Viva Airfryers zijn er alleen maar met een capaciteit van maximaal 800 gram, terwijl de Avance Collection ook modellen heeft waar je 1.2 kg en 1.4 kg aan frietjes in kwijt kunt. Of ten minste, dat was zo voor de introductie van de Viva Airfryer XXL HD9630.

Deze Philips Airfryer is het perfecte huwelijk tussen de eenvoud en elegantie van de Viva Collection, en de capaciteit van XXL-modellen uit de Avance Collection. Bovendien beschikt deze hetelucht friteuse ook over de geavanceerde Twin TurboStar technologie. Met deze efficiënte luchtcirculatie wordt de Airfryer heel snel opgewarmd, en kun je sneller aan tafel. De speciale bodemplaat, waar de lucht overheen gaat, zorgt voor een optimale afvoer van vocht en vet. Zo krijg je de lekkerste, knapperige frietjes en snacks.

Belangrijkste eigenschappen van de Philips Viva Airfryer HD9630

 • Technologie luchtcirculatie: Twin TurboStar
 • Vermogen: 2.225 watt
 • Temperatuur regelbaar tot maximaal 200°C
 • Inhoud: 3.5 liter
 • Maximum capaciteit: 1.4 kg