Philips Avance Airfryer HD9643

Philips Avance Airfryer HD9643

Het valt te beargumenteren dat Philips op dit moment misschien wel het beste merk is op het gebied van heteluchtfriteuses. Buiten kijf staat dat deze producent een populaire keuze is onder de consumenten. Vooral de Philips Avance series doet het erg goed. Eén van de modellen binnen deze serie is de Philips Avanace Airfryer HD9643. In deze review gaan we dieper in op de mogelijkheden. Is deze airfryer de moeite waard?

Philips Avance Airfryer HD9643 overzicht

Philips richt zich vooral op de grotere varianten die eten kunnen prepareren voor 4 tot 6 personen. Hierdoor valt deze airfryer meteen op, want de Philips Avance Airfryer HD9643 heeft een laadvermogen van 0.8 kg. Dit correspondeert met 2 tot 3 personen, waardoor dit één van de kleinere varianten binnen het assortiment van dit merk is. Desalniettemin beschikt deze variant over automatische bakprogramma’s, Turbostar technologie, koude wand, timer en een functie die het eten op temperatuur houdt.

In de doos

 • Philips Avance Airfryer HD9643
 • Handleiding
 • Bakvorm
 • Grillplaat
 • Receptenboek

Installatie van de Philips Avance Airfryer HD9643

Weinig tijd zul je kwijt zijn aan het installeren van deze heteluchtfriteuse van Philips. Deze airfryer zit al compleet in de doos. Tevens is er een handleiding meegeleverd, zodat je alle functies gelijk kunt begrijpen. De bakvorm en grillplaat kun je gebruiken voor het garen van voedsel. Het enige waar je op moet letten is dat de stekker, met een lengte van 0.8 meter, relatief kort is. Je zult deze airfryer dus in de buurt van een stopcontact moeten plaatsen.

Technische specificatiesPhilips HD9643/10 Airfryer Avance Collection Air

 • Laadvermogen: 0.8 kg
 • Capaciteit: 2 tot 3 personen
 • Gewicht: 5.5 kg
 • Vorm: vierkant
 • Kleur: zwart
 • Maximum temperatuur: 200 graden Celsius
 • Timer: ja
 • Koele wand: ja

Bediening en onderhoud van de Philips Avance Airfryer HD9643

Het fijne aan hete lucht friteuses is dat deze apparaten inventief zijn. Je hoeft weinig na te denken over hoe je de boel moet bedienen, want het spreekt redelijk voor zich. Ten eerste plaats je het eten in de bak om te garen. Vervolgens stel je temperatuur en tijd in. Afhankelijk van het voedsel kun je ook kiezen voor één van de automatische bakprogramma’s. Misschien maak je wel één van de recepten uit het meegeleverde receptenboek. De binnenpan en de mand kun je schoonmaken middels de vaatwasser. Zoals hierboven al werd benoemd, is het schoonmaken van deze airfryer een eitje. De binnenpand en de mand kun je namelijk gewoon in de vaatwasser plaatsen. Zo ben je weinig tijd hieraan kwijt!

Voordelen van de Philips Avance Airfryer HD9643

De voordelen van de airfryer zijn dat deze perfect is voor 2 tot 3 personen. Je hoeft eten niet voor te verwarmen, je kunt gelijk de boel gaan prepareren. De display is overzichtelijk en alles instellen kost weinig tijd. Bovendien zijn er 4 automatische bakprogramma’s aanwezig. Van alle zijden wordt je voedsel goed gegaard. Er is ook een functie aanwezig die het eten voor je warm houdt, mocht je even willen wachten met eten. Aan de hand van het meegeleverde receptenboek kun je altijd wat leuks op tafel toveren.

Nadelen van de Philips Avance Airfryer HD9643

Met een laadvermogen van 0.8 kg is de capaciteit niet super. Als je voor meer personen eten wilt prepareren, kun je beter voor een andere airfryer kiezen. Ook is de lengte van de kabel een nadeel. Je dient deze airfryer in de buurt van een stopcontact te plaatsen, anders heeft deze geen voeding. Tot slot is er geen filter voor de geurtjes aanwezig, want als nadeel van de airfryer kan worden gezien.

Conclusie

Al met al is de Philips Avance Airfryer HD9643 een prima keuze als je op zoek bent naar een airfryer voor 2 tot 3 personen. Deze hetelucht friteuse heeft wat (kleine) gebreken, maar al met al voert dit apparaat zijn taken naar behoren uit. Het is niet voor niets nog steeds een van de best verkochte heteluchtfriteuses.