Philips Avance Airfryer HD9741

Philips Avance Airfryer HD9741

Wanneer je een airfryer van Philips aanschaft, zit je over het algemeen wel goed. Dit merk is één van de top producenten van dit moment. Niet voor niets vind je geregeld een heteluchtfriteuse van Philips terug in onze Top 4 beste airfryers van dit moment. In deze recensie gaan we de Philips Avanace Airfryer HD9741 nader bekijken. Is deze hete lucht friteuse ook de moeite waard? Je zult het weten na het lezen van deze review.

Philips Avance Airfryer HD9741 overzicht

De Philips Avance Airfryer HD9741 (ook wel bekend als de Philips Avance Airfryer HD9741/10) is één van de kleinere modellen binnen de Avance serie van deze producent. Aan de hand van dit apparaat kun je voor 2 tot 4 personen eten prepareren. Niet alleen kun je eten garen, maar het is ook mogelijk om voedsel te ontdooien. Daarnaast is het mogelijk je eten op temperatuur te houden, mocht het nodig zijn om even te wachten met eten.

In de doos

 • Philips Avance Airfryer HD9741
 • Handleiding
 • Receptenboek

Installatie van de Philips Avance Airfryer HD9741

De airfryers van Philips zitten al geheel in elkaar gezet in de doos. Kortom, qua installatie zul je weinig tijd hoeven te verspillen, en dat is wel zo fijn. Wel is er een handleiding meegeleverd, zodat je meteen bekend kunt geraken met de functies van het apparaat. En mocht je meteen honger hebben en nog op zoek zijn naar inspiratie, dan kun je eens een blik werpen in het receptenboek.

Technische specificatiesPhilips Airfryer Compact HD9741/10

 • Laadvermogen: 0.8 kg
 • Capaciteit: 2 tot 4 personen
 • Gewicht: 5.3 kg
 • Vorm: vierkant
 • Kleur: zwart
 • Maximum temperatuur: 200 graden Celsius
 • Timer: ja
 • Koele wand: ja

Bediening en ondehoud van de Philips Avance Airfryer HD9741

Gebruik maken van een hetelucht friteuse zoals de Philips Avance Airfryer HD9741 is een fluitje van een cent. En mocht het toch niet helemaal lukken, heb je altijd nog de meegeleverde handleiding bij de hand. Je plaatst het voedsel in een bak, waarna je over gaat tot het instellen van de machine. Voorgeprogrammeerde programma’s zijn aanwezig voor uiteenlopende soorten voedsel, dus vaak is het niet eens mogelijk temperatuur en tijd in te stellen. Dankzij de warmhoud functie kun je het eten nog een half uur op temperatuur houden. Klaar met eten? De binnenpan en het mandje mogen in de vaatwasser. Als je jouw airfryer goed schoon houdt, zal deze langer naar behoren blijven werken. Bovendien is het wel zo hygiënisch om dit apparaat regelmatig schoon te maken.

Voordelen en nadelen van de Philips Avance Airfryer HD9741

Voor 2 tot 4 personen kun je voedsel maken. Naast garen tot 200 graden Celsius kun je tevens ontdooien op 40 graden Celsius. Meerdere bakprogramma’s maken het je gemakkelijk. Nog een voordeel van de airfryer is dat voorverwarmen niet nodig is. Het voedsel zal van alle kanten optimaal gegaard worden. Een leuk receptenboek wordt meegeleverd. Je kunt je eten voor 30 minuten na preparatie warm houden. Als je gezin uit meer dan 3 – 4 personen bestaat, zul je op zoek moeten naar een grotere variant. Ook is het snoer van deze airfryer zeer kort, zodat je deze altijd in de buurt van een stopcontact moet plaatsen.

Conclusie

Ondanks dat de Philips Avance Airfryer HD9741 een ietwat kleinere variant is dan we gewend zijn van de fabrikant, is deze wel van de hoogwaardige kwaliteit die je gewend bent. Een prima alternatief als je op zoek bent naar een airfryer voor 2 tot 4 personen.