Philips Avance Airfryer XL HD9240

Philips Avance Airfryer XL HD9240

Er zijn weinig airfryer series meer geliefd dan de Avance series van Philips. Al jarenlang is dit één van de populairste keuzes onder de consument. En als je onze top 4 beste airfryers van 2019 hebt gelezen, weet je dat ook wij de airfryers van Philips bijzonder waarderen. Een ietwat kleinere variant, voor 3 tot 4 personen, is de Philips Avance Airfryer XL HD9240. Wat is onze beoordeling van deze hete lucht friteuse?

Philips Avance Airfryer XL HD9240 overzicht

De meeste Philips airfryers van dit moment voorzien minimaal 4, maar voor ook 5 tot 6 personen van eten. De XXL heeft een nieuwe standaard gezet. Toch is niet iedereen op zoek naar de grootste airfryer. De XL serie, waar de Philips Avance Airfryer XL HD9240 deel van uitmaakt, is net een slag kleiner en prepareert voedsel voor 3 tot 4 personen. Dankzij de hete lucht in plaats van olie gaar je op een gezondere wijze voedsel.

In de doos

 • Philips Avance Airfryer HD9240
 • Handleiding
 • Binnenmand
 • Receptenboek

Technische specificatiesPhilips Airfryer XL Avance HD9240/90

 • Laadvermogen: 1.2 kg
 • Capaciteit: 3 tot 4 personen
 • Gewicht: 7 kg
 • Vorm: vierkant
 • Kleur: zwart
 • Maximum temperatuur: 200 graden Celsius
 • Timer: ja
 • Koele wand: ja

Bediening van de Philips Avance Airfryer XL HD9240

Een binnenmand wordt meegeleverd, welke je gebruikt om het eten in te garen. Er zijn geen automatische programma’s aanwezig, waardoor je parameters als temperatuur en tijd zelf in moet stellen. De één vindt het jammer dat je hier wat tijd aan kwijt bent, de ander vindt het fijn zelf controle te hebben. Je kunt kiezen uit meerdere temperaturen, van 60 tot 200 graden Celsius. Wel dien je voor te verwarmen, totdat het lampje aangeeft dat de airfryer op temperatuur is. Het fijne aan deze airfryer is dat je weinig tijd kwijt zult zijn aan het onderhouden van deze hetelucht friteuse. De losse onderdelen kunnen namelijk in de vaatwasser, zodat jij hier geen moeite voor hoeft te doen.

Voor- en nadelen van de Philips Avance Airfryer XL HD9240

Met een inhoud van 1.2 kg kun je voor ruim 4 personen eten prepareren. Het voordeel van de airfryer ten opzichte van analoge modellen is dat het display duidelijk is en het je gemakkelijk maakt om alles in te stellen. Dankzij het filter heb je geen last van vervelende geurtjes. Een koele wand en timer zijn tevens aanwezig. Alle zijdes van het voedsel worden goed verwarmd. Ook met de airfryer garantie zit het wel snoer. Wat jammers is, dat er geen voorgeprogrammeerde bakprogramma’s aanwezig zijn, waardoor je alles zelf handmatig moet instellen. De stekker kun je niet goed kwijt, wat in zijn algemeen het opbergen moeilijker maakt. Je dient voor te verwarmen voordat het voedsel geprepareerd kan worden.

Conclusie

Al met al is de Philips Avance XL HD9240 heteluchtfriteuse een prima keuze als je op zoek bent naar een airfryer voor 3 tot 4 personen die betaalbaar is. Het is jammer dat er geen bakprogramma’s aanwezig zijn en dat voorverwarmen noodzakelijk is, maar dankzij de ruime inhoud en de uitstekende technologie zul je heerlijk diverse soorten voedsel kunnen prepareren.