Philips Avance Airfryer XXL HD9650/90

Philips Avance Airfryer XXL HD9650/90 friteusePhilips Avance Airfryer XXL HD9650/90 | Wil je een grote hoeveelheid frietjes in stijl kunnen klaarmaken, met een minimum aan olie? De XXL HD9650/90, het topmodel uit de Avance Collection van Philips Airfryers, is klaar voor zelfs de grootste honger. Hoewel deze nieuwste generatie hetelucht friteuses van Philips van buiten niet groter is dan de XL-modellen, past er toch 200 gram meer in, tot een lading van wel 1.4 kg friet. Je kunt er bijvoorbeeld ook een hele kip in braden. Daarbij zorgt de Twin TurboStar luchtcirculatie niet alleen voor een gelijkmatige verhitting, maar ook voor een optimale afvoer van vocht en vet.

Mogelijkheden en accessoires

Je gegrilde kip, snacks en diepvries- of verse frietjes kwamen nog nooit zo knapperig van buiten en lekker mals vanbinnen uit een hetelucht friteuse. Dat komt doordat deze nieuwste generatie van de Avance Collection Airfryer niet alleen meer ruimte heeft, maar ook de TurboStar technologie van luchtcirculatie verbeterd heeft. Hiermee blijft er haast geen olie of vocht achter in de bereiding van je gerechten. Slappe frietjes behoren nu dus definitief tot het verleden. Om nog leuker en gemakkelijker te kunnen kokkerellen met deze heteluchtfriteuse, kun je een grote hoeveelheid aan accessoires er los bijkopen.

Gebruik en bediening

Dankzij het digitale aanraakscherm maakt het niet uit hoe bont je het maakt in de keuken, het instellen van tijd en temperatuur lukt altijd. Je kunt ook kiezen uit een van de voorinstellingen, die Philips heeft ingesteld. Zo kun je de meest voorkomende soorten voedsel snel en gemakkelijk klaarmaken. De heteluchtfriteuse heeft een indicatie voor wanneer de temperatuur bedrijfsklaar is. Niet dat lang voorverwarmen nodig is, want dankzij de uitgekiende Twin TurboStar luchtcirculatie duurt het niet lang voor je kunt bakken.

Geurtjes en hitte

Er gaat bijna geen olie in de Airfryer XXL HD9650/90, dus van geurtjes zul je weinig last hebben. Het is dus geen enkel probleem om deze Philips Airfryer in de keuken te hebben. De buitenkant wordt ook haast niet warm. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je je per ongeluk verbrandt aan de hetelucht friteuse, als je deze per ongeluk aanraakt terwijl hij op het aanrecht staat. Toch wordt de binnenkant warm genoeg om allerlei gerechten klaar te kunnen maken. Het vermogen van 2.225 watt zorgt voor een maximumtemperatuur van wel 200°C.

Hoe werkt de Philips HD9650 Airfryer?

Frituren op hete lucht verwarmt het eten door de hete lucht door de binnenpan te laten circuleren. Het risico bestaat dan dat niet alles even goed verwarmd wordt. Daarom hebben de verschillende fabrikanten technologieën ontwikkeld om deze luchtcirculatie zo goed, efficiënt en gelijkmatig te laten plaatsvinden. In de Philips Airfryer HD9650/90 gebeurt dit op basis van de TurboStar-technologie. Hierbij wordt de lucht van boven geblazen en circuleert over de speciaal ontworpen bodem terug.

Wat kun je in de Airfryer XXL HD9650/90 klaarmaken?

Zo’n beetje alles wat je kunt frituren, bakken, braden of grillen, kan in een hetelucht friteuse. Allereerst is het een gezonder alternatief om frietjes en snacks mee klaar te maken. Maar het zal niet lang duren of je ontdekt in het receptenboekje dat er nog veel meer mogelijk is. Complete vlees-, vis-, of groentegerechten tover je er zo mee op tafel. En je kunt er ook heerlijke deegsnacks of koekjes mee bakken. In de handige NutriU-app voor op je smartphone ontdek je nog meer lekkere recepten en inspiratie.

Onderhoud en schoonmaken

Het schoonmaken van een airfryer XXL HD9650/90 mag eigenlijk geen naam hebben. Sowieso wordt deze al veel minder vies dan een conventionele friteuse op olie of vet. Je hoeft er ook niet periodiek het frituurvet uit te vervangen, dus in de praktijk kost een Airfryer je veel minder onderhoud. De binnenpan en het mandje kun je gewoon uitnemen en schoonmaken na ieder gebruik. En dat mag zelfs in de vaatwasmachine, zodat je het niet steeds met de hand hoeft te doen.

Belangrijkste eigenschappen van de Philips Avance Airfryer XXL HD9650/90 Zwart

  • Frituurt met: hete lucht
  • Vermogen: 2.225 watt
  • Temperatuur regelbaar tot maximaal 200°C
  • Inhoud: 3.3 liter
  • Maximum capaciteit: 1.4 kg

Voor wie is de Philips Avance Airfryer XXL HD9650/90 Zwart geschikt?

Als je niet alleen voor minstens 4 tot 5 personen frietjes en ander eten wilt kunnen klaarmaken, maar ook veel waarde hecht aan de beste kwaliteit en een luxueuze uitvoering, kun je eigenlijk niet om de Philips Avance Airfryer XXL HD9650/90 heen. Het is een van de beste grote airfryers van dit moment. Je kunt eventueel denken aan een iets andere uitvoering, waar standaard een bepaald accessoire (zoals een bakvorm, grillplaat, panverdeler) bij zit. Maar als je nog alle ruimte voor uitbreiding open wilt houden, is deze basisuitvoering de beste keuze.