Philips Viva Airfryer HD9220

Philips Viva Airfryer HD9220

Met series zoals Avance is de Viva series van Philips inmiddels voorbij gestreefd als het gaat om grootte en technologie. Maar niet iedereen is op zoek naar de grootste, meest dure airfryer. Immers beschikt niet iedereen over een even groot budget. Een goedkoper en kleiner alternatief is de Philips Viva Airfryer HD9220. Maar is deze airfryer van Philips überhaupt wel de moeite waard? Je weet het na het lezen van deze review.

Philips Viva Airfryer HD9220 overzicht

Als je eten optimaal wilt garen voor een gezelschap van 2 tot 3 personen kun je kiezen voor de Philips Viva Airfryer HD9220. Deze zwarte heteluchtfriteuse beschikt over een minimaal doch effectief design. Binnen een kwartier kun je lekker friet eten. Maar je kunt ook ander voedsel prepareren. Voor inspiratie zou je het meegeleverde receptenboek kunnen lezen. De mand van deze airfryer kan in de vaatwasser.

In de doos

 • Philips Viva Airfryer HD9220
 • Handleiding
 • Receptenboek

Installatie van de Philips Viva Airfryer HD9220

Als er één onderdeel is waar je niet veel tijd aan kwijt bent, is dat het installeren van deze heteluchtfriteuse. Philips airfryers worden namelijk geheel intact aangeleverd. Bovendien spreekt het redelijk voor zich waar het mandje geplaatst moet worden. Mocht je bepaalde functies niet uit kunnen vogelen, dan kun je de handleiding raadplegen.

Technische specificatiesPhilips Airfryer HD9220/20

 • Laadvermogen: 0.8 kg
 • Capaciteit: 2 tot 3 personen
 • Gewicht: 5 kg
 • Vorm: vierkant
 • Kleur: zwart
 • Maximum temperatuur: 200 graden Celsius
 • Timer: ja
 • Koele wand: nee

Bediening en onderhoud van de Philips Viva Airfryer HD9220

In de mand plaats je het voedsel dat je wilt prepareren. Er zijn geen automatische programma’s aanwezig, dus tijd en temperatuur stel je zelf in. Let er op dat je niet vergeet ergens halverwege het voedsel om te scheppen, voor het beste resultaat. Frietjes en gerelateerde snacks kun je hier heerlijk in bakken. Wist je dat je de levensduur van je hetelucht friteuse significant kunt verbeteren door deze geregeld te onderhouden? Dit kost je helemaal geen moeite, want de losse onderdelen kunnen gewoon de vaatwasser in. Onderhouden was nog nooit zo simpel.

Voordelen en nadelen van de Philips Viva Airfryer HD9220

Als je op zoek bent naar een betaalbaar alternatief met een capaciteit waardoor je 2 tot 3 personen van eten kunt voorzien, is de Philips Viva Airfryer HD9220 iets voor jou. Het voordeel van de airfryer is dat deze vooral geschikt is voor de liefhebbers van friet en snacks. Het kost je nauwelijks een kwartier om deze heerlijk krokant te bakken. Bovendien hoef je geen olie te gebruiken, wat een hete lucht friteuse gezonder maakt dan een standaard friteuse. De mand kan in de vaatwasser. Nadelen van de airfryer is dat er geen automatische programma’s aanwezig zijn, dus instellingen zul je zelf moeten maken. Een koele wand ontbreekt. Daarnaast dien je niet te vergeten om de boel om te scheppen, voor een beter resultaat. Dit hoeft bij vele andere airfryers niet.

Conclusie

Als je niet al te veel geld wilt spenderen aan een hete lucht friteuse, is de Philips Viva Airfryer HD9220 een interessante optie. Vooral voor de liefhebbers van friet en snacks is deze airfryer geschikt, recht toe en recht aan. Echter heeft deze Philips airfryer wel wat gebreken, waardoor er misschien interessantere opties op de markt te vinden zijn. Deze kosten echter wel duurder.