Philips Viva Airfryer HD9621

Philips Viva Airfryer HD9621

Als je niet de hoofdprijs wilt betalen en op zoek bent naar een kleiner model airfryer, is de Viva series van Philips misschien iets voor jou. Philips is een van de beste airfrer merken en het model waarvoor je zou kunnen kiezen is de Philips Viva Airfryer HD9621. Vaak wordt gezegd dat goedkoop duurkoop is, maar bij airfryers is dat niet altijd het geval. Immers kan een kleinere variant over dezelfde functies en technologie beschikken als een grote variant, maar gericht zijn op kleinere huishoudens. Hoe zit dat bij de Philips Viva Airfryer HD9621?

Philips Viva Airfryer HD9621 overzicht

Met een capaciteit van 0.8 kg richt deze Philips airfryer zich specifiek op huishoudens van 2 tot 3 personen. Alhoewel vaak gedacht wordt dat een airfryer een meer fancy frietpan is, kun je veel meer typen voedsel hierin bereiden. Inspiratie nodig? Dat kun je vinden in het meegeleverde receptenboek. Heb je een hekel aan voorverwarmen? Goed nieuws, want door de nieuwe Turbostar technologie behoort dat tot het verleden.

In de doos

 • Philips Viva Airfryer HD9621
 • Handleiding
 • Receptenboek

Installatie van de Philips Viva Airfryer HD9621

Het installeren van de Philips heteluchtfriteuse kost je weinig moeite. Immers zit deze al geheel intact in de doos. Het is vooral een kwestie van een stopcontact vinden, waarna je aan de slag kunt. Twijfels over hoe functies werken? Dan raadpleeg je de meegeleverde handleiding. Gelukkig is het display overzichtelijk, zodat alles zichzelf wijst. Voor leuke recepten kun je terecht bij het meegeleverde boek.

Technische specificatiesPhilips Airfryer HD9621/40 Viva Cashmere Grey friteuse

 • Laadvermogen: 0.8 kg
 • Capaciteit: 2 tot 3 personen
 • Gewicht: 5.3 kg
 • Vorm: rechthoek
 • Kleur: zwart
 • Maximum temperatuur: 200 graden Celsius
 • Timer: ja
 • Koele wand: ja

Bediening van de Philips Viva Airfryer HD9621

Net als het installeren van de airfryer spreekt het bedienen van de Philips Viva Airfryer redelijk voor zich. Op de airfryer vind je een draaiknop. Nadat je het voedsel in de mand hebt gedaan, gebruik je deze knop om de tijd en temperatuur in te stellen. Automatische programma’s zijn dus niet aanwezig. Wat wel fijn is, is dat je niet de boel voor hoeft te verwarmen. Dat scheelt tijd, want je kunt meteen beginnen. Ergens halverwege dien je alles even om te scheppen, om zo het beste resultaat te garanderen.

Onderhoud van de Philips Viva Airfryer HD9621

Klaar met eten? Het fijne aan de mand van deze Philips Viva Airfryer HD9621 is dat de mand losgemaakt kan worden. Deze kun je dus na gebruik schoon laten maken door je vaatwasser. Goed onderhoud verlengt de levensduur van vele apparaten, zo ook bij airfryers. Het is dus aan te raden dit geregeld uit te voeren. Dankzij je vaatwasser kost het schoonmaken van de airfryer je gelukkig geen enkele moeite.

Voordelen  en nadelen van de Philips Viva Airfryer HD9621

Een hetelucht friteuse is van nature gezonder dan reguliere friteuses, dus dat voordeel pak je sowieso mee. Deze hete lucht friteuse is voorzien van Turbostar technologie. Behalve dat dit een goed bakresultaat oplevert, behoort voorverwarmen ook tot het verleden. En dat scheelt je weer tijd. Een filter voor de geuren is aanwezig, dus je woning zal nooit te erg stinken na gebruik. De draaiknop is eenvoudig te gebruiken. Een van de nadelen van de airfryer is dat het gebrek aan automatische programma’s inhoudt dat je alles zelf zult moeten instellen. Halverwege zul je het voedsel om moeten scheppen, wat bij andere modellen vaak niet het geval is.

Conclusie

In principe is de Philips Viva Airfryer HD9621 een solide heteluchtfriteuse die alles naar behoren doet. Kleine minpunten zoals het gebrek aan voorgeprogrammeerde bakprogramma’s en het feit dat je het voedsel dien om te scheppen halverwege zijn kleine gebreken waarvan je weinig last zult ondervinden. Als je op zoek bent naar een betaalbaar alternatief voor 2 tot 3 personen is dit een prima keuze.