Princess Aerofryer hetelucht friteuse

Princess Aerofryer kopen - Princess Digital Family Aerofryer XXL friteusePrincess Aerofryer hetelucht friteuses | Het is de nieuwste keukentrend: gezonder en lekker frituren in een hetelucht friteuse. Diverse fabrikanten hebben een lijn met deze nieuwe, innovatieve keukenapparaten op de markt gebracht, en ook Princess doet een duit in het zakje met de Aerofryer. Deze komt uiteraard in een aantal verschillende uitvoeringen en afmetingen. Met een Aerofryer van Princess kun je gezonder frituren dan met een frituurpan op olie of frituurvet en je kunt er ook meer in klaarmaken. Of het nu voor alleen of met z’n tweeën is, voor een heel gezin, of voor een kinderfeestje. Lees hier meer over de voordelen van frituren met hete lucht en welke modellen van Princess er zijn.

Over Princess

Princess brengt hoogwaardige en toch toegankelijke keuken- en huishoudelijke apparaten op de markt. Toch bestaat het merk pas sinds 1994. Princess is begonnen met onder andere het introduceren van bakplaten voor fun cooking in ieder huishouden, en heeft dus stevige wortels in de keuken. Lekker en leuk koken met een Aerofryer past dus prima in de traditie van deze Nederlandse fabrikant. Princess heeft als filosofie het toegankelijk maken van hoogwaardige apparatuur voor iedereen: je kunt dus rekenen op betaalbare, kwalitatief goede alternatieven voor de apparaten van dure designmerken.

Wat is de Princess Aerofryer?

Net als andere hetelucht friteuses werkt een Aerofryer van Princess zoals bijvoorbeeld de Digitale Aerofryer XL Design in principe als een hoogwaardige, compacte heteluchtoven. In een afgesloten bakruimte wordt hete lucht gecirculeerd, zodat het eten in die ruimte verwarmd wordt. Zo warm zelfs, dat je er friet en diepvriessnacks in kunt bakken. Maar een heteluchtfriteuse zoals de Aerofryer kan nog veel meer. Met de juiste instellingen en eventueel accessoires kun je er ook in grillen, bakken en braden, naast frituren. Je kunt er dus van alles in klaarmaken, van heerlijk knapperige grillgerechten tot lekkere gebakken deegwaren, zoals koekjes.

Gezonder frituren door minder vet

Een belangrijk voordeel van een hetelucht friteuse, zoals een Aerofryer van Princess, is dat je er veel gezonder mee frituurt dan met een traditionele frituurpan (zoals bijvoorbeeld de Princess Superior Fryer 183001). Dat komt doordat je in een frituurpan bakt in olie of (vloeibaar) vet. Als je bakt in olie of vet, neemt je voedsel, zoals frietjes en snacks, veel (verzadigde) vetten op. Verzadigde vetten hebben, in te grote hoeveelheden, een nadelig effect op hart en bloedvaten. Door te frituren in hete lucht komt er veel minder vet in je eten. Snacken met een hetelucht friteuse is dus gezonder dan met een frituurpan.

Geen last van luchtjes

Een ander belangrijk bezwaar voor veel mensen om een frituurpan aan te schaffen, is de baklucht. Bij het bakken in hete olie of vet komen altijd geurtjes vrij. Dat kun je op verschillende manieren tegengaan. Er zijn een aantal friteuses die je kunt afsluiten met een deksel. Deze modellen bevatten vaak ook een geurfilter, zodat je ze veel minder ruikt. Of je zet de frituurpan in de schuur, maar dan moet je wel plek hebben, en zin om steeds op en neer te lopen. Bij een hetelucht friteuse zoals een Princess Aerofryer komt sowieso bijna geen baklucht vrij. Je kunt ze dus zonder probleem in de keuken zetten.

Koel aan de buitenkant

Een friteuse op olie of vet wordt heel warm. Je moet dus oppassen dat je deze niet per ongeluk vastpakt of aanraakt, want dat kan leiden tot nare brandwonden. Met een frituurpan zonder deksel heb je ook nog eens het risico op spattend, heet vet. Niet alleen vervelend en zelfs gevaarlijk voor jezelf, je moet ook kinderen goed uit de buurt houden. Een Aerofryer heeft een koele buitenkant, en is tijdens bereiding helemaal afgesloten. Spatjes zijn dus uitgezonderd, en het is dus minstens net zo veilig als koken in een pan op het fornuis.

Hetelucht friteuses zijn gemakkelijk te onderhouden

Bij een traditionele friteuse op olie of frituurvet ben je veel tijd kwijt met het onderhoud. De frituurolie of het vet wordt door meerdere malen gebruik verontreinigd en moet je dus periodiek vervangen. Het schoonmaken van de verschillende onderdelen kan ook best tijdrovend zijn: bijvoorbeeld als het verwarmingselement in de olie hangt. Voor het schoonmaken moet je sowieso de olie of het vet verwijderen. Bij een hetelucht friteuse kun je gewoon na ieder gebruik de binnenpan en accessoires in de vaatwasser zetten, zonder gedoe. Een Princess Aerofryer kun je daardoor veel makkelijker schoonhouden dan een frituurpan.

Verschil tussen een Aerofryer en heteluchtoven

Voor het klaarmaken van ovenschotels en voor het bakken van cakes, taartjes en koekjes gebruiken veel mensen een (hetelucht)oven. Een voordeel van veel ovens is dat ze erg ruim zijn en dat je er dus veel in kwijt kunt. Maar dat geldt natuurlijk alleen voor grote (inbouw)modellen, niet voor kleine oventjes die je op het aanrecht zet. Daar is een Aerofryer een interessant alternatief voor, want je hebt net zo veel mogelijkheden. Bovendien is het vaak lastig om alle hoekjes van een oven vanbinnen goed schoon te maken. De uitneembare en vaatwasmachinebestendige onderdelen van een hetelucht friteuse maken deze veel makkelijker in het onderhoud.

Aanschafkosten en gebruikskosten

In de aanschaf en het gebruik van een Princess Aerofryer moet je bedenken dat deze meestal iets duurder zijn dan een frituurpan, maar wel veel meer mogelijkheden bieden. Het is alsof je twee of zelfs drie apparaten in één koopt, afhankelijk van hoe je de hetelucht friteuse gaat gebruiken. Bovendien zit je met een frituurpan vast aan het steeds moeten kopen van olie of vet. Anders gezegd: er zijn verbruikskosten aan verbonden, die je eigenlijk moet optellen bij de aanschafprijs voor een vergelijking. Een Aerofryer heeft deze kosten niet. Bovenop deze voordelen komt nog eens dat Aerofryers erg voordelig zijn in het aanbod van hetelucht friteuses.

Kwaliteit in bereiding frietjes

Als je kijkt naar allerlei tests, zoals van de consumentenbond, dan zijn er allerlei criteria waarop heteluchtfriteuses worden getest. Een van deze criteria is de kwaliteit van verschillende soorten eten die je erin kunt bereiden. Frietjes liggen natuurlijk het meest voor de hand. Je kunt daarbij kiezen voor diepvriesfrietjes, ovenfrietjes of zelf gesneden, verse frieten. Het beste en knapperigste resultaat bereik je in een Aerofryer van Princess met ovenfrieten. Maar je kunt er ook gewone diepvriesfrietjes naar tevredenheid in klaarmaken, of zelf gesneden aardappelpartjes en frieten.

Verschillen Princess Aerofryer en andere hetelucht friteuses

Er zijn natuurlijk alternatieven op de markt voor de Princess Aerofryer. Bijvoorbeeld de Airfryer van Philips, of de ActiFry van Tefal. Deze apparaten zien er mooi uit en zijn van goede kwaliteit, maar ook relatief duur in de aanschaf. Princess Aerofryers zijn een uitstekend alternatief als je niet zo veel geld wilt uitgeven aan een hetelucht friteuse. Of je een apparaat mooi vindt of niet, is immers altijd nog een kwestie van smaak. En het eten zal er niet minder lekker om smaken, al moet je het misschien iets vaker omscheppen of iets langer wachten.

Verschillende maten Aerofryers

Omdat niet iedereen evenveel eters in het huishouden heeft, zijn er verschillende maten Aerofryer te verkrijgen. In principe kun je kiezen uit twee maatvoeringen: de Princess Aerofryer XL voor als je met z’n tweeën bent en de Princess Aerofryer XXL voor gezinnen zoals de Princess 182025 Digital Aerofryer XXL of de Princess Digital Family Aerofryer XXL. Met een XL Aerofryer kun je lekkere bordjes friet, maar ook complete maaltijden op tafel zetten waar je alleen of met z’n tweeën van kunt genieten. Of je kunt er natuurlijk af en toe een snack in bereiden. De XXL Aerofryers hebben een inhoud van 5.3 liter. Genoeg om friet en snacks te kunnen bakken voor bijvoorbeeld een kinderfeestje dus.

Hoe kook je met een Princess Aerofryer hetelucht friteuse?

Wil je graag gezonder en gevarieerder eten, maar ben je niet zo’n keukenheld? Met een Aerofryer maak je in een handomdraai heerlijke grill- en bakgerechten: knapperig van buiten en lekker mals vanbinnen. Dat gaat bijna vanzelf, door de slimme, automatische luchtcirculatie. Het enige dat je hoeft te doen is het eten in de Aerofryer te doen, de juiste instellingen te kiezen, en wachten maar. Voor een optimaal, gelijkmatig resultaat kun je af en toe de lade uitnemen, en met de hand het eten even schudden of omscheppen. Zo wordt al het eten gelijkmatig gaar en knapperig.

Wat kun je allemaal met een Princess Aerofryer hetelucht friteuse bereiden?

Je bakt in de Aerofryer met het grootste gemak diepvriesfrietjes, diepvriessnacks, ovenfrietjes en verse, zelf gesneden frietjes of aardappelpartjes. Maar dat is pas het begin van de mogelijkheden van deze alleskunner in de keuken. Naast frituren is de hete lucht ook geschikt om mee te grillen, braden en bakken. Als je dus een lekkere en gezonde vlees- vis- of groentemaaltijd wilt maken, is dat geen probleem. Ook hoef je voor het bakken van de lekkerste koekjes, muffins of brownies de oven niet meer aan te zetten: deze bak je heerlijk luchtig in een Princess Aerofryer.

Je Princess Aerofryer hetelucht friteuse voor het eerst gebruiken

Als je een Aerofryer koopt van Princess, wil je deze natuurlijk meteen gaan gebruiken. Maar je moet eerst een paar kleine maatregelen nemen voor het eerste gebruik. Allereerst de plaatsing. Omdat lucht van buiten wordt aangezogen en weggeblazen voor de circulatie, is het belangrijk dat er geen obstakels naast of op de Aerofryer staan, die de luchtstroom hinderen. Daarna moet je hem even schoonmaken voor het eerste gebruik. Maar zodra deze maatregelen achter de rug zijn, ben je klaar voor je eerste (test)maaltijd!

Welke modellen Aerofryer hetelucht friteuse zijn er?

Princess brengt verschillende varianten hetelucht friteuses op de markt. Deze herken je allemaal aan de naam Aerofryer, maar er zijn wel enkele verschillen. Allereerst zijn er twee maten waarin Princess Aerofryers maakt: XL en XXL. XL is de maat voor alleen of met z’n tweeën en XXL is voor gezinnen of gezelschappen. Daarnaast zijn er modellen met en zonder een digitaal bedieningspaneel. Ten slotte kun je Aerofryers in verschillende uitvoeringen kopen in verschillende kleurtjes en met verschillende bijgeleverde accessoires. Deze accessoires kun je natuurlijk ook los verkrijgen, als je er op een later tijdstip behoefte aan hebt.

Princess 182020 Digital Aerofryer XL

Laat je niet misleiden door de XL in de naam: dit is een hetelucht friteuse waarmee je voor jezelf of met z’n tweeën de lekkerste hapjes en maaltijden klaarmaakt. Je bakt gezond en snel heerlijke frietjes met minder vet wanneer je daar zin in hebt. Als je verse ingrediënten bakt in plaats van diepvries, maak je ze nog knapperiger door de toevoeging van een lepeltje olie. En je maakt er ook heerlijke andere gerechten mee: grillen, bakken of braden is geen probleem voor dit handige apparaat. En heb je een keer eters, dan is dat geen probleem: in de 3.2 liter heteluchtfriteuse kun je ook tot 5 porties frietjes tegelijk bakken.

Accessoires en mogelijkheden

Zo uit de verpakking kun je al naar hartenlust kokkerellen met de Princess 182020 Digital Aerofryer XL. Hij beschikt namelijk over acht handige voorgeprogrammeerde instellingen om voor gangbare ingrediënten de juiste temperatuur en baktijd te kunnen selecteren. Zo wordt het klaarmaken van friet, vlees, vis, kip en deegwaren een fluitje van een cent. Dankzij het heldere digitale display kun je deze instellingen nauwlettend in de gaten houden. En met de handige knoppen selecteer je meteen het juiste programma, of pas je dit desgewenst aan.

Bediening en gebruik

Het bedienen van de Princess 182020 Digital Aerofryer XL is erg eenvoudig. Sowieso kun je een van de acht vooringestelde programma’s kiezen met een knop. Deze zijn voorzien van een duidelijk pictogram, zodat je altijd de juiste keuze maakt. Temperatuur en timer kun je bovendien ook handmatig instellen of aanpassen. Voor een optimale werking van de Princess Aerofryer kun je het beste zorgen voor genoeg vrije ruimte rondom. Het apparaat werkt het beste als de luchtstroom ongehinderd is door objecten zo’n 10 cm rondom de hetelucht friteuse.

Belangrijkste eigenschappen van de Princess Aerofryer XL

 • Inhoud: 3.2 liter
 • Capaciteit: 0.8 kg
 • Vermogen: 1.500 watt
 • Temperatuur: regelbaar van 80 to 200°C
 • Helder digitaal display met soft touch bedieningsknoppen
 • 8 programma’s voor de meest gangbare gerechten, met eigen knop
 • Meegeleverd accessoire: grillrooster
 • Schakelt automatisch uit na bereiding
 • Warmhoudfunctie

Princess 182021 Digital Aerofryer XL

De 182021 Digital Aerofryer XL is een voordelige, uitgebreide hetelucht friteuse waarmee je in een handomdraai heerlijk knapperige frietjes of snacks kunt bakken. Met een capaciteit van 800 gram aan frietjes (of ander eten) is hij het beste geschikt voor met z’n tweeën of drietjes, maar je kunt er ook voor je bezoek lekkere snacks mee bakken. En je hoeft je niet te beperken tot alleen friet en snacks, want dankzij de 7 voorgeprogrammeerde menu-instellingen is het klaarmaken van gebraden of gegrilde groente, vis of vlees ook een fluitje van een cent.

Accessoires en mogelijkheden

Het toestel werkt met een uitneembare lade, waar je het eten dat je wilt bereiden, in kunt doen. Deze lade is voorzien van een anti-aanbaklaag zodat etensrestjes geen kans krijgen. Je kunt hem ook in de vaatwasser schoonmaken na gebruik. Als je eten wilt grillen, kun je gebruik maken van het meegeleverde accessoire: een grillplaat. Zo breid je de mogelijkheden van deze hetelucht friteuse nog eens extra uit. Weet je niet precies hoe je verschillende ingrediënten moet bereiden? Daarvoor beschikt de 182021 Digital Aerofryer XL over 7 handig voorgeprogrammeerde instellingen in het menu.

Bediening en gebruik

Het bedienen van deze Princess 182021 Digital Aerofryer XL doe je met de handige soft touch bedieningsknoppen. Op het heldere lcd scherm lees je gekozen temperatuur en timer af. Bovendien waarschuwt deze hetelucht friteuse je met een geluidssignaal als de gewenste bereidingstemperatuur is bereikt, en nog eens als je eten klaar is. Voor een optimale werking kun je het beste het volgende doen: plaats het apparaat bij voorkeur zo, dat de luchtafvoer ongehinderd is door obstakels. Daarvoor moet je 10 cm rond het apparaat een vrije zone aanhouden, en niets bovenop de Princess hetelucht friteuse zetten.

Belangrijkste eigenschappen van de Princess Aerofryer XL

 • Inhoud: 3.2 liter
 • Capaciteit: 0.8 kg
 • Vermogen: 1.400 watt
 • Temperatuur: regelbaar van 80 to 200°C
 • Helder digitaal display met soft touch bedieningsknoppen
 • 7 voorgeprogrammeerde instellingen, via menu toegankelijk
 • Meegeleverd accessoire: grillrooster
 • Schakelt automatisch uit na bereiding

Princess 182050 Digital Family Aerofryer XXL

Wil je voor het hele gezin kunnen bakken, of een kinderfeestje opluisteren met heerlijke warme snacks of frietjes? Met de Princess 182050 Digital Family Aerofryer XXL heb je genoeg bakcapaciteit om voor iedereen een lekker bordje frietjes te maken. En doordat je ze frituurt met hete lucht, zijn ze ook nog eens veel minder vet, en dus een stuk gezonder! Je hoeft je dus veel minder schuldig te voelen over het klaarmaken van lekkere snacks voor iedereen. En met deze hetelucht friteuse kun je nog veel meer lekkere en gezonde recepten klaarmaken, want hij kan ook grillen, braden en bakken.

Accessoires en mogelijkheden

De ruime inhoud van 5.2 liter zorgt voor een capaciteit aan 1.5 kg frietjes per keer. Dat zorgt dat je veel hongerige monden kunt voeden zonder dat je meerdere keren hoeft te bakken. Dankzij het stijlvolle, ronde display zie je precies hoe lang je nog moet wachten op je frietjes, en hoe warm de Aerofryer is. In de uitneembare lade vind je niet alleen een mand voor friet en snacks, maar ook een gratis bakvorm die er handig inpast. Met dit accessoire kun je heerlijke deegwaren, of zelfs een heuse appeltaart in de Aerofryer bakken.

Bediening en gebruik

Het display is erg duidelijk en goed te bedienen met de menuknoppen. Het bakken in de Princess 182050 Digital Family Aerofryer XXL is sowieso een kwestie van gewoon temperatuur en tijd instellen. Als de Aerofryer genoeg is opgewarmd, doe je het eten erin en stel je de gewenste bereidingstijd in, en bakken maar. De Aerofryers van Princess werken het beste als de lucht optimaal kan circuleren. Zorg daarom voor een plaats op het aanrecht die vrij is van obstakels rondom: zet hem op een afstand van minstens 10 cm van andere objecten. Zo garandeer je een optimale werking.

Belangrijkste eigenschappen van de Princess Aerofryer XXL

 • Inhoud: 5.2 liter
 • Capaciteit: 1.5 kg
 • Vermogen: 1.800 watt
 • Temperatuur: regelbaar van 80 to 200°C
 • Helder digitaal display met soft touch bedieningsknoppen
 • 7 voorgeprogrammeerde instellingen, via menu toegankelijk
 • Meegeleverd accessoire: bakplaat
 • Schakelt automatisch uit na bereiding

Princess 182051 Digital Family Aerofryer XXL

De meest complete oplossing voor in de keuken vind je in de Princess 182051 Digital Family Aerofryer XXL. Hierbij krijg je namelijk alle accessoires gratis bijgeleverd die je nodig hebt om naar hartenlust lekker te bakken, frituren, grillen en braden. Je bakt er lekkere broodjes in voor het ontbijt of lunch, frietjes en grillgerechten als avondeten, en heerlijke brownies of appeltaart als toetje of voor bij de koffie. Je zou bijna je fornuis en oven de deur uit kunnen doen, want deze hetelucht friteuse kan zo’n beetje alle kookklusjes aan.

Accessoires en mogelijkheden

Je bakt en frituurt alles wat je maar wilt in deze ruime hetelucht friteuse. 1.5 kg aan frietjes voor op een kinderfeestje of avondje snacken is net zomin een probleem als gegrilde kip of vis. En op zondagmiddag kun je je bakkunsten vertonen: in het bijgeleverde bakblik maak je de lekkerste koekjes, brownies en taarten. Alle onderdelen en accessoires zijn uitneembaar en passen heel handig in elkaar. Zo kun je de Princess 182051 Digital Family Aerofryer XXL makkelijk schoonmaken na gebruik. En ben je klaar met bakken? Dan berg je het apparaat handig en netjes op.

Bediening en gebruik

Met zo veel mogelijkheden om gerechten klaar te maken, blinkt de Princess 182051 Digital Family Aerofryer XXL nog steeds uit in eenvoud wat bediening betreft en gebruiksgemak. Er zit een duidelijk display op dat je met fijn te gebruiken knoppen bedient. Tijd en temperatuur stel je met de hand in, of je gebruikt een van de voorgeprogrammeerde instellingen, voor handig koken van gangbare gerechten. Als je het allerbeste resultaat wilt met een Aerofryer van Princess, is het belangrijk dat je deze vrij plaatst, zodat de lucht optimaal en ongehinderd kan circuleren. Zet daarom minimaal 10 cm rondom de Aerofryer geen obstakels.

Belangrijkste eigenschappen van de Princess Aerofryer XXL

 • Inhoud: 5.2 liter
 • Capaciteit: 1.5 kg
 • Vermogen: 1.800 watt
 • Temperatuur: regelbaar van 80 to 200°C
 • Helder digitaal display met soft touch bedieningsknoppen
 • 7 voorgeprogrammeerde instellingen, via menu toegankelijk
 • Schakelt automatisch uit na bereiding