Princess Double Black Fryer friteuse

Princess Double Black Fryer dubbele friteusePrincess Double Black Fryer frituurpan kopen? | Wil je zelf af en toe een lekkere frietmaaltijd op tafel zetten, compleet met snacks? Dankzij de Princess Double Black Fryer hoef je nooit meer naar de snackbar. Deze friteuse combineert twee pannen in een strakke behuizing. Daarmee bak je bijvoorbeeld in de ene pan frietjes en in de andere snacks. De afzonderlijk regelbare temperatuur van iedere pan zorgt voor een optimaal resultaat. Door het grotere formaat en het ontbreken van een geurfilter voelt deze friteuse zich het beste thuis in de schuur, waar jij lekker voor iedereen aan het frituren kunt.

Mogelijkheden en accessoires

De Double Black Fryer van Princess zijn eigenlijk twee friteuses in één. De twee pannen zitten in een behuizing, maar zijn volledig afzonderlijk regelbaar. Je kunt er ook voor kiezen om maar een van de twee pannen te gebruiken, in plaats van allebei. De stroomkabel van de ene pan is doorgelust, dus je hebt wel maar één vrij stopcontact nodig. Alle onderdelen komen in tweeën: binnenpannen, buitenpannen, mandjes en stofdeksels. Beide pannen hebben een vermogen van 1.800 watt, zodat je lekker snel en krokant frietjes kunt bakken op 190°C.

Princess dubbele frituurpan | Gebruik en bediening

Allebei de pannen van de Princess Double Black Fryer hebben een afzonderlijke regelknop. Je kunt ze dus onafhankelijk van elkaar op een temperatuur instellen. Handig als je in de ene pan bijvoorbeeld frietjes wilt bakken en in de andere kip wilt frituren. Ook hebben allebei de pannen een eigen lampje, zodat je weet wanneer de olie klaar is. De deksels zijn bedoeld om, na gebruik, de olie vrij van stof te houden. Je kunt ze dus niet gebruiken tegen spetters. Maar dankzij de slimme verwarmingstechniek spettert deze friteuse sowieso haast niet.

Dubbele pan: dubbel plezier

Een Princess dubbele frituurpan is een van de beste frituurpannen en heeft vele voordelen. Je luistert ieder kinderfeestje op doordat je tegelijk frietjes en snacks kunt bakken voor de kids. Je kunt de twee pannen ook beschouwen als een hele grote frituurpan, want effectief heb je ook twee keer zo veel inhoud. Maar dan alleen wanneer je het nodig hebt, want je kunt ook gewoon een enkele pan gebruiken. Het is dus niet nodig om een grote friteuse te hebben en alle olie op te warmen als je een keer wat minder wilt bakken.

Frituren op olie of vet

De pannen van de Princess Double Black Fryer beschikken over een koude zone. Dat is fijn, want kruimeltjes die naar de bodem zakken in het vet, verbranden hierdoor minder snel. Dat houdt de smaak langer goed in hetzelfde vet. Door de koude zone kun je geen vast vet in deze friteuse gebruiken: het risico dat daar water in vast komt te zitten, zeker bij bereiding van diepvriesproducten. Bij verhitting zorgt dit water voor krachtige spatten. Gebruik daarom uitsluitend vloeibaar frituurvet of olie in de pannen van de Double Black Fryer.

Varieer naast je frietjes

Het hebben van een dubbele frituurpan zorgt ervoor dat je naar hartenlust kunt experimenteren. Naast een heerlijke portie frieten kun je in beide pannen ook nog allerlei andere frituurgerechten bereiden. Zoals bijvoorbeeld gebakken vis of gefrituurde kip. De temperatuur kun je zelfs zo laag instellen als 70°C, zodat je ook verschillende soorten groente kunt frituren. Dat maakt lekker variëren met je dubbele friteuse nog makkelijker.

Onderhoud van de dubbele friteuse

De frituurpan schoonmaken is eenvoudig. Alle onderdelen kun je uitnemen en afzonderlijk reinigen. Alleen de behuizing is uit een stuk. Dus als je de ene pan vaker gebruikt dan de andere, kun je daarvan de binnenpan en het mandje uitnemen, en schoonmaken. Wees gerust, dat hoeft niet steeds met de hand: deze onderdelen zijn namelijk vaatwasmachinebestendig. Net als de deksels, die ervoor zorgen dat er geen stof in het vet komt als je de friteuse niet gebruikt.

Belangrijkste eigenschappen van de Princess Double Black Fryer friteuse

  • Frituurt met: olie of vet
  • Vermogen: 2×1.800 watt
  • Temperatuurstanden van 70, 90, 110, 130, 150, 170 en 190°C
  • Inhoud: 2×3 liter
  • Maximum capaciteit: 2×2 kg
  • Koude zone
  • Indicatielampjes: temperatuur gebruiksklaar
  • Kleur: zwart
  • Vorm en afmetingen: rechthoekig, 40×42.5 cm

Voor wie is de Princess dubbele friteuse geschikt?

Met deze dubbele friteuse van Princess frituur je als een professional. De dubbele pan geeft de indruk alsof je in een heuse snackbar aan het werk bent. Dat maakt de Princess Double Black Fryer dan ook uitstekend geschikt voor mensen die veel en vaak willen kunnen frituren. Je moet hem wel in de schuur kwijt kunnen, of bakluchtjes in je keuken en/of rest van je woning niet vervelend vinden, want je bakt met open deksel, zonder geurfilter. Maar je hebt wel de voordelen van twee friteuses (of een hele grote) voor een aantrekkelijke prijs.