Bananenmuffins uit de Airfryer | Dit recept voor bananenmuffins moet je echt proberen als je een Airfryer hebt! Wij vonden de muffins allemaal superlekker en hebben ze al meerdere keren gemaakt. Het zijn geen kunstwerkjes om te zien, maar de smaak is echt fantastisch. Ook kost het niet veel moeite om ze te maken. Binnen een uur staan de bananenmuffins op tafel om van te smullen. Je kunt ook nog leuk variëren door extra ingrediënten toe te voegen naar je eigen wens. Wij hebben deze muffins gemaakt met de De Philips Advance Airfryer XL HD9240/90, maar in principe kunt je iedere Airfryer of een gewone hetelucht oven gebruiken.
Voorbereiding bananenmuffins
Om deze muffins te maken beginnen we met het samenstellen van een vochtige en droge mix. Het vochtige deel van de mix bestaat uit
- 4 rijpe bananen
- 2 eieren
- 90g bruine suiker (of 100 g witte suiker)
- 1 theelepel vanille-essence
- 3 eetlepels melk (of appelmoes indien een lactosevrij dieet)
- 1 eetlepel Nutella (optioneel)
Het droge deel van de mix bestaat uit
- 250 gr meel (volkoren of gewoon)
- 1 theelepel zout
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl baksoda
- 1 tl kaneel
- 2 eetlepels cacaopoeder (optioneel)
Optioneel kun je onderstaande ingrediënten toevoegen
- 1 handvol gehakte walnoten
- hagelslag
- gedroogd fruit
Bereiding bananenmuffins
Prak de rijpe bananen in een kom en voeg dan de rest van de vochtige mix toe. Mix dit allemaal goed door elkaar. Wanneer de mix een mooie gelijkmatige massa heeft, gaan we verder met het toevoegen van de droge mix. Zeef de droge mix en spatel dit door de vochtige mix. Roer hierbij niet te krachtig. Dit komt de structuur en de smaak van de bananenmuffins ten goede. Voeg optionele ingrediënten toe zoals hagelslag, gedroogd fruit of andere ingrediënten. Verdeel de mix vervolgens in muffin vormen en verwarm de Airfryer op 120°C. Wanneer de Airfryer op temperatuur is, bak de bananenmuffins in ongeveer 30 minuten. Haal de muffins vervolgens uit de airfryer en laat deze even rusten/ afkoelen. Hierna zijn de muffins klaar om op te eten.