Tefal ActiFry hetelucht friteuse

Tefal ActiFry Airfryer kopen - Tefal Fry Delight FX1020 friteuseTefal ActiFry hetelucht friteuses | Met de ActiFry productlijn heeft Tefal een nieuwe manier ontwikkeld om snacks op een lekkere manier klaar te maken, maar veel gezonder dan frituren in olie of vet zoals met de Mega XXL 2 kg FR4800. Je bakt het eten in een Tefal ActiFry friteuse met hete lucht. Het voedsel dat je zo lekker bereidt, neemt veel minder onverzadigde vetten op, maar is wel smaakvol en knapperig. Een hoop voordelen dus, ten opzichte van traditionele friteuses die met olie of vet werken. En je kunt er nog veel meer mee klaarmaken dan alleen maar frietjes en frituursnacks. Ontdek dus snel de gezonde voordelen waarom je een Tefal ActiFry kopen verstandig is!

Over Tefal

Tefal ken je misschien het beste van hun anti-aanbakpannen. Hier zijn ze dan ook wereldwijd marktleider in. Dat geeft ook een goede indruk van waar Tefal voor staat: hoogwaardige kwaliteit en innovatie in huishoudelijke apparatuur. Zo heeft Tefal, naast anti-aanbakpannen, een groot productassortiment met elektrische keukenapparatuur, (stoom)strijkijzers, weegschalen en natuurlijk friteuses. De ActiFry-lijn van Tefal staat aan de top in de nieuwe trend hetelucht friteuses, naast de Airfryers van Philips. Naast de ActiFry brengt Tefal nog een aantal andere lijnen hetelucht friteuses op de markt: de Easy Fry, de Fry Delight en de Ultimate Fry zoals de Tefal Ultimate Fry FX2020.

Wat is de Tefal ActiFry?

Gefrituurde snacks en frietjes zijn heerlijk. Maar omdat je ze in een traditionele friteuse in vet of olie bakt, niet altijd even gezond. Daar is tegenwoordig, dankzij hetelucht friteuses, gelukkig een gezonder alternatief voor. Tefal brengt een geheel eigen lijn van deze nieuwe soort friteuse op de markt onder de naam ActiFry. In een dergelijke friteuse van Tefal wordt hete lucht gecirculeerd. Deze friteuses hebben ook een ronddraaiende pendelarm die het eten tijdens de bereiding gelijkmatig omkeert. Zo wordt het voedsel gelijkmatig verwarmd: krokant aan de buitenkant, heerlijk mals vanbinnen.

Verschillende modellen

Tefal heeft meerdere modellen ActiFry friteuses in het assortiment. Je kunt kiezen uit modellen met een verschillende grootte, zodat je een passende ActiFry kunt vinden, of je nu alleen of met z’n tweeën bent, of voor een groot gezin wilt frituren. Er zijn ook meerdere opties in het vermogen dat de verschillende friteuses kunnen leveren. Met meer vermogen is je eten sneller klaar. Daarnaast zijn er goedkopere en duurdere modellen, afhankelijk van welke accessoires, mogelijkheden en opties je bij het apparaat krijgt. Ook zijn er hetelucht friteuses van Tefal verkrijgbaar in de Easy Fry en Fry Delight productlijnen.

Hoe kook je met een Tefal ActiFry hetelucht friteuse?

Eten bereiden is nog nooit zo makkelijk geweest als met een ActiFry. Je hoeft alleen maar het eten erin te doen, de rest gaat vanzelf. Anders dan een oven of friteuse op olie of vet, hoef je de friteuse niet voor te verwarmen. Je kunt meteen het eten dat je wilt bereiden erin doen. De hete lucht wordt gelijkmatig door de binnenkant gecirculeerd, zodat je eten gelijkmatig verwarmd en gaar wordt. Om overal aan de buitenkant een lekker krokant laagje te krijgen, draait er ook een pendel-arm rond. Deze keert het voedsel regelmatig, zodat jij dat niet met de hand hoeft te doen.

Wat kun je allemaal met een Tefal ActiFry hetelucht friteuse bereiden?

Een traditionele friteuse, met vet of olie, is vooral geschikt om frietjes en snacks in te bakken. Maar als je met hete lucht gaat bakken, heb je ineens veel meer mogelijkheden. Natuurlijk kun je er ook (oven)frietjes en (oven)snacks mee klaarmaken, net als bij een traditionele friteuse. Maar wist je dat je er ook heerlijke vlees-, vis- en groentegerechten mee kunt maken? Ook zijn sommige ActiFry’s prima geschikt om rijst- of zelfs vloeibare gerechten mee te bereiden. Bij de meeste modellen krijg je een receptenboek meegeleverd voor de lekkerste ActiFry-recepten. Deze staan boordevol tips en inspiratie om het meeste uit je heteluchtfriteuse te halen.

Kenmerken

Hetelucht friteuses zoals de Tefal ActiFry Snacking FZ7070 hebben een heleboel voordelen. Doordat ze hete lucht gebruiken met hooguit een klein beetje olie, bevat het eten dat je ermee klaarmaakt veel minder vet dan in een traditionele friteuse: tot slechts 3% vet is mogelijk. Temperatuur en timer stel je eenvoudig in en kun je aflezen van het heldere lcd-scherm. Een ander groot voordeel van de ActiFry is dat je, anders dan bij een friteuse met vet of olie, geen luchtjes krijgt tijdens het koken. En de meeste onderdelen, zoals binnenpan en draaiarm, zijn makkelijk uitneembaar en vaatwasmachinebestendig. Zo houd je je Tefal ActiFry eenvoudig schoon.

Tefal Easy Fry

Zoek je eigenlijk alleen maar naar een vervanging van je frituurpan? De Easy Fry heeft alle mogelijkheden van een friteuse op olie of vet, zonder de geurtjes, en ook nog eens een stuk gezonder. Deze friteuses circuleren hete lucht door de binnenkant met de “3D Air Pulse Technology” van Tefal voor een gelijkmatig en heerlijk resultaat. De mogelijkheden van een Tefal Easy Fry hetelucht friteuse zijn wel wat beperkter dan die van een ActiFry, maar Easy Fry modellen zoals de Easy Fry Precision EY4018 zijn ook voordeliger geprijsd. Geniet van heerlijke snacks met haast geen vet met dit compacte alternatief voor een friteuse!

Tefal Fry Delight

De Fry Delight hetelucht friteuses van Tefal bevinden zich ongeveer tussen de instapmodellen van de Easy Fry lijn aan de ene kant, en de alleskunners van de Tefal ActiFry lijn aan de andere kant. Als je meer wilt dan alleen frituren, zit je goed met een Fry Delight: met het grootste gemak kun je er ook in bakken, grillen en braden. De Tefal Fry Delight modellen maken ook gebruik van de innovatieve “3D Air Pulse Technology” van Tefal voor luchtcirculatie. Dit zorgt voor de heerlijkste resultaten van de meeste gerechten die je grilt, bakt of braadt.

Tefal ActiFry Express XL AH951B heteluchtfriteuse

Wil je gezonde snacks en maaltijden kunnen klaarmaken voor het hele gezin of gezellige etentjes met vrienden? Met een capaciteit van maar liefst 1.7 kg kun je in de ActiFry Express XL AH951B friteuse genoeg klaarmaken voor tot wel 8 personen in een keer. En daar heb je geen omkijken naar, want de bereiding gaat volautomatisch. Houd je toch graag een oogje in het zeil? Door het geheel transparante deksel kun je zien hoe je frietjes, snacks of groente lekker knapperig worden.

Waarvoor is de Tefal ActiFry Express XL AH951B geschikt?

Voor je het weet, laat je de pannen ook in de kast staan door alle mogelijkheden van de Express XL AH951B friteuse. Niet alleen bak je er de lekkerste frietjes of ovenfrietjes mee, je kunt bijna alle gerechten wel in deze heteluchtfriteuse kwijt. Naast gerechten zoals aardappelsnacks, roerbakgroenten en rijstgerechten, kun je er ook sauzen in verwarmen. Zo veelzijdig is deze friteuse. En de frietjes die je met deze hetelucht friteuse klaarmaakt, bevatten maar 3% vet. Dat is een stuk minder dan een traditionele friteuse, waar de frietjes al gauw 10% vet bevatten.

Accessoires en mogelijkheden

Met de Express XL AH951B friteuse kun je de lekkerste maaltijden maken. Maar dankzij het meegeleverde snackmandje, zet je er ook in een handomdraai heerlijke snacks mee op tafel. Zo maak je de lekkerste bitterballen, kroketten en andere hapjes, maar dan zonder olie. En zit je even zonder inspiratie? Je krijgt er twee receptenboekjes bij met de heerlijkste gerechten. Daarnaast kun je de “Mijn ActiFry” app op je smartphone installeren. Zo heb je toegang tot nog meer recepten, met duidelijke instructies, speciaal voor de Express XL AH951B.

Bediening en gebruik

Met de Express XL AH951B friteuse bereid je je eten zonder zorgen. Je hoeft de hetelucht friteuse niet van tevoren voor te verwarmen. Je doet gewoon het eten erin, stelt de temperatuur en timer in, en dan is het een kwestie van eventjes wachten tot je eten klaar is. Het bakproces houd je nauwlettend in de gaten door het transparante deksel en het heldere lcd-scherm.

Belangrijkste eigenschappen van de ActiFry Express XL AH951B

 • Mandinhoud: 1.7 kg
 • Geheel transparant deksel, zodat je het eten tijdens bereiding kunt zien
 • Lcd-display om temperatuur en tijd af te lezen
 • Inclusief snackmandje

Tefal ActiFry Genius XL AH9608 heteluchtfriteuse

Wil je niet alleen gezonder, maar ook slimmer kunnen koken met je friteuse? Dan is de Tefal Genius XL AH9608 friteuse een uitstekende toevoeging aan je keuken. Met de keuze uit 9 slimme menu-instellingen kun je volautomatisch een grote verscheidenheid aan recepten klaarmaken. Zo wordt koken nog lekkerder, gezonder en makkelijker. En met een inhoud van 1.7 kg kun je genoeg eten of snacks klaarmaken voor tot wel 8 personen in een keer.

Waarvoor is de Tefal ActiFry Genius XL AH9608 geschikt?

Omdat je de beschikking hebt over 9 verschillende, voorgeprogrammeerde menu-instellingen, is de Genius XL AH9608 friteuse heel erg geschikt om allerlei soorten eten mee te bereiden. Zeker als je graag gezond eet, is het een echte aanrader: je frituurt er namelijk met maar een heel klein beetje olie mee. Je kunt er allerlei soorten voedsel in bereiden, zoals friet, snacks, vis, vlees en groente, maar ook sauzen. Zo zet je met deze ActiFry zowel complete maaltijden op tafel, als heerlijke hapjes tijdens een feestje.

Accessoires en mogelijkheden

Met de “Mijn ActiFry” app op je smartphone haal je nog meer uit de 9 voorgeprogrammeerde menu-instellingen. Deze app download je eenvoudig uit de Play Store of App Store, en je hebt meteen toegang tot ruim 300 recepten, speciaal voor jouw ActiFry. Bovendien geeft de app duidelijk aan welke menu-instellingen je moet gebruiken, als je een Genius ActiFry hebt.

Bediening en gebruik

Koken met de Genius XL AH9608 friteuse gaat heel makkelijk. Voor verschillende gerechten, zoals deegsnacks, friet, kip en desserts, heb je de keuze uit automatische instellingen. Maar ook als je zelf de instellingen wilt bedienen, kan dat: je stelt dan zelf de timer en temperatuur in. Als het eten eenmaal in de Tefal ActiFry zit, hoef je niets meer te doen: de pendel arm keert volgens Dual Motion technologie het voedsel gelijkmatig om.

Belangrijkste eigenschappen van de Tefal ActiFry Genius XL AH9608

 • Mandinhoud: 1.7 kg
 • Deels transparant deksel, om het bereidingsproces te kunnen volgen
 • 9 automatische, voorgeprogrammeerde menu-instellingen
 • Dual Motion technologie voor perfecte bereiding zonder handmatig roeren of schudden

Tefal ActiFry Express FZ751W heteluchtfriteuse

Ontdek het gemak en de voordelen van een hetelucht friteuse met de handige en compacte Express FZ751W friteuse. Lekker koken wordt een leuke bezigheid met deze innovatieve, toegankelijke friteuse. Voor je het weet, maak je naast gezondere snacks, allerlei heerlijke maaltijden klaar. En met een inhoud van 1.2 kg kun je een van de vele beschikbare recepten klaarmaken voor tot wel 5 personen. Of je voorziet je feestje van lekkere, warme snacks, die een stuk gezonder zijn dan in olie of vet gefrituurde bitterballen.

Waarvoor is de Tefal ActiFry Express FZ751W geschikt?

Als je snel lekker eten op tafel wilt, is de Express FZ751W friteuse een goede keuze. Dit model is tot wel 25% sneller dan de originele ActiFry, zodat je nog sneller van lekker eten kunt genieten. Daar helpt de elektrische temperatuurcontrole bij, die zorgt voor een gelijkmatige verhitting bij maximaal 180°C. Naast friet en lekkere snacks kun je er gerechten en complete maaltijden van vlees, vis en (roerbak)groenten mee maken. Ook is de Express FZ751W friteuse geschikt voor vloeibare gerechten, zoals saus.

Accessoires en mogelijkheden

Bij de Express FZ751W friteuse krijg je een snackmandje geleverd. Hiermee kun je kleine snacks, zoals bitterballen en hapjes, met een klein beetje olie klaarmaken voor een heerlijk resultaat. De keramische pan en het roerblad zijn uitneembaar en kunnen in de vaatwasser voor makkelijk onderhoud.

Bediening en gebruik

De Tefal Express FZ751W friteuse is voorzien van duidelijke knoppen en een lcd-scherm. Hiermee stel je de gewenste timer en temperatuur in. Als de bereiding klaar is, schakelt deze friteuse zichzelf automatisch uit. Dankzij het deels transparante display kun je een oogje in het zeil houden, maar je hoeft verder niets te doen: de pendelarm draait het eten regelmatig om, en de hete lucht wordt gelijkmatig verspreid door de binnenkant.

Belangrijkste eigenschappen van de ActiFry Express FZ751W

 • Mandinhoud: 1.2 kg
 • Deels transparant deksel, zodat je de bereiding goed kunt zien
 • los snackmandje voor kleine snacks
 • Schudden is niet nodig: draait het voedsel automatisch rond

Tefal ActiFry Snacking FZ7070 heteluchtfriteuse

Houd je van frietjes en snacks, maar eet je liever wat gezonder? De Snacking FZ7070 friteuse helpt je uit de brand met frietjes die nog maar 3% vet bevatten. Dat scheelt al flink met friteuses op olie en vet, waar friet tot wel 10% vet kan bevatten. Bovendien heb je met de ActiFry een stuk meer mogelijkheden, want naast friet en snacks kun je er ook vis, groente en vlees mee bereiden.

Waarvoor is de Tefal ActiFry Snacking FZ7070 geschikt?

De naam doet vermoeden dat de Snacking FZ7070 friteuse vooral geschikt is voor het bereiden van snacks. Met een inhoud van 1 kg blinkt deze ActiFry daar ook zeker in uit, en met het snackmandje heb je in een mum van tijd lekkere en gezonde snacks klaar voor een feestje. Maar je kunt er ook andere gerechten mee maken, zoals gegrilde of gebakken vis-, vlees-, of groentegerechten.

Accessoires en mogelijkheden

De Tefal Snacking FZ7070 friteuse wordt natuurlijk geleverd met snackmandje. Hierin kun je heerlijk luchtig kleine snacks, zoals bitterballen, bereiden. Maar je kunt ook eten, zoals frietjes, kwijt in de uitneembare keramische binnenpan. Dan draait de pendel-arm ze automatisch om, zodat ze gelijkmatig bruin worden. Door het transparante deksel kun je het kookproces goed in de gaten houden. En wil je eens wat anders dan frietjes of snacks? Laat je dan inspireren door de meegeleverde receptenboekjes, of de “Mijn ActiFry” app voor op je smartphone.

Bediening en gebruik

Net als alle ActiFry friteuses van Tefal blinkt ook de Snacking FZ7070 uit in gebruiksgemak. Je hoeft alleen maar temperatuur in te stellen en de tijd dat je wilt frituren. Als je het niet zeker weet, kun je deze instellingen voor meer dan 300 recepten vinden in de “Mijn ActiFry” app op je smartphone. Als je voorgebakken snacks of friet maakt, hoef je helemaal geen olie toe te voegen, en anders maar een klein beetje. Bovendien maak je de Snacking FZ7070 heel makkelijk schoon, omdat alle onderdelen uitneembaar en vaatwasmachinebestendig zijn.

Belangrijkste eigenschappen van de ActiFry Snacking FZ7070

 • Mandinhoud: 1.0 kg
 • Deels transparant deksel, zodat je de bereiding goed kunt zien
 • los snackmandje voor kleine snacks
 • Dankzij de pendelarm is schudden is niet nodig

Tefal ActiFry Original FZ7118 heteluchtfriteuse

Gaat Tefal met de Original FZ7118 friteuse back to basics? Hoewel er in de naam van deze friteuse het woord “original” zit, is het wel degelijk een geavanceerd toestel met alle moderne snufjes. De vormgeving is strak en modern, en je kunt er van alles met hete lucht in bakken, grillen of braden. Als extra handigheidje is de timer afneembaar, zodat je niet de hele tijd in de keuken hoeft te blijven tijdens het bakken.

Waarvoor is de Tefal ActiFry Original FZ7118 geschikt?

Als je snacks en frietjes wilt frituren, maar daarnaast ook andere, lekkere en gezonde gerechten wilt uitproberen, dan kun je je hart ophalen met de Original FZ7118 friteuse. Je eet meteen een stuk gezonder, met een vetgehalte van slechts 3% in frietjes (terwijl dat bij een traditionele friteuse al gauw 10% is). En hij is ook veel makkelijker in het onderhoud: Je hoeft nooit frituurvet te wisselen, maar kunt de uitneembare binnenpan gewoon in de vaatwasser doen.

Accessoires en mogelijkheden

Om optimaal kleine snacks te kunnen frituren, wordt ook bij deze ActiFry een snackmandje bijgeleverd. Daarmee bak je snel bitterballen en andere kleine snacks heerlijk krokant in de hete lucht. Een uniek kenmerk van de Tefal Original FZ7118 friteuse is de afneembare timer. Heb je een feestje, en wil je niet steeds de keuken in lopen om te kijken of de snacks al klaar zijn? Met de timer op zak hou je het van een afstandje in de gaten.

Bediening en gebruik

Je kunt met de duidelijke bedieningsknoppen tijd en temperatuur instellen, en de Original FZ7118 friteuse verder zelf het werk laten doen. Neem de timer van de friteuse af en ga lekker op de bank zitten tijdens het koken. Zo hou je de tijd op een afstandje in de gaten, en weet je wanneer je eten klaar is. Vergeet niet om de friteuse uit te zetten na gebruik, want dat gaat niet vanzelf.

Belangrijkste eigenschappen van de ActiFry Original FZ7118

 • Mandinhoud: 1.0 kg
 • Het deksel is deels transparant, om je eten tijdens het bereiken te kunnen zien
 • Kleine snacks maak je in het losse snackmandje
 • Met de afneembare timer houd je het kookproces op een afstand in de gaten

Tefal ActiFry Genius FZ7600 heteluchtfriteuse

Gezond eten moeilijk en tijdrovend? Niet met de Genius FZ7600 airfryer! Dankzij de bereiding met hete lucht bevat je voeten veel minder verzadigd vet. Zelfs over het eten van frietjes of snacks hoef je je minder schuldig te voelen dankzij deze hetelucht friteuse. Maar voor je het weet maak je van alles klaar in deze ActiFry: dankzij de geniale 9 voorinstellingen heb je geen enkele moeite bijvoorbeeld met deegsnacks, vis, kip of groente.

Waarvoor is de Tefal ActiFry Genius FZ7600 geschikt?

Je kunt eindeloos variëren met de Genius FZ7600 friteuse. Hij is geschikt voor snacks, friet, groente, vlees, vis en zelfs vloeibare gerechten, zoals sauzen. Door de optimale luchtcirculatie en de ronddraaiende pendelarm wordt al het eten dat je erin klaarmaakt, gelijkmatig gaar en bruin.

Accessoires en mogelijkheden

De Genius FZ7600 friteuse heeft erg uitgebreide mogelijkheden. Je stemt de bereiding af op de ingrediënten die je gebruikt en de slimme functies doen de rest. Zo heb je dankzij de Dual Motion technologie, waarbij luchtcirculatie en ronddraaiende pendelarm op elkaar afgestemd zijn, altijd mooi gelijkmatig bereid eten. Zonder dat je daar zelf iets voor hoeft te doen. Ben je nog niet klaar om te eten? Kies dan de functie voor warmhouden. Zo blijft je eten op temperatuur en lekker knapperig.

Bediening en gebruik

De Genius FZ7600 friteuse heeft een groot en duidelijk bedieningsdisplay, waarmee je met een druk op de knop de juiste tijd en temperatuur kiest. De 9 slimme voorinstellingen maken het je nog makkelijker. Dankzij de “Mijn ActiFry” app op je smartphone vind je meteen de juiste instelling voor het recept dat je kiest.

Belangrijkste eigenschappen van de ActiFry Genius FZ7600

 • Mandinhoud: 1.2 kg
 • Met opties zoals “langzame start” en warmhouden
 • 9 slimme voorinstellingen voor allerlei ingrediënten
 • Dual Motion Technology voor automatische, gelijkmatige bereiding