Tefal Easy Fry Precision EY4018 heteluchtfriteuse

Tefal Easy Fry Precision EY4018 heteluchtfriteuseTefal Easy Fry Precision EY4018 heteluchtfriteuse | Als je als Beste Koop bestempeld wordt door de consumentenbond, dan doe je iets goed. Dat is tenminste de eerste gedachte die wij hadden toen we zagen dat de Tefal Easy Fry Precision EY4018 hiermee beloond was. In deze review wordt deze airfryer nader bekeken. Waar Tefal eerst bekend stond om zijn revolutionaire pannen met teflon-antiaanbaklaag en zijn uitstekende friteuses, beschikt dit merk inmiddels ook over een groot assortiment aan airfryers. De EY4018 is er hier één van. Is deze heteluchtfriteuse een aankoop waard?

Tefal Easy Fry Precision EY4018 overzicht

Met een inhoud van 4,2 liter en een laadcapaciteit van 1,2 kg heeft deze grote airfryer genoeg inhoud om voedsel te kunnen bieden van gezelschappen bestaande uit 3 tot 6 personen. Het bedienen van dit apparaat is heerlijk dankzij de digitale display waarop je eenvoudig en snel je keuzes kunt maken. Hierbij heb je de keuze uit 8 automatische programma’s, die allen gericht zijn op diverse soorten voedsel. Je kunt een hetelucht friteuse dus gebruiken om diverse soorten voedsel in te prepareren. De temperaturen lopen dan ook flink uiteen.

In de doos

  • Easy Fry Precision EY4018
  • Handleiding

Technische specificaties

  • Frituursysteem: hete lucht
  • Laadvermogen: 1,2 kg
  • Capaciteit: 3 tot 6 personen
  • Gewicht: 4,5 kg
  • Oppervlakte (B x H x D): 27,8 x 33,3 x 33,8 cm
  • Max. temperatuur: 200 graden Celsius

Bediening van de hetelucht friteuse

Al eerder werd aangestipt dat je deze airfryer eenvoudig en snel kunt bedienen middels de digitale display. Hier selecteer je eenvoudig welk automatische programma je nodig hebt om het voedsel optimaal te kunnen prepareren. Wanneer je dit programma geselecteerd hebt, wacht je even tot de heteluchtfriteuse op temperatuur is. Hierna kan het voedsel in het apparaat geplaatst worden.

Onderhoud van de Tefal Easy Fry Precision EY4018

Voor velen die de overstap maken van een gewone friteuse naar een airfryer is het even wennen dat een airfryer, zoals het model dat we hier bespreken, iets meer onderhoud nodig heeft in vergelijking met een frituurpan. Na gebruik dien je alle onderdelen goed schoon te maken. Gelukkig is dit eenvoudig: onderdelen zijn los te koppen en kunnen in de vaatwasser schoongemaakt worden. Je bent dus zelf weinig tijd kwijt aan het onderhoud.

Voord- en nadelen van de Tefal Easy Fry Precision EY4018

Door de grote capaciteit en de vele automatische programma’s kun je grote groepen in één keer voorzien van diverse soorten voedsel. De display is eenvoudig te gebruiken en bovendien zie je meteen wanneer de Tefal heteluchtfriteuse op temperatuur is middels het temperatuurlampje. De 3D Pulse Technology zorgt voor een optimale preparatie van het voedsel. Ten eerste wordt er geen kookboek meegeleverd, dus je zult zelf op zoek moeten gaan naar heerlijke recepten. Ten tweede wordt er geen kookrek meegeleverd, welke je in staat stelt om een extra verdieping binnen de airfryer te maken.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een airfryer die verschillende soorten voedsel kan maken voor gezelschappen bestaande uit 3 tot 6 personen, is dit de hete lucht friteuse die je aan moet schaffen. Aan de recente verkopen zien we dat steeds meer mensen deze grote airfryer kopen en met een goed cijfer waarderen!