Tefal friteuse Mega 2 kg FR4800

Tefal Friteuse Mega 2 kgTefal friteuse Mega 2 kg FR4800 | Heb je een groot gezin met een flinke trek in frietjes? De Mega XXL 2 kg FR4800 friteuse van Tefal is groot genoeg voor zelfs de hongerigste monden, en bakt snel grote hoeveelheden friet en snacks krokant en goudbruin. De stijlvol vormgegeven behuizing hoef je niet in de schuur te verstoppen. Dankzij het efficiënte geurfilter kun je deze elegante friteuse gewoon in de keuken laten staan. Als je hem niet gebruikt, klap je het handvat in: deze verzinkt mooi in de behuizing.

Mogelijkheden en accessoires

Naast een grote capaciteit, van wel 2 kg frietjes per keer, beschikt de FR4800 friteuse ook over een uitgebreid aantal mogelijkheden. De fraai vormgegeven behuizing met grote, ronde hoeken heeft een goed afsluitbaar deksel met geurfilter en duidelijk, transparant venster. Zo zie je goed of je frietjes al goudgeel zijn. De aan/uit- en bedieningsknoppen zitten aan de voorkant, zodat je niet bovenop een extra paneel hebt. Het deksel kun je ook helemaal afnemen, als je toch open wilt frituren of als je de friteuse wilt schoonmaken.

Gebruik en bediening

De knoppen van de Tefal friteuse zijn elegant aan de voorkant weggewerkt. De aan/uitknop beschikt over een indicatielampje, zodat je kunt zien wanneer je de gewenste temperatuur bereikt is. Deze kun je instellen met een schuif naast de aan/uitknop. Om het frituren nog makkelijker te maken, staan er duidelijke pictogrammen naast de verschillende temperaturen. Zo weet je precies waarop je de frituurpan moet instellen voor welk soort voedsel.

Geurtjes en hitte

Dankzij het uitstekende geurfilter kun je naar hartenlust bakken, zonder dat je keuken naar snackbar gaat ruiken. Door het filter op tijd te vervangen, zorg je ervoor dat de friteuse ook fris blijft ruiken. Je kunt hem dus gerust in de keuken neerzetten. Let dan wel op dat je hem niet vastpakt tijdens het frituren: de buitenkant wordt heet. Het inklapbare handvat kun je natuurlijk wel gewoon vastpakken, om het mandje met lekkere frietjes eruit te tillen.

Frituren op olie of vet

De Mega XXL 2kg FR4800 frituurt op olie of vet. Omdat het verwarmingselement zich buiten de pan bevindt, is het geen bezwaar om ook met vast vet, ofwel blokkenvet te frituren. Toch zijn er wat bedenkingen tegen blokkenvet. Het is vaak goedkoper dan vloeibaar vet of olie, maar bevat ook meer verzadigde vetten. Dat is ongezonder voor je hart en bloedvaten. Ook is vloeibaar vet makkelijker te vervangen: je giet het zo uit, zonder te hoeven verwarmen. Let er wel op dat je zowel vast als vloeibaar frituurvet meestal apart moet inleveren. De meeste supermarkten hebben hier een inzamelpunt voor.

Geen last van aanbakken

De FR4800 frituurpan heeft geen koude zone: het verwarmingselement bevindt zich buiten, onder de binnenpan. Daardoor is het risico dat achtergebleven kruimels verbranden, groter en moet je op tijd de olie of het vet vervangen. Maar Tefal staat natuurlijk ook bekend om de anti-aanbaklagen in hun pannen. Deze techniek is ook verwerkt in de hoogwaardige binnenpan van de Mega XXL 2 kg FR4800. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat er aangebakken restjes achterblijven in de pan. Deze friteuse kan jarenlang mee met het juiste onderhoud.

Onderhoud

De Mega 2 kg FR4800 is niet moeilijk te onderhouden en je verlengt er de levensduur aanzienlijk mee. Allereerst moet je het vet of de olie op tijd vervangen, omdat er geen koude zone aanwezig is in de binnenpan. Deze kun je wel makkelijk uitnemen en in de vaatwasser doen. Het deksel, dat in zijn geheel afneembaar is, kan ook in de vaatwasser, om de vetspatten aan de binnenkant er af te wassen. De buitenkant kun je met een spons of doekje en wat water en zeep afnemen. Het schoonmaken van de frituurpan valt dus best nog wel mee.

Belangrijkste eigenschappen van de Tefal Friteuse Mega 2 kg FR4800

  • Frituurt met: olie of vet
  • Vermogen: 2.100 watt
  • Temperatuurstanden van 150, 160, 170, 180 en 190°C
  • Inhoud: 3.3 liter
  • Maximum capaciteit: 2 kg
  • Koude zone
  • Indicatielampjes: aan/uit en temperatuur gebruiksklaar
  • Kleur: wit en zilver
  • Vorm en afmetingen: rond

Voor wie is de Tefal Friteuse Mega 2 kg FR4800 geschikt?

De toevoeging “Mega XXL” in de naam die Tefal aan deze friteuse geeft zegt het al. Dit is een frituurpan voor grote hoeveelheden friet en snacks. Als je een groot gezin met kinderen hebt en je houdt wel van een lekker frietje op z’n tijd, dan is het een uitstekende keuze. Bovendien kun je ook met deze goedkope friteuse uit de voeten als je geen schuur hebt om hem in te zetten. Dankzij het sterke geurfilter kan hij namelijk gewoon in de keuken gebruikt worden.