Tefal Ultimate Fry FX2020 heteluchtfriteuse

Tefal Ultimate Fry FX2020 heteluchtfriteuseTefal Ultimate Fry FX2020 heteluchtfriteuse | De naam van deze airfryer zegt een hoop: de Tefal Ultimate Fry FX2020 heteluchtfriteuse. Ten eerste het merk: Tefal. Tefal staat bekend om zijn innovatieve keukenapparaten. Dit was ten slotte het merk dat de teflon-antiaanbaklaag pan uitvond. Het tweede woord is ‘Ultimate’. Dit schept verwachtingen: is dit ook de ultieme airfryer? Hieronder gaan we dieper in op deze hete luchtfriteuse en kijken of deze airfryer ook de hoge verwachtingen waar kan maken. Wil je een airfryer kopen, dan loont het vergelijken van friteuses namelijk altijd. Op deze manier kun je een weloverwogen keuze voor je aankoop maken.

Tefal Ultimate Fry FX2020 heteluchtfriteuse overzicht

De inhoud van deze airfryer van Tefal is ongeveer 1,2 liter, waardoor je in één keer zo’n 0,8 kg aan voedsel kunt prepareren in één beurt. Dit lijkt misschien wat compact, maar de heteluchtfriteuse maakt slim gebruik van de ruimte waarover het beschikt. Zo is er een extra ruime 2 in 1 lade aan de hand waarvan je tot zo’n 800 gram friet in één keer kunt prepareren. In het geval van bijvoorbeeld kip is het zelfs mogelijk om 1,2 kg in één keer te verwarmen. Bovendien heb je de keuze uit 8 verschillende automatische programma’s, geschikt voor diverse soorten voedsel.

In de doos

  • Ultimate Fry FX2020
  • Handleiding
  • Receptenboek

Technische specificaties

  • Frituursysteem: hete lucht
  • Laadvermogen: 0,8 kg
  • Capaciteit: 2 tot 3 personen
  • Gewicht: 5 kg
  • Oppervlakte (B x H x D): 26,8 x 29,2 x 32,8 cm
  • Max. temperatuur: 200 graden Celsius

Bediening van de airfryer

De hete lucht friteuse is voorzien van een handig touchscreen dat je in staat stelt om gemakkelijk en vlug instellingen te maken. Je selecteert het automatische programma dat je nodig hebt. Via de plus en min knoppen kun je nog aanpassingen maken aan de temperatuur van de airfryer. De airfryer is voorzien van lampjes die aangeven wanneer het apparaat op temperatuur is. Hierna kun je het voedsel in de airfryer plaatsen voor preparatie.

Onderhoud van de Tefal Ultimate Fry FX2020 heteluchtfriteuse

Wanneer mensen horen dat een heteluchtfriteuse na iedere beurt schoongemaakt moeten worden, zuchten ze. Elke keer die lastige klus. Echter is het helemaal geen lastige klus. Onderdelen van deze airfryer zijn namelijk los te koppelen, waardoor deze gereinigd kunnen worden middels de vaatwasser. Gaat er na verloop van tijd een onderdeel kapot? Geen nood, Tefal heeft een garantie op airfryers van minimaal 2 jaar.

Voor- en nadelen van de Tefal Ultimate Fry FX2020

Dankzij de inhoud van deze airfryer kun je optimaal voedsel preparen voor 2 tot 3 personen. Door de vele programma’s kun je veel soorten voedsel prepareren. Toevoegingen zoals het touchscreen en de temperatuurlampjes maken het gebruik van dit apparaat een feestje. Je hebt nooit last van vervelende geuren dankzij het geurfilter. Tot slot wordt er een receptenboek meegeleverd, aan de hand waarvan je jouw eigen creaties kunt maken. Heeft deze airfryer nadelen? Dit model is een compact apparaat, waardoor het minder geschikt is voor het bereiden van voedsel voor grotere gezelschappen. Tevens is het lastig om deze hetelucht friteuse optimaal op te bergen. Het mandje is soms wat lastig om uit te nemen.

Conclusie

Alhoewel deze heteluchtfriteuse een prima apparaat is als je voedsel wilt prepareren voor 2 tot 3 personen, hadden we toch iets meer verwacht. Je noemt een airfryer niet voor niets de Ultimate airfryer, zou je denken. Het is een prima aankoop, maar de hoge verwachtingen maakt het niet waar.