Tosti ham en kaas uit de Airfryer XL

Tosti ham en kaas uit de Airfryer XL | De Airfryer is prima geschikt om een ham en kaas tosti in te bereiden en de meeste mensen vinden die ook lekkerder dan een tosti uit een gewoon tosti ijzer. Het brood wordt niet zo plat gedrukt en het brood wordt met een hetelucht friteuse beter geroosterd. Ook is het veel makkelijker om de Aifryer schoon te maken en – niet onbelangrijk – de tosti is eerder klaar.

 

Beste ham en kaas tosti recept?

Op internet staan diverse goede recepten die je met een hetelucht friteuse kunt maken, maar we hebben toch besloten om een eigen recept online te zetten. De reden hiervoor is dat er vaak bij de recepten staat dat deze 5 of 6 minuten op 200 graden Celsius in de Airfryer moeten. Als je dat doet in de Airfryer XL, dan krijg je 2 harde geroosterde boterhammen die los in de Airfryer liggen met opgedroogde en kapot gesmolten kaas. Van de ham blijft een verschrompeld hoopje over. Nog steeds erg lekker, maar dat is volgens ons nou niet echt de perfecte tosti. Dat kan beter en wij hebben na flink wat testen de perfecte temperatuur en bereidingstijd gevonden. Mocht je geen Airfryer hebben, dan is het een kwestie van uitproberen.

 

Bereiding van de ham en kaas tosti

Om de perfecte tosti ham en kaas te maken, ga je als volgt te werk. Doe naar wens een aantal plekken ham en kaas op een boterham, al dan niet besmeerd met een laagje boter. Wij zelf doen om en om 2 plakken kaas en 1 plak ham op twee grote bruine boterhammen. Verwarm vervolgens de Airfryer voor op 160 graden Celsius en doe de tosti in de Airfryer. Het gebruik van de grill accessoire is aan te raden, maar het kan ook in de frituurmand. Gebruik je de frituurmand, laat de tosti dan 1 minuut langer in de Airfryer zitten. In de mand heb je daarbij minder kans dat de bovenste snee brood van de tosti afvalt door de luchtcirculatie. Na het bekende piepje, zijn de tosti’s zijn klaar om te eten. Uiteraard doen we er lekker een beetje ketchup bij.

2 gedachtes op “Tosti ham en kaas uit de Airfryer XL”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *