Traditionele kip in karnemelk

Traditionele kip in karnemelk | Wil jij ook genieten van heerlijk knapperige, krokant gebakken kip met een heerlijke smaak en textuur? Dit recept van kip in karnemelk is gemakkelijk te bereiden in de Airfryer XL en zal je zeker positief verrassen. Onderstaand het lijstje met benodigde ingredienten.

  • 3 kippendijen met de huid
  • 3 kippenpoten met de huid
  • 2 kopjes bloem
  • 1 eetlepel zwarte peper
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • ½ theelepel gevogeltekruiden
  • 1 theelepel komijn
  • 1 eetlepel paprika
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 kop karnemelk
  • Bereiding

Bereiding van de kip in karnemelk

Laat het gevogelte 2 uur in de karnemelk in de koelkast staan. Voeg daarna de kruiden toe aan de bloem en meng het geheel goed door elkaar. Dip de kippenpoten of kippendijen in de bloemmix, daarna in de karnemelk en terug door de bloem. Leg het vlees in de Airfryer XL en besprenkel het gevogelte met olijfolie. Verwarm het kippenvlees nu tot 20 minuten op 360 graden in de Airfryer en draai de pootjes of dijtjes elke 5 minuten. Serveer het geheel wanneer het knapperig gaar is. Eet smakelijk!