Waarom zou je een airfryer kopen?

Waarom zou je een airfryer kopen?

Het is niet altijd voor iedereen duidelijk wat een airfryer precies kan en wat de voordelen van het apparaat kunnen zijn. Veel mensen zien het apparaat regelmatig voorbijkomen op sociale media of zien hem staan bij vrienden of familie, waardoor de nieuwsgierigheid naar de mogelijkheden wel ontstaat. Hierdoor gaan mensen zich afvragen waarom je een heteluchtfriteuse zou kopen. Onderstaande informatie geeft jou enkele voordelen van het keukenapparaat, zodat je voor jezelf kunt bedenken of het een toevoeging aan jouw keuken kan zijn.

Het gebruiksgemakAirfryer kopen? - Bourgini Classy Health Fryer 1KG

De eerste reden waarom je een airfryer zou moeten kopen is het gebruiksgemak wat het apparaat met zich meebrengt. Wanneer je alle ingrediënten gesneden hebt en de heteluchtfriteuse op de juiste temperatuur in hebt gesteld hoef je namelijk niets meer te doen. Door middel van de timer weet het apparaat precies hoe lang jouw maaltijd moet koken, bakken of braden, terwijl jij iets anders kunt gaan doen of gewoon even kunt gaan zitten. Ook zijn er vaak voorgeprogrammeerde programma’s, waardoor je ook weinig verstand van zaken hoeft te hebben. Spreekt jou dit aan, dan kun je gerust een airfryer kopen.

De hoeveelheid variaties aan gerechten

Veel mensen denken dat de hetelucht friteuse voornamelijk bedoeld is als vervanging van een frituurpan. Echter kun je er veel meer mee klaarmaken dan alleen friet en snacks. Zo kunnen de apparaten ook grillen, bakken, braden en roosteren, waardoor je er complete maaltijden mee kunt maken. Kies jouw vlees, aardappelen en groente en ga aan de slag met het creëren van een nieuw gerecht. Je kunt veel bij elkaar in de bak of het mandje plaatsen, waardoor je altijd een nieuw gerecht uit kunt proberen met jouw familie. In plaats van iedere dag friet, eet je iedere dag een gezonde maaltijd.

Gezondere maaltijden

Deze gezonde maaltijden worden voornamelijk gerealiseerd door de manier waarop jouw eten bereid wordt. Vooral bij friet kan dit een groot verschil maken. Er is geen vet of olie meer nodig om de friet en snacks klaar te maken, maar in plaats daarvan wordt er hete lucht gebruikt. Deze hete lucht zorgt er ook voor dat het vet nog verder aan de ingrediënten onttrokken worden, zodat er tot wel 80 procent minder vet in jouw gerecht zal zitten. Je kunt alsnog genieten van fastfood, maar dan met een gezonde twist.

Eenvoudig onderhoud

De laatste reden om voor een airfryer te kiezen is het eenvoudige onderhoud. Een frituurpan schoonmaken? Dit kan je al gauw een half uur of langer kosten, waarbij je ook regelmatig het frituurvet moet vervangen. Een airfryer heeft veel verschillende verwijderbare onderdelen, waarbij je de mogelijkheid hebt om deze in de vaatwasser te plaatsen. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is wachten tot de vaatwasser klaar is, zodat je de onderdelen terug kunt plaatsen in het apparaat en het weer opnieuw kunt gebruiken. Het op een eenvoudige manier schoonmaken van een airfryer scheelt jou iedere avond veel tijd met de afwas.