Wanneer moet je geen airfryer kopen?

Wanneer moet je geen airfryer kopen?

Veel mensen moedigen je aan om een airfryer te kopen. Het is eenvoudig, je hoeft geen uren meer in de keuken door te brengen en het zou een gezondere oplossing zijn. Voordat je overgaat tot een aankoop is het echter verstandig om voor jezelf de voor- en nadelen op een rijtje te zetten. Er zijn namelijk ook genoeg redenen waarom je niet voor een airfryer zou moeten gaan, maar gewoon moet gaan koken. Onderstaande informatie zet de belangrijkste redenen op een rijtje, zodat je voor jezelf kunt bepalen of het kopen van een airfryer de beste keuze is of dat je geen arfryer kopen een betere optie is.

Je hebt een kleine keuken

Wanneer moet je geen airfryer kopen? - Philips Airfryer HD9621/40 Viva Cashmere GreyAls je een kleine keuken hebt, dan wil je het liefste geen grote apparaten op het aanrecht hebben staan. De meeste apparaten moeten daarnaast eenvoudig in de kast geplaatst kunnen worden, zodat het aanrecht niet vol komt te staan. Vooral de beste grote airfryers neemt echter veel plaats in beslag. Het grote keukenapparaat is vaak 30 tot 50 centimeter in de breedte, waardoor je gelijk een groot deel van het aanrecht kwijt bent. Ook heb je in een kleine ruimte vaak minder stopcontacten, waardoor het lastig kan zijn om jouw airfryer aan te sluiten. In dat geval kun je misschien beter geen airfryer kopen.

Je hebt weinig tijd om de wachten op het eten

Een frituurpan is snel aangezet en is na het opwarmen ook vrij snel met het bereiden van jouw friet en snacks. Bij een airfryer moet je echter veel langer wachten tot de gerechten zijn klaargemaakt. Ondanks dat de voorverwarming niet nodig is bij een airfryer, ben je toch al gauw een kwartier kwijt om een goede portie friet op tafel te zetten. Ook de snacks kunnen wel even duren, om over een biefstukje nog maar niet te spreken. Als je weinig tijd hebt om alles voor te bereiden, dan is het wellicht geen slim idee om een airfryer aan te schaffen.

Je twijfelt over de voordelen

De voordelen van de airfryer hebben voornamelijk te maken met het minder gebruik van vet in jouw eten. Hier kun je echter je twijfels bij hebben, doordat de producten voor de airfryer vaak van andere stoffen zijn gemaakt en daardoor niet altijd even gezond hoeven te zijn. Als je bij het lezen van de voordelen al je twijfels hebt, is het vaak niet verstandig om de airfryer ook echt te kopen. Je gaat deze twijfels namelijk in je achterhoofd houden, waardoor je niet echt kunt genieten van jouw maaltijd.

Je weet niet zeker of je hem gaat gebruiken

Ook kan het nog maar de vraag zijn of je de airfryer vaak genoeg gaat gebruiken na de aanschaf. Als je van koken houdt, dan is dit keukenapparaat geen goede keuze. Het snijden van de verschillende ingredi├źnten blijf je houden, maar daarna hoef je eigenlijk niets meer te doen. De charme van het roeren in het eten en het omscheppen van het vlees is namelijk verdwenen. Ondanks de gemakken die je ervoor terug krijgt, blijft het apparaat wellicht in de keukenkast staan.