Wat zijn de nadelen van de airfryer?

Wat zijn de nadelen van de airfryer?

Veel mensen kopen een goede hetelucht friteuse vanwege een gezondere manier van koken. De gezonde levensstijl heeft veel tijd nodig, wat je in het dagelijks leven vrijwel niet meer hebt. Echter hoef je bij de airfryer alleen maar de ingredi├źnten erin te doen, waarna het apparaat het werk doet. Klinkt ideaal deze airfryer voordelen, maar heeft een airfryer nadelen of zijn deze er niet? Helaas zijn er wel degelijk een aantal nadelen te benoemen aan de hetelucht friteuse. Hieronder staan er een aantal opgeschreven, zodat je ze mee kunt nemen in jouw overweging voor de aankoop.

Airfryer nadelen 1: Beperkte binnenruimte

Airfryer nadelen - Princess Digital Family Aerofryer XXL friteuseDe heteluchtfriteuse ziet eruit als een groot apparaat. Echter: schijn bedriegt. De binnenkant van zelfs de beste grote airfryer kan vaak tegenvallen. Er bestaan veel verschillende formaten van deze friteuse, waarbij ook voor een ander aantal personen friet in gebakken kan worden. Ondanks dat er zoveel verschillende formaten zijn, kun je alsnog veel ruimte tekortkomen. Het is daarom altijd belangrijk dat je verder kijkt dan alleen het aantal personen van jouw gezin. Dit kan namelijk een groot verschil maken als je grotere porties friet wilt maken en je ook geen uren wilt wachten op de bijbehorende snacks.

Airfryer nadelen 2: Langere baktijden

Airfryers hebben langere baktijden dan gewone frituurpannen. Een frituurpan heeft een lange opwarmtijd, waarna je wel in slechts enkele minuten jouw friet en snacks op het bord hebt liggen. Ondanks dat de airfryer deze voorwarmtijd niet heeft, duurt het alsnog lang voordat het eten klaar is. Zo kun je over een portie friet al gauw 12 minuten doen en zijn de snacks ook lang niet altijd in 5 minuten klaar. Dit kan een nadeel zijn ten opzichte van een gewone frituurpan, ondanks dat de snacks een gezondere oplossing zijn dan de snacks die uit de vettige frituurpan komen. Als je het niet erg vindt om te wachten, dan is dit uiteraard geen nadeel. Veel mensen eten echter friet als snelle oplossing na een lange dag.

Airfryer nadelen 3: Een veel te kort snoer

De gemiddelde airfryer heeft een snoer die nog geen meter lang is. Dit kan lastig zijn voor veel keukens. Lang niet iedere keuken heeft meerdere stopcontacten tot zijn beschikking, waardoor je genoeg ruimte vrij moet raken om het apparaat dichtbij genoeg te leggen en aan te kunnen sluiten op het stopcontact. Dit kan een groot nadeel zijn in veel keukens, waardoor je regelmatig spullen opzij moet zetten. Als je een kleine keuken hebt, zul je goed op moeten letten of er genoeg ruimte is om de airfryer dicht bij de stroom te kunnen zetten. Let hier dus op wanneer je airfryers vergelijken gaat.

Airfryer nadelen 4: Airfryers zijn groot

Dit nadeel van een airfryer sluit aan op de vorige: de airfryer neemt veel ruimte in beslag door de grootte van het apparaat. Ondanks de vaak kleine inhoud is het niet altijd even eenvoudig om een hetelcuhtfriteuse kwijt te komen in de keuken. Je bent al snel een halve meter op jouw aanrecht kwijt, waardoor het schuiven is met spullen. Als je deze niet continu op jouw aanrecht wilt hebben staan, kan het ook verstandig zijn om het formaat van jouw kasten op te meten. Je wilt immers niet voor verrassingen komen te staan tijdens het opruimen.