Wat zijn de voordelen van een airfryer?

Wat zijn de voordelen van een airfryer?

Voordat je een airfryer aanschaft, moet je goed weten wat je ermee kunt. Het is immers een vrij prijzige aankoop, waardoor je alle ins en outs te weten wilt komen. Wat zijn bijvoorbeeld de voordelen van een airfryer en heeft een airfryer nadelen misschien? Veel mensen zullen hier een mening over hebben, maar het beste kun je voor jezelf bepalen wat jij de belangrijkste voordelen vindt om een heteluchtfriteuse aan te schaffen. Onderstaande informatie met betrekking tot airfryer voordelen helpt jou hiermee op weg, zodat je de basis al in het bezit hebt om tot een keuze over te gaan.

Airfryer voordelen 1: Geen olie meer gebruiken

Een van de grootste voordelen van airfryers zoals de Moulinex EZ201D10 Easy Fry Classic is dat je geen olie meer nodig hebt om jouw gerechten te bereiden. Er hoeft dus geen grote scheut boter of olie in om toch hetzelfde resultaat te behalen als wanneer je jouw stuk vlees in de pan zou bereiden. Daarbij zorgt het heteluchtsysteem er ook nog eens voor dat de overtollige olie wordt afgevoerd, waardoor je bijna geen vet meer overhoudt in de maaltijd. Dit kan jou tot 80 procent minder vet opleveren dan wanneer je een frituurpan aanzet om jouw favoriete snacks te maken of wanneer je de kip klaarmaakt in een flinke scheut bakboter.

Airfryer voordelen 2: Milieuvriendelijk en zuinig

Airfryer voordelen - Moulinex EZ201D10 Easy Fry Classic heteluchtfriteuseZowel de goedkope als de beste airfryers hebben ook een groot voordeel ten opzichte van frituurpannen. In tegenstelling tot deze friteuses heb je een veiligere oplossing. Er komt geen vet aan te pas, wat er ook voor zorgt dat er meer brandveiligheid is. Daarnaast is het een stuk veiliger door de automatische uitschakeling. Een oven of fornuis blijft aanstaan zolang jij niet op een knopje duwt. Het toestel gaat vaak automatisch uit wanneer het gerecht klaar is, waardoor je geen gloeiendheet apparaat overhoudt op jouw aanrecht. Dit maakt het ook veiliger voor jouw kinderen.

De automatische uitschakeling heeft nog een groot voordeel ten opzichte van andere keukenapparaten. De heteluchtfriteuse die deze functie bezit is namelijk veel zuiniger dan de gemiddelde friteuse. Als je het apparaat niet gebruikt, gebruikt deze ook geen stroom en zal er dus ook geen uitstoot plaatsvinden van CO2. Je draagt met jouw aankoop dus ook bij aan een milieuvriendelijke oplossing. Buiten de gezonde variant van frituren en de veiligheid die het apparaat te bieden heeft, draagt deze dus ook bij aan een lagere energierekening aan het einde van het jaar.

Airfryer voordelen 3: Eenvoudig onderhoud

Niemand zit erop te wachten dat er een grote rotzooi in de keuken is of dat je nog uren staat te schrobben om alles schoon te hebben. Dit is een ander voordeel van de airfryer: je houdt er weinig tot geen rotzooi aan over en je bent snel klaar met de reiniging. Doordat er geen olie wordt gebruikt, heb je al weinig overgebleven vet in de binnenbak zitten. De onderdelen zijn daarbij voorzien van een antiaanbaklaag en kunnen in de meeste gevallen gewoon in de vaatwasser geplaatst worden. Hierdoor is het schoonmaken van een airfryer door flink te schrobben verleden tijd en hoef je alleen maar te wachten tot jouw vaatwasser klaar is.