Welke airfryer kiezen?

Welke airfryer kiezen?

Ben je op het idee gekomen om een airfryer aan te schaffen? Dan heb je ongetwijfeld ook al gemerkt dat er veel verschillende soorten en maten te vinden zijn. De een heeft een touchscreen, de ander weer een draaiknop. Ook de functies kunnen soms wezenlijk van elkaar verschillen. Welke airfryer jij het beste kunt kiezen, hangt van verschillende factoren af. Onderstaande informatie neemt jou mee in de mogelijkheden, waardoor je een betere keuze kunt maken.

De keuze aan de hand van aantal personen

Als eerste moet je bij het kiezen van een heteluchtfriteuse erop letten voor hoeveel personen deze airfryer bedoeld is. Hier zit namelijk een wereld van verschil in. Zo zijn er apparaten waar je bijvoorbeeld voor twee personen een gerecht in kunt maken, maar ook meerdere personen voor een groter huishouden. Als je op zoek gaat naar de beste kleine airfryer, dan kun je gaan voor een variant van Inventum of Philips. De grotere gezinnen moeten voornamelijk voor de XXL uitvoeringen gaan van de verschillende merken, zodat alles tegelijkertijd bereid kan worden.

De airfryer met weinig onderhoudWelke airfryer kiezen? - Camry CR 6306 hetelucht friteuse

Na een lange werkdag heb je geen zin om uitgebreid te gaan koken. Laat staan het schoonmaken van de keuken nadat je hebt gekookt. Ook bij een friteuse op hetelucht wil je daarom van alle gemakken zijn voorzien. Veel van deze apparaten hebben onderdelen die in de vaatwasser kunnen. Hierdoor blijft er weinig onderhoud over na het koken. De Princess Digital Family Aerofryer XXL heeft bijvoorbeeld de meeste onderdelen die in de vaatwasser kunnen, waardoor je in slechts tien minuten alles weer schoongemaakt hebt voor een volgend gebruik.

De keuze aan de hand van de fabrikant

Hoewel de meeste fabrikanten vrijwel dezelfde uitvoeringen hebben, kan de keuze voor een fabrikant soms veel verschil maken. Dit is voornamelijk jouw persoonlijke voorkeur. Sommige mensen hebben liever Philips airfryers, terwijl anderen voor een goedkoper model gaan zoals Princess. Het maakt in feite niet uit, omdat veel functies hetzelfde zijn op de apparaten, maar het staat voor jouw gevoel soms toch mooier in de keuken. Je moet daarom ook goed rondkijken naar de modellen die jouw voorkeur hebben en de fabrikanten met elkaar vergelijken.

Welke airfryer kiezen? Uiteindelijk oordeel

Om voor jezelf tot de beste keuze te komen, moet je jouw wensen en eisen eerst goed op een rijtje hebben gezet. Deze spelen namelijk een grote rol bij het uitzoeken van jouw perfecte heteluchtfriteuse. Bij kleine huishoudens zijn vaak de eenvoudige en goedkope airfryers al de beste keuze, terwijl een groot gezin liever nog meer gemakken wil hebben. Je zult aan de hand van jouw wensen en de specificaties van de verschillende modellen moeten bekijken of er een match is. Gelukkig zijn er veel verschillende merken te verkrijgen, welke ook andere mogelijkheden bieden. Hierdoor heb je altijd de beste keuze voor jouw hetelucht friteuse.